Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért ingatlanoson keresztül...

Miért ingatlanoson keresztül hirdet a legtöbb eladó? Miért éri meg jobban?

Figyelt kérdés
Ingatlanos is csak azt csinálja amit egy magánszemély is tud, meghirdeti az ingatlant és várja a jelentkezőket. Ráadásul az eladó igy el is kötelezi magát és nem kevés jutalékot is kell az ingatlanosnak fizetnie ami növelheti az irányárat vagy csökkenti az alku mértékét igy kisebb az esély az üzletre. Vagyis szerintem inkább hátránya van közvetitőt is belevonni.
2015. nov. 8. 18:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
50%

" Eladóként miért fizetnék azért

valakinek, hogy mások ingatlan

eladásáért potyára dolgozik?!"

Miert fizeted masok villany, viz, gaz, kozosktg, telefon szamlait? Miert fizeted masok hiteleit? Mert bizony a nem fizeto emberek koltsege bele van epitve a jol fizeto ugyfelek szamlaiba.

2015. nov. 11. 20:00
 22/25 anonim ***** válasza:
66%
Ha én nem fizetem a villanyszámlámat, akkor jönnek és kikapcsolják a villanyt. Nem fogja a szomszéd fizetni helyettem.
2015. nov. 12. 22:30
 23/25 anonim ***** válasza:
50%
Ó dehogynem. Lesz egy jokora tartozasod mielott kikapcsoljak. De ezt a veszteseget kifizetik a jol fizeto ugyfelek. De gyakorlatilag minden igy mukodik, miert baj ha az ingatlanos is? Megis ki fizesse meg a munkaidejuket?
2015. nov. 12. 22:55
 24/25 anonim ***** válasza:

Mi, amikor vettünk egy picike lakást Budapesten 2 éve, hívtunk nagyon sok magánhirdetést, nem viccelek, egyik sem élt már...mind elkelt. Így bementünk egy DH-hoz, és két nap múlva már meg is vettünk egy lakást. Kiadtuk, adózás után is maradt annyi pénzünk, hogy máshol vegyünk ki egy lakást (nagyobbat).

Most kisbabát várunk, el szerettük volna adni a lakásunkat, mivel a kis lakások ára emelkedett és nagyon pörögnek, gondoltuk, ismét megkeressük az ingatlanosunkat. Kell egy biztosíték a bébivel, ha esetleg az albinkkal bármi történne.

Ő minősített vevőket hozott (ami azt jelenti, hogy ők ténylegesen olyan lakást keresnek, mint a miénk volt). Szerdán kötöttünk vele szerződést, a bérlőink pénteken értek rá (nem adtunk az ingatlanosnak kulcsot), így aznap vitt be 6 érdeklődőt, és másnapra licit alakult ki. Már volt is másnapra vételi ajánlatunk.:)

2 millióval többért adtuk el, mint amennyiért vettük (persze, emiatt adózunk majd, hiszen nyereségünk lett), de nagyon megérte a 300.000 Ft jutalék a fickónak, hogy nem nekünk kellett emiatt szabit kivenni, telefonokat fogadni, és nem én 34 hetes terhesen botorkáltam a lakáshoz, és parádéztam a vevőjelölteknek a lakás mutogatásával.:)

Most, hogy a nagyobb lakást vesszük (mi ugye az albérletben lakunk) a picike helyett, az ingatlanosunkban az a jó, hogy nem kerül nekünk ez már semmibe (csak az eladónak), ő ismer minket, tudja, milyen lakást akarunk, mennyi pénzünk van rá. És azt is, hogy mikor érünk rá nézni őket, és tömbösítve visz minket ide-oda.

Lehet, hogy a budapesti ingatlanok kivételes esetek most, hogy így pörögnek, nem tudom. De nekünk megérte ez az egész.:)

2016. febr. 5. 09:10
 25/25 anonim ***** válasza:
Én a jutalékkérdéshez szeretnék hozzászólni. Olvastam, hogy itt valaki szerint kevesebbet kéne kérni. Mi 3,9-5%+áfán dolgozunk. Félreértés ne essék vannak 1-2%-os cégek és teljesen nyugodtan el lehet menni hozzájuk és őket igénybe venni, már ha valakinek nincs ingatlanosfóbiája. A vevő érdeke, hogy a lehető legmagasabb minőséghez a lehető legalacsonyabb áron hozzájusson, és ezzel nincs is semmi probléma, ez a vevő alaptulajdonsága ez így volt így lesz mindig is. De ha a piac kifizeti nekünk ezt a jutalékot akkor kérdezem én Ő engedne a százalékból? Nem hinném. A magasabb ár magasabb minőséggel is párosul, ez a piac alapszabálya, ez az örökös jutalékkérdés pedig egy olyan játszma amibe nem tudunk, és nem is akarunk belemenni, nem csak a piaci presztis miatt, hanem mert az eladásszámok is ezt igazolják. Egy profi üzletkötőnél ez nem lehet kérdéses.
2016. márc. 26. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!