A fa bejárati ajtó télen teleszívja magát nedvességgel, nehezen csukódik. Nyáron nincs ilyen gond, jól kiszárad. Azúrral festett. Mi a teendő ezt elkerülendő megoldás?
Az azúr, az lazúr lenne?
Egyébként gondolom, nincs mindenhol lefestve.
Hiszen valahol csak érintkezik a nedvességgel.
Le kell venni, flex-szel átcsiszolni, és totálisan lefesteni minden irányból.
A lazúr egy kissé fényes felületet hoz létre, ha mindenhol szépen át van kenve 2-3 réteggel, meg ugye alatta a gombaölő, akkor nem fogja tudni hol beszívni a nedvességet.
nekünk a kerítésen van lazúr, maga a festékesdoboz írta, hogy kell alá az alapréteg.
úgy festettétek, hogy az ajtó fent volt a helyén?
mert akkor az alsó és felső élekre, valamint az egyik hosszú élre nem jutott rendesen.
épp oda, ahol érintkezik a kerettel.
mást nem tudok elképzelni.
Inkább az fog segíteni, hogy megcsiszolod ott ahol szorul.
Flex, csiszoló/smirglikorong.
Én a vékonylazúr alá (kültéren) először impregnálóval kenem át, az tömíti el legjobban a pórusokat.
Szerintem nem a páratartalom az okozója a jelenségnek, hanem az, hogy télen a hideg hatására valami miatt a tok mérete többet húzódik össze, mint az ajtólap, és ez a pár tized milliméter elég, hogy szoruljon.
Ha a nedvesség miatt lenne, nyári záporok idején, vagy a benti padlófelmosáskor szorulna...
Szerintem is a kis csiszolásos igazítás (pászítás) lenne a megoldás...
bejárati ajtóra felesleges gombaölő.
kültérre vastaglazúz, de alá alapozó vagy más, hogy ne szívja be a párát. Sokszor attól is vetemedik, hogy kint-bent, más-más anyaggal van festve és más a páraáteresztésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!