Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Zártkerti ingatlant érdemes...

Zártkerti ingatlant érdemes venni?

Figyelt kérdés

Mit is jelent pontosan a zártkert? Sok olyan hirdetést találtam, ahol nagyon szép, igényes házat kínálnak nagyon olcsón - bár zártkertiek. Milyen hátrány ér, ha ilyet veszek? Olvastam, van, mikor hosszú, közel fél év, mire meg lehet venni...

A belterületi ingatlanoknál jóval kisebb a választék - azért találok ilyet is a pénutárcámhoz, de ezek jóval rosszabb állapotúak.

Érdemes zártkertit venni?

2015. szept. 17. 23:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

ez már most is működik.

6600 ft-ért 30 nap alatt kivonják a művelési ág alól, HA VAN RAJTA HIVATALOS ÉPÍTMÉNY, VAGY VOLT. én 2-t vonattam ki, az egyikken semmilyen építmény nem volt, de a földhivatal szerint régebben volt rajta egy szerszámos, és nekik a saját adatbázisukból kell dolgozniuk, úgyhogy kivonták.

de ha nincs ilyen lehetőség, azaz feketén építkeztek, az sem gond, úgy, ahogy fentebb írták, ha az előleg/foglaló lerakása után beleírjátok a szerződésbe az azonnali birtokbavételt, akkor azonnal költözhetsz.

én csak ajánlani tudom: zérógázszámla, zéró csatornadíj.

én kifejezetten szeretem a fatüzelést, teljesen más meleget ad...

2015. okt. 6. 08:31
 12/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, ez nagyon jó hír, így szélesebbek a lehetőségegek.
2015. okt. 6. 13:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi is vettünk. Ingyen kivehető mg területből.

Remélem az építési 3% beépíthetőség megnő. ( 15 % ba is kiegyeznék )

700 m2 - nél is 100 m2..

Nagyon közel van a legközelebbi bolthoz, 600 m...

víz, villany, van

2016. febr. 6. 08:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Pest megye viszonylatában nem tudok segíteni, de Debrecenben van már közel 60 éve zártkertem. Amikor mi vettük, valóban külterület volt,csak szerszámost lehetett rá építeni. Ma már vezetékes víz, villany (az már kezdetektől volt), sőt gáz is van az utcában. Kiépített műút, helyi buszközlekedés. Jóval közelebb a belvároshoz, mint egy csomó belterületi városrész. Ma már legtöbben építkeztek itt, bejelentve is ide vannak, itt laknak. Szinte már csak én vagyok, aki még hobbykertként használja. (A napokban vetetem ki a művelésből, ingyen), de nem adom el, mert a sok szőlő és gyümölcsös mellett szuper nyaraló rengeteg füves területtel, medencével. Az ára pedig rohamosan emelkedik, ráadásul hamarosan belterületté nyilvánítják.

Szóval nézz jól körül, hátha ott is találsz hasonló, fejlődő zártkerti ingatlanokat.

2016. febr. 22. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!