Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért ingatlanoson keresztül...

Miért ingatlanoson keresztül hirdet a legtöbb eladó? Miért éri meg jobban?

Figyelt kérdés
Ingatlanos is csak azt csinálja amit egy magánszemély is tud, meghirdeti az ingatlant és várja a jelentkezőket. Ráadásul az eladó igy el is kötelezi magát és nem kevés jutalékot is kell az ingatlanosnak fizetnie ami növelheti az irányárat vagy csökkenti az alku mértékét igy kisebb az esély az üzletre. Vagyis szerintem inkább hátránya van közvetitőt is belevonni.
2015. nov. 8. 18:15
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
És még az is érdekelne, hogy az ingatlanos hirdetések szemmel láthatólag drágábban vannak hirdetve mint a magánhirdetések sok esetben nem is kevéssel. Az ingatlanosok ösztönzik mindig a magasabb irányárat vagy azt mindig a megbizó határozza meg?
2015. nov. 8. 18:23
 2/25 anonim ***** válasza:
72%
Azért mert b@lfaszok. Nem adnék el ingatlant közvetítőn keresztül soha a büdös életben.
2015. nov. 8. 18:28
 3/25 anonim ***** válasza:
56%
talán azért, mert sokan ingatlanoshoz mennek, mert 1 helyen van bőven választék, sok ingatlanos pedig más ingatlanossal is kapcsolatban van, így elég nagy a választék. sok embernek meg így kényelmes.
2015. nov. 8. 19:04
 4/25 anonim ***** válasza:
96%
Mikor lakást kerestünk találkoztunk olyan eladóval, aki még smst sem tudott írni és nem használt internetet, no neki kellett. Meg voltunk olyan helyen, ahol ingatlanos nélkül be se mertünk volna menni a lakásba olyan emberek laktak benne. Szóval van létjogosultsága sok esetben, de egy normális, intelligens eladó maga is simán el tudja adni.
2015. nov. 8. 19:24
 5/25 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem leginkább két dolog motiválhatja az eladót.

Egyrészt a rengeteg komolytalan, meg nem jelenő, ígérgető vevőt nem neki kell managelni, szabadságot kivenni, hogy be tudja engedni, stb stb. Másrészt, mivel az emberek 99%-ának van életében 1 esetleg 2 ilyen ügylete, és ez jelenti kb a messze legnagyobb értékűt is, ezért nagyobb biztonságban érzik magukat, ha egy olyan harmadik közreműködő fél is van, aki napi szinten foglalkozik ezzel a témával és neki is a biztos, problémamentes eladás az érdeke (jutalék) és tudja támogatni az eladót a szükséges eljárásmenet, jogszabályok, stb ismeretével.

(Valamint olyan szempontból nem éppen etikusak az ingatlanosok, hogy a hirdetési portálokon folyamatosan duplikálják a hirdetéseket, így a magánszemély hirdetése gyakorlatilag eltűnik az archívumban, és nem találják a potenciális vevők sem)

2015. nov. 9. 09:10
 6/25 anonim ***** válasza:
64%

Azt meg tudom írni, hogy mi miért ingatlanoson keresztül hirdettünk.

Mikor elkezdtünk lakást nézni amibe beleszerettünk azt ingatlanoson keresztül árulták. Mondtuk, hogy amennyiben mi eltudjuk adni a mienket megvesszük azt a lakást. Az ingatlanosuk elkezdett kérdezgetni, hogy milyen lakás, mekkora, hol van stb. Mondta, hogy neki van egy vevője aki ilyen lakást keres. Már többet mutatott neki, de egyik se tetszett a vevőnek. Mondta, hogy ha írunk egy szerződést másnap este oda is hozza azt a férfit. Gondoltuk, hogy legyen, ha nem kell neki majd felbontjuk a szerződést.

Másnap hozta azt a vevőt, aki rögtön vételi szándék nyilatkozatot tett (100.000 forintot fizetett), ez péntek este volt hétfőn délelőtt mentünk az ügyvédhez, és még aznap készpénzben fizetett.

Nekünk így megérte, még a jutalék kifizetésével is többet kaptunk a lakásért, mint amit terveztünk. Jó nem sokkal többet, de többet.

2015. nov. 9. 09:34
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlanközvetítőnek lehetnek olyan kapcsolatai, ügyfelei akiket érdekelhet az ingatlan. Az ingatlanközvetítő naponta frissíti a hirdetéseit és azok mindig előre kerülnek a keresőkben. Az emberek lehetnek kényelmesek, lusták hirdetni, nincs kedvük mutogatni a lakást mindenféle embereknek stb.

Autókat miért a murvás udvaros nepperektől vesznek az emberek? A használt autó sok esetben egy nagy átverés mégsem egymástól veszik az emberek az autókat.

2015. nov. 9. 13:20
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Nemcsak a fent leírt okok miatt, hanem szerintem azért is, mert eleve aki hirdet, ők támadják be először, azzal a szöveggel, hogy van rá érdeklődő (persze nem igaz), de akkor hozzák ha kötsz velük szerződést.

A további szokásos duma:

-ők tényleg olyanokat hoznak akit valóban olyan ingatlan érdekel, kvázi vevő érdekel, és

-jobb szöveggel, jobb képekkel dolgoznak

-csak olyanokat akik fizetőképes,

-ők el tudják adni drágábbért az ingatlant, hogy levonva az ő jutalékukat, még akkor is jobban járunk stb.

Tudom, mert 2 éve én is belementem.

Ehhez képest a valóság:

-olyanokat hoztak, akiken látszott, hogy k.rvára nem értik, hogy miért kell nekik megnézni azt a lakást, csak az ingatlanos beszélte rá,

-rátették az ő hasznukat, így drágábban már nem ment el, veszítettem egy csomó időt

-a képeket amiket profi tükörreflexes fényképezővel készítettem, a rendbe rakott, szépen elrendezett,jó szemszögből utólagosan is szerkesztett képeim helyére (évek óta fényképezek, képeztem magam),a mélydekoltáltcsőcsike csinált néhány rossz képet kompakt kis fényképezővel, benne a ledobott ruhával, alulexponált rossz szögből készült képekkel, mert, hogy ő saját képekkel dolgozik és ezeket tette a hirdetésbe

-ha valakinek nincs elég pénze, biztos nem fog azzal szórakozni, hogy lefoglalózzon egy ingatlan, aztán nem tud fizetni és elbukja a foglalót

-amikor el akartam állni mindenképp a szerződéstől, az erőszakos rábeszélés ellenére, bosszúból hónapokig hirdették tiltásom és felbontott szerződés ellenére az ingatlanom, a jelentkezőknek azt állították, hogy már elkelt!(erről van bizonyítékom is!), így kárt okoztak, mert potenciális vevők, gondolták azt, hogy már elkelt

Miután nagy nehezen megszabadultam tőlük (kártérítési pert helyeztem kilátásba, egyből beszartak, a "nem tudom leszedni, mert nem férek hozzá" hirdetéseik is érdekes módon gyorsan lekerültek),

magam adtam el.

Az egyik legnagyobb ingatlanközvetítőről van szó, nem ki sufni irodáról, sőt a ki irodák sokkal normálisabbak voltak!!!

Csak akkor fordulnék ingatlanoshoz: ha távoli városban lenne ingatlanom, ahol nem lenne ott rokon/ismerős/barát aki megmutatja.

2015. nov. 9. 15:39
 9/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyjából minden érvben van valóság, de az utolsóval értek leginkább egyet saját meglátásom és tapasztalataim alapján is. Persze nem minden cég egyforma, de az elsődleges cél a szerződéskötésre rávenni az embereket és a leirt trükkök számomra is ismerősök. Az ilyen ingatlanreferensek mind alkalmazottak, teljesiteniük kell és pénzük van belőle ugye. Sajnos vevőként sincs jobb dolga az embernek, mert az ingatlanos jutalékát valószinű ő fizeti meg. Anno mikor lakást kerestünk akkor akadt ingatlanos aki szinte mintha az övé lenne a lakás intézkedett. A tulajjal nem is találkoztunk, az ingatlanos akart mindenben dönteni, mennyi legyen a foglaló, az úgy nem megy ahogy mi javasoltuk stb. stb. ott is hagytuk a fenébe.
2015. nov. 9. 15:58
 10/25 anonim ***** válasza:
73%
7-es vagyok, lehet számít az is, hogy mi egy kis neve nincs cég ingatlanosával adtuk el a lakást.
2015. nov. 9. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!