Miért ingatlanoson keresztül hirdet a legtöbb eladó? Miért éri meg jobban?
Szia!
Nem ritka, hogy 4-5%-ot is elkérnek az ingatlanosok jutalékként. Azért ez nem kevés. Ha csak egy 15 millás ingatlant nézünk, ez 600-750 ezer forint! Szerintem egyáltalán nem ér annyit az a munka, amit elvégeznek ennyi pénzért! Tudom, sok ügyfelük van, hosszú az eladás folyamata, sokszor mégsem rajtuk keresztül adják el az ingatlanokat, stb. De ha csak azt nézem, hogy összességében mennyi időt foglalkozott az ÉN ingatlanommal, horribilis órabér jönne ki.
Kicsit olyan, mintha kihívnám a mosógépszerelőt, és 1 órás munka után azt mondaná, hogy 120 ezer forint lesz, mert 20 helyen volt már a héten, és sehol sem fizettek a munkájáért, és rám esett a szerencsés választás, nekem kell kifizetnem az egész heti fáradozását meg a több száz km utazási költségét.
Én azt tartanám korrekt rendszernek, ha a vevők fizetnének a közvetítők részére "ingatlan bemutatási díjat", plusz járna a közvetítőknek egy fix, a mostaninál lényegesen alacsonyabb sikerdíj a sikeres értékesítés után, plusz a hirdetés feladás és kezelés költségei.
Volt egy nagyon jó weboldal, a tulajdonostol.com (nem tudom mi lett vele, most nem elérhető), volt egy hírlevelük az ingatlan eladásról. Ha esetleg valakit érdekel, el tudom neki küldeni a hírlevelek teljes anyagát emailben. Nagyon jó és hasznos tanácsokat adnak a közvetítő nélküli ingatlan eladáshoz!
" De ha
csak azt nézem, hogy összességében
mennyi időt foglalkozott az ÉN
ingatlanommal, horribilis órabér
jönne ki."
De nem csak a tieddel foglalkozik illetve az is idõ míg felkutatja az eladokat, akik egy resze nem ker belole. Megmutat sok ingatlant sok vevõnek és nem mindig lesz jutaléka mert nem sikerul eladni. Mondhatod, hogy nem akarod fizetni a nem fizetõk helyett a közös költséget, hitelt, villany es gazszamlat, ingatlanost stb de a helyzet az, hogy te, én, mi fizetjuk azt is.
Kedves kérdező, még mindig nem érted.
Inkább maradjon a pénz egy harmadik nyerészkedő fél zsebében, mint hogy sokkal többet bukjon az ember egy nyerészkedő második félen.
És a harmadik nyerészkedő előre tisztázott feltételekkel, előre tisztázott összeggel nyerészkedik rajtad. Ami teljesen korrekt hozzáállás ha szolgáltatást vásárol az ember.
Az pedig, hogy emberileg néhány illető alkalmatlan mind eladónak, mind ingatlanosnak, mind vevőnek, az egy másik témakör
Ezért írtam, hogy az lenne a korrekt, ha a vevők fizetnének az ingatlanosnak az ingatlan bemutatások után, illetve, hogy legyen egy, a mostaninál lényegesen alacsonyabb sikerdíjuk (hogy érdekeltek is legyenek a sikeres az eladásban, és ne csak a mutogatásból éljenek).
Eladóként miért fizetnék azért valakinek, hogy mások ingatlan eladásáért potyára dolgozik?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!