Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lejebb fognak menni a lakására...

Lejebb fognak menni a lakásárak 5-10 éven belül?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 16. 21:09
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
53%
Falvakban, kisvárosokban, "szarabb helyeken" (=értsd nincs munka, szegénység stb.) igen (konkrétan forintban nem sokat, mert már most is nagyon olcsók, illetve ha az infláció magas lesz, akkor lényegében összegre nem látod majd a különbséget, de az a pénz kevesebbet ér majd). Budapesten, néhány nagyvárosban, nyugati határsávon semmiképpen nem fog csökkenni, inkább áremelkedés várható, főleg Budapesten.
2016. ápr. 16. 21:33
 2/20 anonim ***** válasza:
68%
Attól függ, hogyan alakul a kereslet-kínálat viszonya.
2016. ápr. 16. 21:41
 3/20 anonim ***** válasza:
40%
Miért mennének?
2016. ápr. 16. 21:46
 4/20 A kérdező kommentje:
Miert? Mert pl mi házunkban tavaly eladtak egy garzont 30 nm 15 millióért, most ugyanilyen lakásért 21 milliót kernek. És ez durván drágulás.míg egy anel pár eve 8-9 millió volt most 14. Budapest
2016. ápr. 16. 22:00
 5/20 anonim ***** válasza:
52%
Valoszinu, hogy lemennek mar 1 even belul, amikor kipukkad a CSOK lufi.
2016. ápr. 17. 10:44
 6/20 anonim ***** válasza:
68%

Én az #1-es számú Hozzászólóval egyezek meg.

A kereslet diktálja az árakat, ezért, ezt öt tíz év távlataban nem lehet megjósolni. Amig a jegybanki kamatok alacsonyak, vagy a bankokat a negatív kamat fenyegeti, ha, a nemzeti banknál parkolják a pénzüket, addig az ingatlan az, ami aránylag a legjobban kamatozik. Akinek pénze van, az ingatlanba fektet be. Nem csak Magyarországon.

Minden csak annyit ér, amennyit fizetnek érte.

2016. ápr. 17. 11:55
 7/20 Lekri ***** válasza:
Szerintem is az alacsony kamat idézte elő az árbummot a lakáspiacon. Ám a pénz elfogy. Amikor már mindenki megvette, amit akart, lejjebb mennek az árak, de nem a régi szintre. Egy év talán.
2016. ápr. 18. 08:59
 8/20 anonim válasza:
Én most vettem lakást. 1+2élszobás panelt szerettem volna, amikor elkezdtem nézni, 12,5 millió körül voltak, most 17-18millióba kerülnek. Amit végül most megvettem 12,8 millióért, az 1-1,5 évvel ezelőtt 8,5-9 millió volt....úgyhogy nagyon is érzem az ingatlanpiac változását. ÉS nyilván nem olyan vettem, amilyet szerettem volna. Szerintem ha csökkenni fog, akkor csak minimálisan, de inkább emelkedik még valamennyit.
2016. ápr. 20. 09:20
 9/20 anonim ***** válasza:
Ahonnan én jöttem el ott 2 szobás kertes házat adnak 1-1,5 milliókért de teljes közművel, gázzal,stb. A Táncsics utcaán szintén ahol a családi házunk van, ott egy gyönyörű ház totál amerikai stítuls, hátul egy fűtött medence, azt tudták eladni 4,8 millióért. De nem tudsz a közelben dolgozni, még a amegyében sem. Viharsarok. Én 400 km utaztam el, és már van saját vállalkozásom és jól élek. De ez othon nem sikerült volna.
2016. ápr. 21. 09:43
 10/20 anonim ***** válasza:

Amit a 9-es ír, nagyon szomorú. Azoknak a házaknak az anyagköltsége is sokkal több volt, mint amennyiért elkel és akkor a munkadíjról nem is beszéltünk.

Olyan helyeken ahol nincs (vagy nagyon kevés a) munka ott sajnos nem fognak emelkedni az árak, csak nagy vesztességgel lehet majd eladni ezeket. Az ország lakossága fogy, ráadásul az elvándorlás miatt az említett helyeken még kevesebben laknak, így nincs kereslet a sok megürülő lakásra/házra. Budapest, osztrák határ mentén és olyan városokban ahol sok a meló, oda költöznek rengetegen, így a csökkenő népesség ellenére is többen laknak ott, így a nagyobb kereslet eleve feljebb viszi az árakat, nem beszélve a többi hatásról amiről már írtatok.

2016. ápr. 21. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!