Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek hogy fognak...

Szerintetek hogy fognak alakulni a lakásárak idén?

Figyelt kérdés

Engem nem érint a csok, használt lakást vennék. Másfél éve majdnem vettem egy lakást, 8,5M-ért. Most ugyanezek 14-15 között vannak...Pest külvárosa, 20 éves tégla társasház, 50 négyzetméter.

Tavaly nagyon pörögtek a lakások, most is van 3-4 eladó, de mind 15M fölötti áron, viszont 1-2 hónapja hirdetik őket, és már nincs olyan kapkodás értük.

Szerintetek érdemes várni, vagy idén is csak drágulás várható?

2016. jan. 13. 20:36
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
Csökkenés várható, de nagyon alacsony ütemben.
2016. jan. 13. 21:17
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem kisebb mértékű csökkenés lehetséges, ha az új lakások megjelennek a piacon. Aki CSOK miatt eladja a régit és újat vesz, a régivel nyilván bővül a kínálat, ami kicsit lejjebb viheti az árakat. Én ebben bízom, bár lehet, hogy téves. Lehetetlen kiszámolni.
2016. jan. 14. 09:39
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a kis lakások árát nem fogja érinteni, a CSOK eleve nagyobb lakásokra él.
2016. jan. 14. 12:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Csökkenés várható, egyelőre ne vásárolj. Ha Viktor tényleg elkezdi osztogatni a 10+10 milliót, akkor a kereslet eltolódik az új lakások irányába, a kínálati oldalon pedig sok használt lakás fog megjelenni. Egy 65 négyzetméteres használt lakás konkrétan eladhatatlan lesz. Gondold végig, miért.

Emellett van egy természetes népességfogyás, plusz sok fiatal kivándorol. Budapest népessége a 2007-es mélypontot követően 40 ezer fővel emelkedett, de ha beindul a csok, akkor sokan el fogják hagyni a várost (ugye drága telekár, és az új lakásokat is aranyárban mérik).

Ez az én jóslatom, de olvasd el a kiszámoló blog cikkeit is.

2016. jan. 16. 00:26
 5/5 anonim ***** válasza:

#3-as vagyok.

Az elkövetkező 1 évben nem nagyon várható csökkenés, csak ha már kellően sok új-építésű lakás lesz (ez kb. 1 év).

kiszamolo.hu szerint sem most lesz a csökkenés: [link]

de más cikkekben is írják, hogy most az építtetők gyakorlatilag "lenyelik" a csok-ban kapott pénzt.

Sok esetben nem biztos, hogy újat érdemes használt helyett (mert az új és régi közti kül. több mint a csok-ban kapható összeg): [link]

A kis lakások piaca egy másik dolog: sokan nem akarnak/tudnak/van lehetőségük gyerekeket bevállalni, első lakásnak jó, befektetésnek/kiadásra jobb mint a nagyobb lakás, így a csók-nak nagy (negatív) hatása nem lehet, mert nem igazán "terel" át vásárlókat erről. Sőt, az emelkedő/megemelt bérleti díjak miatt, pont a kis lakásokra lesz nagyobb a kereslet, mert a kedvező kamatok miatt sokan döntenek a vásárlás mellett:

[link]

2016. jan. 27. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!