Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Magasföldszint minden esetben...

Magasföldszint minden esetben elkerülendő?

Figyelt kérdés
Van egy lakás, amelyet kinéztem magamnak. 1980-ban épült téglalakás, mely magasföldszinten helyezkedik el. A nappali (előtte van egy erkély) és a két félszoba ablakai déli tájolásúak. A lakás bejárata az északi oldalon lévő félig nyitott (az ajtó előtt üvegfal van) folyosóról történik, a lépcsőház gyakorlatilag az épületen kívül van, így az adott szinten csak az ott lakók járnak. A lakás aljzata kb. 2,5 - 3 méterre lehet a talajszinttől, alatta kisipari vállalkozónak van műhelye, illetve tárolók vannak. Nagyon sok negatív véleményt olvastam magasföldszinti lakásokról (többet kell fűteni, betörésveszély, por, csótányok, lehetetlen eladni, stb) többek között itt a gyk-n is. Szerintetek a magasföldszint minden esetben elkerülendő?
2016. ápr. 7. 07:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Nemtom, ami negatìv vèlemènyt felsoroltál hirtelen elèg baromságnak tűnik, mert ez kb egy családiházra is mind igaz, mègis elèg sok embernek van. Meg ugye mindìg egyedi is, hogy egy környèk/lakás mennyire jó.
2016. ápr. 7. 08:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Meg kell tapasztalnod, mennyire zajos. Hány lakásból áll a társasház? Ha sok a lakó, éppen elég zajos, ha rajtad járnak keresztül, hozzájuk ugyanis még látogatok is jönnek, tehát szorozd fel a zajt.

Az sem minden, milyen messze van a bejárati ajtó, mennyire hangosan csukják-nyitják, behallatszik-e a kapucsengő.

Mennyire szereted nyitva hagyni az ablakokat? Van aki úgy szeret aludni, magasföldszintnél szerintem ez kizárt, még napközben is rizikós, ha nem pont az ablak közelében vagy. Valóban porosabb és zajosabb, mint a feljebb lévők, viszont nem kell lépcsőt mászni.

2016. ápr. 7. 08:44
 3/5 xswerdy ***** válasza:

Általában egy társasházban a földszint és a legfelső emelet nem olyan népszerű. Új beruházásnál is olcsóbbak szoktak lenni ezek a lakások. De ismerek olyat, aki kifejezetten földszintet keresett. Idősebbek pl. még liftes házben is szeretik a földszintet.

Kérdés, hogy a pincefödém hogy van szigetelve. Gyenge szigetelésnél nyilván számít, ha fűtetlen alatta a pince (itt gondolom, a vállalkozás területe fűtött, a tároló nem).

2016. ápr. 7. 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:
idősef keresik a földszintet, már nem 1szer találkoztam ilyennel. ha a pince felől nincs szigetelés, akkor lehet, hogy jóval hidegebb mint a többi lakás.
2016. ápr. 7. 15:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Magasföldszinten lakom születésem óta. Annak ellenére, hogy iszonyatosan pici a lakás, és csak egy normális méretű ablak van, a többi lőrés, meglepően világos az egész. Az ablakon rács van (bár hátsó kertrészre néz), alattunk pinceként funkcionáló alagsor, de nem fűtjük kazánná a lakást, mert minek? Por tényleg van (hát aztán, takarítani mindenhol kell), meg sok rovar, de ezek a kert miatt jönnek be, csótánnyal viszont sosem találkoztam. Neked kell tudnod, hogy milyen tulajdonságokat találsz vonzónak egy lakásban, ne mások véleménye mondja meg, hogy hova költözöl.
2016. ápr. 7. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!