Miért ingatlanoson keresztül hirdet a legtöbb eladó? Miért éri meg jobban?
" Eladóként miért fizetnék azért
valakinek, hogy mások ingatlan
eladásáért potyára dolgozik?!"
Miert fizeted masok villany, viz, gaz, kozosktg, telefon szamlait? Miert fizeted masok hiteleit? Mert bizony a nem fizeto emberek koltsege bele van epitve a jol fizeto ugyfelek szamlaiba.
Mi, amikor vettünk egy picike lakást Budapesten 2 éve, hívtunk nagyon sok magánhirdetést, nem viccelek, egyik sem élt már...mind elkelt. Így bementünk egy DH-hoz, és két nap múlva már meg is vettünk egy lakást. Kiadtuk, adózás után is maradt annyi pénzünk, hogy máshol vegyünk ki egy lakást (nagyobbat).
Most kisbabát várunk, el szerettük volna adni a lakásunkat, mivel a kis lakások ára emelkedett és nagyon pörögnek, gondoltuk, ismét megkeressük az ingatlanosunkat. Kell egy biztosíték a bébivel, ha esetleg az albinkkal bármi történne.
Ő minősített vevőket hozott (ami azt jelenti, hogy ők ténylegesen olyan lakást keresnek, mint a miénk volt). Szerdán kötöttünk vele szerződést, a bérlőink pénteken értek rá (nem adtunk az ingatlanosnak kulcsot), így aznap vitt be 6 érdeklődőt, és másnapra licit alakult ki. Már volt is másnapra vételi ajánlatunk.:)
2 millióval többért adtuk el, mint amennyiért vettük (persze, emiatt adózunk majd, hiszen nyereségünk lett), de nagyon megérte a 300.000 Ft jutalék a fickónak, hogy nem nekünk kellett emiatt szabit kivenni, telefonokat fogadni, és nem én 34 hetes terhesen botorkáltam a lakáshoz, és parádéztam a vevőjelölteknek a lakás mutogatásával.:)
Most, hogy a nagyobb lakást vesszük (mi ugye az albérletben lakunk) a picike helyett, az ingatlanosunkban az a jó, hogy nem kerül nekünk ez már semmibe (csak az eladónak), ő ismer minket, tudja, milyen lakást akarunk, mennyi pénzünk van rá. És azt is, hogy mikor érünk rá nézni őket, és tömbösítve visz minket ide-oda.
Lehet, hogy a budapesti ingatlanok kivételes esetek most, hogy így pörögnek, nem tudom. De nekünk megérte ez az egész.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!