Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a véleményetek erről a házról?

Mi a véleményetek erről a házról?

Figyelt kérdés

Sajnos csak ilyen képet tudok róla mutatni (google térképes), mert nincs interneten meghirdetve.

Nógrád megyei ingatlanról van szó, családi házas, igényesebb külvárosi övezetben. A ház korszerűsítésre szorul (fűtés, villany, víz, nyílászárók, stb.) Belülről ki van meszelve, de egyébként mindent újítani kell (konyha, fürdőszoba is).

A képen látható, hogy a cserepeket mindenféleképpen cserélni kell, de lehetséges, hogy az egész tetőszerkezetet jobb lenne, ha kicserélnénk. A ház alatt egy nagy pince található, mögötte egy melléképület ami garázsként és tárolóként funkcionálna. A kerítés a telek (1800 nm) körül szintén cserélendő. Már körülbelül 7 éve lakatlan a ház. 6 millió forintért árulják. Szerintetek ez reális ár? Ha legközelebb ismét megnézzük, mire figyeljünk oda?

A kép:

[link]

2015. aug. 3. 09:53
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de a szigetelés, normális tető, normális nyílászárók szerintem egy normális ház ALAPFELTÉTELEI.

Te bevallottan egy romos, lelakott házat vettél meg, és a fűtésen kívül gyakorlatilag semmit nem újítottál fel rajta. Hogy lenne már ez normális, átlagos???

2015. aug. 4. 19:36
 22/38 anonim ***** válasza:
0%

Miért ne lenne? Ott vagy, látod?

Teljesen lakható, normál állapotban van.

Használt, igen. Na és? Élhető, nem egy romhalmaz.

Nem újítottam fel olyasmit, ami normál állapotban volt.

Én azért nem tettem padlót, mert világ életemben szőnyeg-párti voltam.

Nagyon sokan a festést kedvelik, de nekem a tapéta jön be, erre is költöttem. Mások a festésre költenek, amit felújításnak neveznek, hát akkor ez is az.

Ezt a nagy hőszigetelés-istenítést meg egy jó nagy baromságnak tartom. Nem fér a fejembe, értelmes felnőtt ember hogy mondhat ilyet, hogy eddig fáztak a házakban az emberek.

2015. aug. 5. 08:21
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

"...érvek a ház ellen:

...padlók komplett cseréje...

...fűtésrendszer korszerűsítése..."

Remek alkalom a padlófűtés beépítésére.

Utsó, noha én magam is bősz ellenzője vagyok a mai, műanyag kotonba bújtatott házaknak, a hőszigetelésnek van létjogosultsága. Részint energetikai szempontból, részint kényelmi (komfortérzet) szempontból.

2015. aug. 5. 09:01
 24/38 anonim ***** válasza:

"Nem fér a fejembe, értelmes felnőtt ember hogy mondhat ilyet, hogy eddig fáztak a házakban az emberek."

Ha leszigetelnéd a házat, egyértelmű lenne a különbség, de így nincs mit magyaráznom. FOgalmazzunk úgy, hogy éltem szigetelt és nem szigetelt panelban is, szigetelt és szigetelés nélküli családi házban is, messze az utóbbi volt a legrosszabb. De aki nem ismer ennél jobbat, annak hiába magyarázok, mert nem fogja megérteni mi a különbség.

A szigetelés nagyon is fontos, nem csak azért, mert nem hűl ki 2 óra alatt a házad télen, hanem a fűtési költségek csökkentése miatt is.

2015. aug. 5. 12:24
 25/38 anonim ***** válasza:

Persze be lehet szigetelni, jó állagú a vakolat, bármikor fel lehet tenni rá a szigetelést ha megvan rá az anyagi keret. Akár egy, akár öt év múlva.

Írjátok hogy hátrányok, hogy ezt azt ki kell cserélni, szerintem ezek nem hátrányok, ezek inkább tények. Ez az állapota és kész. Nyilván 6 millió forintért nem fog egy vadonat új építésű tökéletes ingatlant venni, de gondolom aki ebben az árkategóriában gondolkozik az tudja is ezt.

2015. aug. 6. 09:08
 26/38 anonim ***** válasza:
Ja tények. Hátrányos tények. Munkával, sok gonddal járó tények. Amíg meg nem nézeti szakemberrel úgysem tudjuk meg, hogy megéri-e egyáltalán felújítani.
2015. aug. 6. 12:13
 27/38 anonim ***** válasza:

"Ja tények. Hátrányos tények. Munkával, sok gonddal járó tények."

Azt mégse várhatjuk el, hogy 6 millióért egyből felújítva adják.

No de mi nem jár munkával? Mennyivel több munkával jár a kérdezőnek megkeresnie egy új ház (legyen 30millió) és ez felújítva (legyen 10 millió) közti 20 milliós különbséget? És annak a költségét ahol addig is lakik... ? Tegyük fel ügyes és minden mellett félrerak évente 1 milliót... 20 év alatt van meg a 30 millió ami akkorra messze kevés lesz az építkezéshez...

Értem én, van aki jól keres és egyszerűbb eljárni dolgozni és összerakni egy jobb, vagy új házra a pénzt, de ha valakinek nincs olyan bevétele gondolom az se akarja azt a pénzt albérletre kidobni amiből saját háza lehet.

2015. aug. 7. 08:46
 28/38 anonim ***** válasza:
Azért ne ringasd T.Kérdezőt abba a hitbe, hogy a 6 milliós ingatlan 4 millióból felújítja. Mondjuk igényszint kérdése, de erre alsó hangon el kell költeni 10 milliót (sacc 100m2).
2015. aug. 7. 08:49
 29/38 anonim ***** válasza:
Csak a kerítés (kb 200 m) több mint 1 millió.
2015. aug. 7. 08:53
 30/38 anonim ***** válasza:

"Csak a kerítés (kb 200 m) több mint 1 millió."

Na ez egy igen jó példa, hogy ki mit mennyiből tud kihozni. Lehet neked annyiból menne, nekem meg nem.

Most direkt kikerestem a zártszelvény oszlopokkal 5 méterenként egy oszlop 40 db oszlop kell. A zártszelvény 6 méteres szálakban van abból kell 14 szál. Egy szál 2.365 Ft. Összesen 33.110 Ft.

Kerítésdrót métere 565 Ft. Ebből kell 200m ez 113ezer forint.

Bebetozonunk minden oszlopot fél zsák szárazbetonnal, 20 zsák kell, ez 16.000 Ft (Ez lehet olcsóbb is, ha nem zsákosból csináljuk...)

Vezérdrót 50 méter 1.812 Ft, ebből kell 12 db, ez 22.000 Ft.

Lefestjük az oszlopokat, elköltünk festékre 8.000 Ft -ot.

Ja, mondjuk még egy földfúrót is veszünk, ne kelljen már ásni 10-12.000 Ft -ért, igaz az megmarad.

Összeadom. Ez 204.110 Ft.

Ennyi a költsége ha valaki meg tudja csinálni. Én pl. meg tudom. 2-3 nap egy haverral.

Tegyünk még hozzá, mert közben sörözünk, veszünk drótfeszítőt, rozsdamarót, fizetünk a fuvarra.... egye meg a fene legyen 250.000 Ft.

Ehhez képest számodra legalább 1 millió. Ez a különbség az emberek között. Neked tényleg nem éri meg egy ilyen felújításba belefogni, mert elúszol a költségekkel, de van aki meg tudja csinálni.

Persze, lehet magasabb kerítést, meg előre téglából rakatni, meg automata kapu... de ezek nem alapszükségletek.

De ha most rákeresek a neten, hátra dőlök és az első találatot kihívom, áfásan 3.050 Ft -ból megcsinálják a kerítés méterét, 200 méter úgy is csak 610.000 Ft. :)

2015. aug. 7. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!