Mai 20-30 éves korosztályból kinek sikerül szülői segítség nélkül, önállóan vagy akár hitelből saját otthont vásárolnia? Hány évesen, mit vettetek?
A lakás,amit vettem az önkormányzaté volt,pár éve bagóért eladták a lakóknak,így vettem meg MESSZE a piaci ár alatt.
Szerencsére a melóhely miatt kaptam hitelt,amit hála az Istennek,nem frankban vettem fel,így már rég visszafizettem.
32/F
Anyósomtól kaptunk 1 milliót esküvőkor, ehhez még tettünk 300ezret, ez volt a 20% önerő a saját házba. 6,5 millióért vettünk családi házat Pest közelében, 10 éves hitelre. Közben kötöttünk lakástakarékot, amivel elvileg 2 évvel megrövidítjük a hitelt.
Szóval így sikerült.
De ha kicsit több eszünk lett volna, akkor fizettünk volna előtte is lakástakarékot, így több önerő lett volna.
De így is sikerült.
Mindketten dolgozunk, így a törlesztővel sosem csúszunk, de munkahelyelvesztésre (is) fizetünk biztosítást.
26 éves voltam amikor vettük a házat, most 32 leszek májusban.
Most olvasom vissza: végülis szülői segítség volt az az 1 millió, de azt lakástakarékkal is össze szedhettük volna, mert az esküvőkor már 5 éve együtt éltünk. És mindig dolgoztunk, tehát lett volna miből.
Igaz nem ma volt 10 éve de én akkor voltam 21 éves.(Akkor sem olt könnyebb sőtt...)
Önkormányzati ingatlant vettem meg mert a piaci ár töredékéért adták-igaz le volt lakva de felújítással sem került annyiba mint egy tipp-topp ház a környéken.
És plusz előnye volt hogy nem kellett a nyakamba venni semmilyen hitelt mert az önkormányzattal sikerült olyan szerződést kialkudni hogy kamatmentesen részletekben letörleszthetem(1 200 000 volt a ház, 300 000-et befizettem amim volt kp a többit 10-20 ezerrel néhány év alatt letudtam).
A felújítás másik 1 milla volt de azt fokozatosan tettem bele saját erőből és 1 év alatt lett kész tipp-topp kis ház.
Személy szerint nagyon nem ajánlom hogy banki hitelt vegyél fel mert nagyon nagy teher még a mostani alacsony kamatok mellett is- van más megoldás is látod csak alaposan utána kell járni.(Nem a kérdéshez tartozik de megjegyzem: minden után járj utána mert rengeteget spórolhatsz , pl. elintéztem a vásárlás utáni illetékmentességet ezt sem sokan ismerik de több tízezer ft, vannak a felújításhoz is többféle támogatások-kedvezmények ezen százezreket spórolhatsz)
20 evesen vettem 2 szobas kerteshazat, 2/3 onero, a maradekot apam potolta.
kb 2 evente nagyobb felujjitas sajat zsebbol.
27 éves korunkban építettük a házunkat a férjemmel.
23 éves korunk óta spóroltunk rá, úgy, hogy a fizetésünk kb. 1/4-ét félretettük.
1/3 önerővel vettünk fel hitelt a házra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!