Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Várhatóan hogyan fognak...

Várhatóan hogyan fognak alakulni az ingatlan árak az elkövetkező 1-2-3 évben?

Figyelt kérdés
Tervben van lakásvásárlás, belvárosban, egyetem közelében.. Mostanában eléggé felmentek az árak, hallok olyan feltevéseket, hogy ennél is csak magasabbak lesznek, van aki szerint 2-3 év múlva majd megint csökkennek. Szeretnék még pár véleményt hallani, ezért írtam ki a kérdést,előre is köszönöm a válaszokat.(VII, V, VI, XI, XII, IX, II kerületek főleg, minimum 20 négyzetméteres, jónak mondható állapotban, nagyjából 5-8 millióért.ezek a fő paraméterek)

2015. ápr. 13. 23:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Rövidtávon szerintem emelkedni fognak, aztán az, hogy 3-4, esetleg 5 év múlva mi lesz, ki tudja?
2015. ápr. 13. 23:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Emelkednek,mert gyakorlatilag ez lesz az egyetlen fix,értékálló befektetés idehaza.

A felsorolt kerületek közül,ezért az összegért a 12.5.2.kilőve. A többiben is max.felújítandó,földszintes vackot kapsz. Az egyetemek közelsége még rádob az árakra.

Egy ingatlanos.

2015. ápr. 14. 00:16
 3/8 anonim ***** válasza:
26%

Jelenleg emelkednek az árak.

És nem hinném, hogy 2-3 éven belül csökkennének.

A mélyrepülés meg volt az elmúlt években, akkor kellet volna venni, mint én is.

2015. ápr. 14. 00:36
 4/8 anonim ***** válasza:
V. kerület 5-8 milláért, jó állapotút, hát még a válság közepén sem :D Ott laktam 15 évig.
2015. ápr. 14. 00:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Ennyi pénzből lerobbantat fogsz kapni, bárhol is, kivétel a VIII. ker. zűrősebb részei.
2015. ápr. 14. 00:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint az áremelkedés mindaddig fennáll majd, amíg az oka is.

1. Jelenleg az alacsony jegybanki alapkamat miatt a bankbetétekre gyakorlatilag 0Ft-ot lehet kapni, tehát akinek pénze van, más megoldást fog keresni a magasabb hozam érdekében. Aki tart a részvényektől, a brókercégektől (vajon miért is?:::), az ingatlant fog venni, mert az legalább kézzelfogható, még ha nehezebben mobilizálható is.

2. A hitelek kamata is mélyrepülésben van, sose volt az elmúlt években ilyen alacsony, viszont itt még benne van az emberekben a félelem és a feltételek is szigorodtak, de szerintem ahogy lemegy a devizás cirkusz, itt is várható igény növekedés.

3. Júliustól a használt lakásokra is lehet igényelni szocpolt.

4. Az ingatlanok ára még most is eléggé nyomott, viszont növekvő tendenciát mutat, ami befektetési szempontból vonzó lesz.

A fentiek alapján az elkövetkező években várható az emelkedés, de hosszútávra nem lehet megmondani mi lesz.

2015. ápr. 14. 07:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Házaknál már van emelkedés, ami két éve 18 millióért megvehető volt, az most 20 millió. Mennek fel az ingatlanárak.
2015. ápr. 14. 12:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Tavaly (2014) júniusban vettem lakást a IX.kerületben, a Nagyvárad tér közelében, mostanában nézve a hirdetéseket, már 2 millióval többért hirdetik az azonos paraméterekkel rendelkezőket. Szerintem egyébként ez a kezdeti meredek árnövekedés nem tart sokáig, talán még kicsit visszafele is megindul majd.
2015. máj. 6. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!