Az ingatlanértékesítő irodák gyorsabban el tudják adni a telkemet, hogyha őket bízom meg, mint hogyha saját magam hirdetem?
nekünk több ingatlanunkat is gyorsabban el tudtuk adni irodán keresztül.
ők le vannak szerződve különböző fizetős ingatlan hirdetési portáloknál, így annak a költsége már benne van a százalékukban, meg ugye kimegy helyetted saját költségen a helyszínre ha jön vevő, mert nem mindenki ér rá napközben ezzel foglalkozni, és van hogy ezért bukod el a potenciális vevőket, mert nem érsz rá velük foglalkozni.
anno mi is saját magunk hirdettük az ingatlanokat, havi szinten 25 ezer volt, mert az ingyenes portálokban az a baj, hogy előbb utóbb nagyon hátra kerül a hirdetésed, és a kutya nem fogja látni, vagy fizetsz a kiemelésekért.
no meg azokat kevesen is nézik.
mert ha beírsz a google-ba "eladó telek xxx helyen" az első jó pár találat mind a fizetős oldalakon jelenik meg.
szóval ingatlan irodán nagyobb az esélyed, hogy hamarabb eladod, mint ha magad csinálod, nekünk legalábbis az ingatlanos 2 hónapon belül eladta, előtte meg másfél évig hirdettük magunk, újságokban, weben stb.
ja és még annyi, hogy a vételár árába belekalkuláltuk az ingatlanos százalékát, szóval nem is nagyon buktunk semmit rajta, de persze ez nem minden esetben van gy.
dehogy tudják!
mivel tudnának többet tenni érte, mint te? felteszed pár oldalra, aki meg venni akar, az úgyis a nagy oldalak böngészésével indít. ide te is felteszed ingyenesen. ha meg hosszabbítani kell, ráköltesz kb 1000 ft-ot, de hidd el, a közvetítő meg százezreket fog elkérni.
és írd ki magára a telekre is, hogy eladó, mert mi is így találtuk a házunkat, sétáltunk a környéken, és ki volt írva az ablakra.
meg tudják a környéken élők is, mert ha az ismerőseik érdeklődnek, akkor így is terjed a híre.
plusz meg lehet osztani facebook-on is, elég sok ilyet látok.
második, akkor ti alamit nagyon rosszul csináltatok.
ha én akarok valamit, akkor is megtalálom, ha hátra került, mert aki ingatlant akar venni, az nem csak az első oldalt nézi meg.
amikor kocsit kerestünk, akkor is lapoztunk elég sokat.
és azért vannak a szűrők, hogy beállítsa az ember, hogy mennyiért, és hol keresgél. így meg ne mondd már, hogy annyi találat lesz, hogy sosem látja senki!
havi szinten 25 ezer... úristen, havi 0 ft költséggel is el lehet adni ingatlant!
és mondom, az előresorolást magánember is elvégzi, fillérekért. szerintem te ingatlanos lehetsz.
benne van a százalékban. aha... az a % 3 és 6 % között mozog.
persze érdemes lenne tudni, mennyire tartja a telket a kérdez.
5 milliónál ki kell csengetni az ingatlanosnak 150 és 300 ezer ft közötti összeget. azért ne vicceljünk már, hogy ennyibe kerül a hirdetés!
és az is egy vicc, hogy potenciális vevőket bukhat, ha nem tudja megmutatni az ingatlant.
azért senki sem dolgozik heti 7 napot és napi 24 órát.
nem egy pár cipőről beszélünk, egy ingatlan esetében pedig nem kell aznap megnézni. aki komoly érdeklődő, az tud várni hétvégéig.
mi szeptemberben találtuk a házunkat, és februárban került a nevünkre, ezalatt végig történt valami.
itt meg ráadásul telekről van szó, úgysem fog elkezdeni építkezni decemberben, szóval aki komolyan gondolja, az nem fog felszívódni azért, mert a hirdető nem tudja már aznap vagy másnap megmutatni a telket.
nekem pedig ez a szolgáltatás, egyenlő a nagy semmivel, és a hirdetések ára, vagy a vevők eljuttatása kocsival a telekhez nem kerül több százezerbe!!!
nekem ez a tapasztalatom, és nem kívánom tovább magyarázgatni hogy miért.
egyébként is aki komoly vevő, az bemegy az ingatlan irodába és ott korrekt módon elintéznek neki mindent.
leírtam a saját példámat, szóval aki akarja megfogadja, aki pedig saját maga hirdeti, az csinálja úgy.
azért nem véletlen az sem, hogy két családi házat 1,5 év alatt nem tudtunk eladni, az ingatlanos meg 2 hónap alatt hozta rá a vevőt, a másik házra meg rá 2,5 hétre a következő vevőt.
egyébként meg ha senki nem menne ingatlan irodába vásárolni/eladni akkor miért van ennyi profitáló közvetítői iroda?
talán mert hatékonyabbak, azért.
és most nem arra akarok akárkit is rábeszélni, hogy mindenképp ingatlanossal csinálja a dolgait, pont leszarom a magánügyeit, csak leírtam a saját példámat.
és igen, havi 25 ezer a fizetős oldalakon és újságokban a hirdetés, akármilyen hihetetlen ha sürgősen el akarsz adni valamit akkor ennyibe kerül.
de aki esetleg próbált már ingatlant vagy telket eladni, az tudja nagyon jól, hogy ezeknek a hirdetéseknek semmi köze nincs a használt kocsikhoz, meg a használt telefon+jófogás hirdetésekhez.
nem véletlenül fizetősek a nagy ingatlanos oldalak.
dehogy fizetősek! főleg nem havi 25 ezer!
és nem kell 10 oldalra felpakolni, mert ami fent van a kicsin, az tuti fent van a nagyon is, de fordítva már nem igaz.
nem hatékonyabbak. az emberek lusták, vagy aki öreg, és nehezen mozog, vagy esetleg másik városban van az ingatlan, mert örökölte, vagy munka miatt elköltözött, na azok veszik igénybe.
vagy ha mondjuk valaki kiment külföldre dolgozni.
én sem bántalak azért, mert te ezt tetted. ne vedd személyeskedésnek, de akkor is azt tartom, hogy 300 ezret nem ér egy ilyen szolgáltatás. vagy eladsz egy 15 milliós családi házat, és ebből 1 millió megy az ügynöknek. holott a vevőt nem ő találja, hanem a vevőnek van egy elképzelése,hogy mit akar és mennyiért, és ha te magad hirdeted a házat, akkor ő rátalál. neked meg marad 1 millióval több. ha ez a történet így történt, akkor egyszerű véletlen, vagy szerencse, ki minek nevezi. lehet, hogy ha a te hirdetésed fennmarad az ingyenes oldalon, a vevő akkor is rátalál.
esetleg egy kicsit jobban oda kell tenni magad, 1 helyett 10 fotót csinálni, megfelelő minőségű géppel, akár egy okostelefonnal. és nem 2 szót írni a hirdetéshez, hanem nyugodtan írj egy fél oldalt.
nem más ennek sem a pszichológiája, mint az autóhirdetésnek. ugyanazokra kell figyelni. sokan csodálkoznak, hogy senki nem jelentkezik, mikor fotót se tesznek fel. hát én az ilyenekre rá sem kattintok.
egy rokonom hirdetett jófogáson, és elpanaszolta, hogy szerinte jó áron van, amit hirdet, de senki se hívja már jó ideje. mondom, gyere, nézzük meg a hirdetésed. kerestük mindenhogy, kulcsszóra, városra, kategóriára, hát a hirdetése már fent sem volt, olyan régen tette fel.
az elmúlt években vettünk is házat és adtunk is el egy lakást, így mindkét oldalon álltam. egyik oldalról sem tapasztaltam olyan megoldhatatlan problémákat, amikhez egy külsős idegen segítségére lett volna szükség, egy vagyonért.
ja, még kiegészíteném a fenti listát, hogy mikor fordulnék ügynökhöz:
ha mocskosul gazdag lennék, és pont mindegy lenne az az 1-2 millió forint, és nem akarnék lealacsonyodni a sok prolihoz, aki nézegeti az eladó házamat, ami nekem már nem elég jó. na ekkor nem tölteném az időmet a hirdetésekkel meg a telefonálással, hanem megbíznék valakit. de amíg egy átlag családnak nagyon-nagyon sok pénz az a több százezer, vagy 1-2 millió forint, addig egy néhány ezres hirdetési költségre és egy párszáz forintos telefonköltségre nem fognak kifizetni százezreket.
Amit az ingatlaniroda tud azt mindet te is el tudod végezni. Ők sem adják el hamarabb. Vagy azt gondolod, hogy csak azért mert ők ingatlaniroda, szívesebben fogják a vevők megvenni a lakást?
A vevőknek az ár, a hely, az ingatlan állapota számít (ebben a sorrendben) és nem az, hogy ingatlanos, vagy magánszemély árulja-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!