Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért van az, hogy külföldön...

Miért van az, hogy külföldön sokkal magasabb az ingatlanközvetítői jutalék, mégsem az ingatlanosnak kell megbízásért kuncsorognia?

Figyelt kérdés
és sok helyen a vevő is fizet.
2016. máj. 11. 15:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%

Gondoltam, hogy ingatlanos a kérdező, kérdésből látszott.

"miközben a közvetítő nem visz ki gyanús alakot"

Ezt, hogy ellenőrzi?

Kopasz kigyúrt vagyok, sokszor néztek kidobónak, az ingatlanosokat soha sem érdekelte, hogy milyen szándékaim vannak/lehetnek! Sehogy sem tudják és nem is akarják kiszűrni, csak az ügyfeleket kábítják ilyen és más szövegekkel.

Az egy másik dolog, hogy egyébként van 2 diplomám (nem büfészak) és jót mulatok rajtuk amikor hülyíteni próbálnak mindenféle szöveggel.

Szerintem ne erőltessük a témát, amíg (többségében)azokból lesz ingatlanos, akik bkv ellenőrnek se megfelelőek, persze, hogy ingatlanosnak sem lesznek jók.

2016. máj. 13. 00:24
 12/23 A kérdező kommentje:

Nekem is van 2 diplomám, és engem sem fúj el a tavaszi szél.

Ha néztél már ingatlant ingatlanoson keresztül, akkor tudod, hogy megtekintés előtt ki kell tölteni egy megtekintési nyilatkozatot, ami tartalmazza a személyes adataidat, enélkül ki se visszük az ügyfelet. Egy betörő nem fogja megadni a személyes adatait, mert az kész lebukás, inkább oda megy, ahol a tulaj árulja a házát.

Van még egy rakás szakma, ami nem igazán állít elő értéket, csak közvetít, kereskedik, tanácsot ad vagy csak gondolati szinten (sem) váltja meg a világot, úgyhogy nem értem miért épp az ingatlanosokat pécézted ki magadnak. Én személy szerint a bulvár újságírókat és egyes politikusokat küldeném inkább kapálni.

2016. máj. 13. 07:42
 13/23 anonim ***** válasza:
65%

Én nem töltöttem ki semmiféle nyilatkozatot.

A linkelt kérdésnél pedig ha jól emlékszem, leírtam, mennyire nem figyelt az igényeinkre, totál mást mutatott, más helyen, más méretben, más árban.

Bármit ránk sózott volna, csak hogy neki legyen belőle pénze.

Nem, nem csinál semmit.

A boltos egy egész más téma, nem kéne idekeverni, emrt semmi köze hozzá.

Ha a boltos nem szerzi be az árut, nem áll a pultban, akkor te nem tudod megvenni a kenyeret, és éhen halsz.

Ingatlanosok nélkül azért nem halna ki a világ, mivel nélkülük is működik az adás-vétel intézménye. Ők nem tesznek hozzá semmi olyat, amit egy eladó vagy egy vevő ne tudna megtenni.

Ellentétben a boltossal, aki viszont tesz hozzá olyat, amit én vagy te nem tudunk. Eleve az engedélyek. Nekünk nincs, és nem is tudjuk máról holnapra beszerezni. Valamint egyikünk sem áll ott reggeltől estig a pultban. Na ez az a plusz, amit ő hozzátesz.

Te ingatlanosként mit teszel hozzá?

Nem mész el helyettem ügyvédhez, bankba, vagy ha el is mész, nekem is el kell menni, szóval nem vagyok előrébb.

Információid lehetnek, de azok sem olyanok, amit ne tudna bárki beszerezni. Ügyvédnél, banknál, NAV-nál, közjegyzőnél mindent elmondanak.

2016. máj. 13. 08:02
 14/23 anonim ***** válasza:
68%
Szomszédom 2 éve árulja a 12 éves házát . Külföldön dolgozik, nem ér rá mutogatni, hirdetni. 2 ingatlanos iroda is hirdeti. Az egyik egy 50-es úriember már hozott 4 érdeklődőt, mindegyik órákig nézte a házat ,az egyik tett ajánlatot , de a szomszéd nem fogadta el. A másik ingatlanos osztálytársam volt általánosban, megbukott elvégzett egy szakmát majd vámos lett. Nagyképűen kitette a tábláját, de egy vevőt sem hozott még. Szóval azért van különbség az ingatlanosok között is.
2016. máj. 13. 08:14
 15/23 xswerdy ***** válasza:
58%
a kérdező által leírt sztorival nem is lenne bajom (felhívja a magánemberként hirdetőt, hogy mennyi az ár, és hogy hozhat-e vevőt), de akkor ő a vevő megbízottjaként jelenik meg, akkor őt fizesse a vevő. Ha én hirdetem a lakást, akkor ne hívjon engem azzal ingatlanos, hogy kössek vele megbízási szerződést. Akkor sem, ha ezt explicite nem kötöttem ki a hirdetésben. Ha ingatlanost keresnék, bemennék valamelyik ingatlanirodába, és megbíznám őket.
2016. máj. 13. 11:24
 16/23 xswerdy ***** válasza:
75%

14-nek: volt a családban olyan eset, hogy 2 ingatlanos volt megbízva. Az egyik hozott minden nap legalább egy érdeklődőt, összesen vagy 20-at. A másik meg kettőt, és abból az egyik megvette. És az elsőnek a "nézői" között volt olyan, akiről két kérdéssel kiderült volna, hogy mást keres, fölöslegesen rabolta mindenki idejét.

Szóval nem az a jó ingatlanos, aki sok érdeklődőt hoz.

2016. máj. 13. 11:27
 17/23 anonim ***** válasza:
4 órákig nézelődő 2ev alatt sok?
2016. máj. 13. 14:46
 18/23 A kérdező kommentje:

15-ösnek.

Ha csak azzal kötnénk megbízást, aki bejön az irodába, éhen halnának az ingatlanosok. A legtöbb megbízás még mindig hideghívásból jön, sajnos. Egyébként nyilván mi is örülnénk ha nem így lenne, erre is vonatkozott az eredeti kérdés.

Ha valaki nem írja, ki hogy ingatlanosok ne keressenek, akkor miért ne kereshetnék? Ezt nem is érte. Szerencsére sok ember ezt nem így gondolja, ezért is a megbízások jelentős része így köttetik.

2016. máj. 14. 08:43
 19/23 anonim válasza:

Mi az, hogy "kulfoldon"?Megis hol?

Itt angliaban konkretan ingatlanos maffia van.Mellette egy hatalmas ingatlan lufi, ami barmikor kipukkanhat.

2016. máj. 14. 10:45
 20/23 xswerdy ***** válasza:
100%

a kérdezőnek: "Ha csak azzal kötnénk megbízást, aki bejön az irodába, éhen halnának az ingatlanosok." hát pontosan ezt írtam az első kommentemben, hogy az internet korában azt várnám, hogy kihaltok. Most, hogy ennyire egyetértünk, remélem, nem pontozol le :-)

(szerintem egyébként egy ilyen provokativ kérdésnél eleve nem korrekt pontozni)

Amúgy teljesen komolyan gondolom, hogy néhány extrém esetet kivéve (más városban lakik a tulaj) semmi szükség rátok. Hajdan ha bementem egy ingatlan irodába, ott megnézhettem a katalógust (fényképpel, alaprajzzal), szemben a - csak szöveges - újsághirdetéssel. Akkor ennek volt hozzáadott értéke. De ma? A katalógus ott van az interneten. Szóval szerintem az ingatlanközvetítői szakma is az internet által erőteljesen veszélyeztetettek között van. És nem csak nálunk. A múltkor egy német kollégámmal beszélgettem, ő is kifejezetten károsnak tartja az ingatanügynököket.

2016. máj. 14. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!