Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Zártkerti ingatlant érdemes...

Zártkerti ingatlant érdemes venni?

Figyelt kérdés

Mit is jelent pontosan a zártkert? Sok olyan hirdetést találtam, ahol nagyon szép, igényes házat kínálnak nagyon olcsón - bár zártkertiek. Milyen hátrány ér, ha ilyet veszek? Olvastam, van, mikor hosszú, közel fél év, mire meg lehet venni...

A belterületi ingatlanoknál jóval kisebb a választék - azért találok ilyet is a pénutárcámhoz, de ezek jóval rosszabb állapotúak.

Érdemes zártkertit venni?

2015. szept. 17. 23:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Nem érdemes, nincs út, jó esetben se víz, se gáz, semmi, messze van mindentől. Fütyül rád az önkormányzat, mert nem belterület.
2015. szept. 18. 12:25
 2/14 anonim ***** válasza:
2015. szept. 18. 12:26
 3/14 anonim ***** válasza:
2015. szept. 18. 12:38
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Akkor inkább hanyagolom.
2015. szept. 18. 22:29
 5/14 anonim ***** válasza:
82%

Zártkertet én sem vennék-kicsi is,nem lehet bővíteni és hitelt sem lehet rá felvenni,mert nem lakóházként épült (nem épülhet így,csak mondjuk tárolóként...)

Én emiatt vettem tanyát: nem kell Isten háta mögötti helyre gondolni,kövesút mellett lakunk,nagyon jó buszjárattal(jobb,mint a falvakból,mert főútvonal).

Erre a házra lehetett volna hitelt is felvenni,de végül nem kellett.Miért? Mert házszámos lakóház-udvar besorolású.Ráadásul tanyasoron van,egymástól 60-100 méterre vannak a házak.Erre van vezetékes internet,telefon is,gáz is.

Nézz szét alaposan,mi is sokáig kerestünk egy ár-értékben megfelelőt,de sikerült.Esetleg,ha van időd és szimpatikus az ingatlan,kérdezd ki a szomszédokat is,abból is sokat le lehet szűrni(hogy ők milyenek).

Én pl nem vennék kövesúttól nagyon messzire lévő házat,mert gondolni kell a télre is.Felénk az utakat eltakarítja az önkormányzat,ez nem tudom,mennyire általános,de ha több km-re laksz is a betonúttól,felénk akkor is ki tudnak menni télen.A posta is házhoz jár.Én nem költöznék többször faluba az tuti.

2015. szept. 20. 09:16
 6/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Úgy 5 millió forintom lesz rá - hitelt nem szeretnék felvenni - Pest megyeit szeretnék - minél közelebb van Pesthez ,annál jobb. Monor, Monorierdő, Pilis környékén ha lehet. Olyan sok szép zártkertit hirdetnek olcsón - de akkor ezek szerint felejtős - egy olyan tanya, amiről írtál nekem is jól jönne.
2015. szept. 20. 12:29
 7/14 anonim ***** válasza:
87%
Monor környékén sok a nem napon barnult, első nap betörnek és kirabolnak. Egy rokonom csak bérelte a tanyát, de nemcsak elvittek mindent (a kályhát, gázpalackot is), hanem lopták az állatokat is. Nem folytatta, nem lehet gazdálkodni, ahol ezek túl sokan vannak és dolgozni egy se akar.
2015. szept. 20. 13:11
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Amit én írtam,az Csongrád megyében van; Budapestre is el lehet menni,napi több buszjárat is megy innen,de elég sokat kellene utazni(6:55 ös busz 9:20ra ér oda; 15 órakor már jöhetnél is haza szinte)

Mi a közelben dolgozunk,nekem 20 perc bicajjal a munkahelyem.

Monorról én se sok jót hallottam- ismerősöm akart ott házat venni,mert Pesten dolgozik és vonattal jár,de inkább letett róla az említett okok miatt.

2015. szept. 20. 14:47
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi tavaly augusztusban adtunk el egy zártkerti ingatlant. Az új tulajdonos az előleg megfizetése után (a teljes összeg kb 1/5-e volt) birtokba vette azt, viszont a földhivatalnál csak idén kb. augusztus elején került átiratásra, miután kifizették a hiányzó összeget. Ez nem az új tulajdonos hibája, csak rengeteg adminisztrációs dolog akadályozza az ügyintézést zártkerti ingatlanok eladásánál. Ha nem gond, hogy kb egy év elteltével lesz a neveden az ingatlan, akkor vágj bele nyugodtan. Mifelénk is sok családi háznak álcázott zártkerti ingatlant árulnak, 99%-uk hegyi pincéből átalakított förmedvény, amiért olyan árat kérnek, amiből egy belvárosi lakást lehet venni vidéken.
2015. szept. 20. 21:19
 10/14 A kérdező kommentje:

Ha eladom jelenlegi lakásomat, és nálam lesz a pénz, nem tudok majd sokat várni a költözéssel, ha tetszik egy házikó, két hétnél nem várok tovább. Igen, nagyon aggaszt, hogy extrém hosszú idő a zártkerti adás-vétel átfutása - de olvastam egy cikket, hogy van egy kezdeményezés, hogy ha a tulajdonos leveteti a kertjéről az Arany koronát, akkor az eladás ugyanolyan gyors lesz, mint a normál családi háznál.

Az a gondom, a jelenlegi hirdetések 80%-a zárt kerti, vagy burkolt zárt kerti ingatlant (pardon - gyümölcsös, vagy gazdasági épület), nagyon kevés a választék belterületi ingatlanoknál. Annyira jó lenne, ha az új hír igaz lenne, és nem kellene bonyolítani az adás vételt.

2015. szept. 21. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!