Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a véleményetek erről a házról?

Mi a véleményetek erről a házról?

Figyelt kérdés

Sajnos csak ilyen képet tudok róla mutatni (google térképes), mert nincs interneten meghirdetve.

Nógrád megyei ingatlanról van szó, családi házas, igényesebb külvárosi övezetben. A ház korszerűsítésre szorul (fűtés, villany, víz, nyílászárók, stb.) Belülről ki van meszelve, de egyébként mindent újítani kell (konyha, fürdőszoba is).

A képen látható, hogy a cserepeket mindenféleképpen cserélni kell, de lehetséges, hogy az egész tetőszerkezetet jobb lenne, ha kicserélnénk. A ház alatt egy nagy pince található, mögötte egy melléképület ami garázsként és tárolóként funkcionálna. A kerítés a telek (1800 nm) körül szintén cserélendő. Már körülbelül 7 éve lakatlan a ház. 6 millió forintért árulják. Szerintetek ez reális ár? Ha legközelebb ismét megnézzük, mire figyeljünk oda?

A kép:

[link]

2015. aug. 3. 09:53
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

8 -as vagyok, örülök hogy valamennyire a helyére kerültek a dolgok. A világon nem minden fekete, vagy fehér. Nem csak dózer, meg új ház, meg albérlet létezik, van átmenet a kettő között... a magyar lakosság elég nagy hányada pont ilyen és ehhez hasonló kocka házakban éldegél. Jól vagy rosszul nem mindig a házon múlik. Könnyű rámondani, hogy dózer, aztán aki ért hozzá ennél régebbieket is korrektül fel tud újítani.

A ferde falat valaki a 6 -os válaszban írta, hogy miből állapította meg azt nem tudom.

"Aztán ugyanebben a válaszban: ha a fal stabil, de nem néz ki annak." ???

Mért nem néz ki annak? Egy vakolat repedés nem sok, annyit se látni rajt, meg javítást se, szóval nekem inkább az jön le, hogy inkább stabil a fal mint nem... persze megint csak találgatás, a helyszínen kellene látni, mert van amit innen nem látunk, lehet tényleg nem stabil (bár így elsőre annak tűnik), de ez megint csak találgatás így.

Az, hogy van-e betonkoszorú megint egy érdekes kérdés. Oké, vályogházon nincs, de tégla házaknál (és ez a kor és stílus alapján abszolút téglának tűnik a kép alapján) meg vagy van, vagy nincs.

Ki kellene bontani, hogy meg lehessen nézni, csak nem google utcakép alapján lehet ezt eldönteni.

Na és ha nincs betonkoszorú akkor mi van? Hát pont semmi. A koszorú lehet fából is, vannak dolgok amiben a fa még jobb is, például nem csinál olyan hőhidakat mint a beton. A mai házaknál már megoldják és több szigetelést raknak rá, de a régi házaknál ezt nehéz teljesen tökéletesen megoldani. Persze jobb a beton koszorú, de azért a fa se katasztrófa.

Megint saját tapasztalat, a mi házunknak is fából van a koszorúja, elképesztően vastag gerendákból, meg nem mozdul. Ha vizet nem kap és bogár nem eszi akkor a fa elképesztően tartós és erős építőanyag. De ezt megint nem pont google utcakép alapján lehet tudni eldönteni.

Szóval... tapasztalt szakemberekkel kell megnézetni, (statikus, ács, kűműves, épületgépészet meg úgyis új kell) de még közöttük is lesz különbség, mert aki új házakat épít ahhoz van szokva hamar rámondja, hogy dózer, másik meg még ért a régi házakhoz és azt mondja teljesen jó felújítási alap.

2015. aug. 4. 09:25
 12/38 A kérdező kommentje:

A ház tégla épület, valószínűleg azért látjátok ferdének, mert google térképes a kép és nincs pontosan összeillesztve a panorámakép (ez látszik is több helyen). Élőben én (laikusként) szépnek mondanám, egy repedés sincs rajta, javítgatva sincs. Ezek az ablakok amik a képen is látszanak meglepően jó állapotban vannak, nem rohadnak. A fűtés vegyestüzelésű kazánnal van megoldva, ami szintén még működőképes, de ha már újítani kéne a házat, azt is korszerűsíteni kell.

A tető és a szerkezet szerintünk is cserélendő lenne. Szigetelés is szükséges lenne, mi úgy vagyunk vele, ha már újítani kéne, akkor azt normálisan tegyük.

Belülről üres a ház, már nincsenek benne bútorok, a konyharészen és a fürdőszobában vannak még dolgok, amik szintén kukába mennek egy felújítás alkalmával. Mindegyik helyiség ki van meszelve, nem látni repedést, de még javítgatást, takarást sem. A padló a legtöbb szobában régi parketta és hajópadló-szerű, szintén cserélendő.

Nem tervezünk elmenni a városból, tehát hosszútávon gondolkodunk a családi ház vásárláson, nem az a célunk, hogy később eladjuk. Nem akarunk túlzottan hitelbe keveredni, jelenleg annyi félretett pénzünk lenne, hogy egy hasonló árfekvésű ingatlant vásároljunk, és azt elkezdjük fokozatosan újítani.

Ebben a házban egy idős házaspár lakott, az örökösök szeretnék eladni. Nem hirdetik túlzottan, az interneten például egyáltalán nincsen fent. Csak a házra van kitéve az eladó tábla, így csak azok látják, akik arra járnak. Mivel elég csendes helyen van a ház és kisebb a forgalom, így nem sokan látják, hogy eladó. Lehetséges, hogy lehetne még kicsit alkuldni belőle, de szerintem egy 5 milliótól olcsóbban nem adnák el.

2015. aug. 4. 09:37
 13/38 anonim ***** válasza:

" Ezek az ablakok amik a képen is látszanak meglepően jó állapotban vannak, nem rohadnak. "

??? Te láttál már korszerű, modern ablakokat életedben? Ez, ami ezen a házon van pont, hogy nem az. Nem szigetelt, több tíz éves szar ablak, aminél a gatyád rámegy a fűtésre. Az összes nyílászárót cserélni kellene.

De egyébként érvek a ház ellen:

- nyílászárók komplett cseréje

- tetőszerkezet felújítása és a tető cseréje

- padlók komplett cseréje

- fürdőszoba, konyha teljes felújítása (legalábbis feltételezem, hogy ha a parkettát cserélitek, akkor a 60 évvel ezelőtti csempét sem tartjátok meg, sem a bútorokat vele)

- fűtésrendszer korszerűsítése

- ház teljes szigetelése

Ez a legolcsóbb anyagokkal dolgozva is legalább 4 millió, de talán ki sem jön annyiból. MIből fogjátok felújítani, ha "pont annyi" pénzetek van, ami a házra elég?

A ház mellett szól:

- nagy telek

- stabil falak

Na most nem tudom te hogy vagy vele, de ott, ahol csak a falak és a telek érnek valamit, én nem gondolkodnék 6 millió forint kidobásán...

2015. aug. 4. 13:00
 14/38 anonim ***** válasza:

Mért kidobás a 6 millió forint? Az nem veszik el. Kap érte valamit.

Ha 4 -ből pár év alatt felújítja, lesz egy háza 10 millióból amiben valószínűleg élete végéig tud élni és nem is egy világtól elzárt faluban.

Persze jó akinek legalább 30 milliója van építkezni (ugye még telket is venni kell...), de akinek nincs?

2015. aug. 4. 15:00
 15/38 A kérdező kommentje:

#13-as: Azért, mert írtam, hogy az ablakok meglepően jó állapotban vannak, nem azt jelenti, hogy tökéletesek. Nyilván azokat is cserélnénk, mint az összes többi nyílászárót. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy nem rohad ki a falból az ablak, egyszerűen csak már nem mai darab.

Még nézelődünk a környéken, hátha meg tudunk nézni más házakat is, de egyelőre ezt sem zárjuk ki. Valószínűleg nem fogják az orrunk elől megvenni, ha már eddig üresen állt. :)

2015. aug. 4. 15:09
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Az ország egyik legolcsóbb pontja Nógrád megye. Nem véletlenül, de ez most mindegy. Én is nézegetem az ingatlanokat, és 8-10 km-re a várostól olyan felújítottat lehet kapni 3 misiért, ami kenterbe veri azt a házat még akkor is, amikor kész lesz. Vidéken még nem gondolkodtál?
2015. aug. 4. 15:40
 17/38 anonim ***** válasza:
55%

De lehet, hogy az a 3 milliós a c*gánysoron van, amit egy távol élő nem tud egy hirdetésből megmondani.

Ezt meg ismeri a kérdező, hogy jó környék, jó a közlekedés, stb.

2015. aug. 4. 17:11
 18/38 anonim ***** válasza:

e egyébként érvek a ház ellen:

- nyílászárók komplett cseréje

- tetőszerkezet felújítása és a tető cseréje

- padlók komplett cseréje

- fürdőszoba, konyha teljes felújítása (legalábbis feltételezem, hogy ha a parkettát cserélitek, akkor a 60 évvel ezelőtti csempét sem tartjátok meg, sem a bútorokat vele)

- fűtésrendszer korszerűsítése

- ház teljes szigetelése

Az én házam is ilyen ház. 4,9-ért vettem.

Most van hol laknom.

Pénzem nem volt, hitelből vettem, de idővel kifizetem, és az enyém lesz.

Ha nem veszek, akkor is elköltök havonta ennyit (igazából még többet) albérletre, ami a büdös életben nem lesz az enyém.

És akkor most az ellenérvekről:

- az ablakok cserélve lettek pár éve, de fára, ami nem a legjobb megoldás. ettől függetlenül elvagyunk vele, sőt ha kell, még 10 évig elleszünk.

- tető nekem régi palatető, persze tök jó lenne cserélni, de most őszintén, kit érdekel, van tető és csókolom.

- padlók cseréje. én ezt is így hagytam, linóleum volt, a szobába vettem szőnyeget, egy padlószőnyeg egy szobába már 20 ezerből megvan, ebbe talán nem kell belehalni. egy 10-20 nm-es konyhába a járólap megint nem egy ökör ára, 20-30 ezerért meg lehet csinálni egy egyszerűbb, olcsóbb járólappal. persze nagyon szépek a divatos nagy lapok, amik hosszúkásak, azok jó drágák is. de ha most nem a flancolás a cél, akkor igenis szépen meg lehet oldani olcsóbban is.

- fűtésrendszer: na ezt érdemes átgondolni, mivel akartok fűteni, én nem korszerűsítettem semmit, infra paneleket vettem, ezek energiatakarékosak, helyiségenként egy, nem drágább, mint a havi gázszámla, és ez megvolt kb. 200 ezerből, a gázt nem tudom bevezetik-e ennyiért.

(nekünk az előző házban kb. 15 évvel ezelőtt majd 400 ezerért vitték be a gázt, de ebben már benne volt a kazán meg a csövek meg a munkadíj, gondolom azóta ez csak drágább lett)

- hőszigetelés: megint csak azt kell mondanom, nem létszükséglet. az utóbbi években lett ilyen nagy divat, és igen, lehet vele energiát és pénzt megtakarítani, de szüleink, nagyszüleink is tökéletesen megéltek hőszigetelt falak nélkül, így ezt semmiképp sem sorolnám az első teendők közé. mennyit nyersz vele? évente több tízezret. ez nem kevés, de egy igazi, jó hőszigetelés 1 millió felett van. akkor meg miről beszélünk?

igenis vegyen egy saját házat, akinek ennyije van. kérdező, nehogy elkótyavetyéld ezt a pénzt holmi albérletre, majd rendbe teszed a házat, élnek ennél sokkal rosszabban is!

2015. aug. 4. 17:22
 19/38 anonim ***** válasza:

Oké, 68-as, de ebből megint az a tanulság, hogy ha nem egy cigányputriban akarsz élni, akkor érdemesebb tovább keresgélni, vagy olyan házat venni, aminek a felújítására is van pénz.

"És akkor most az ellenérvekről:

- az ablakok cserélve lettek pár éve, de fára, ami nem a legjobb megoldás. ettől függetlenül elvagyunk vele, sőt ha kell, még 10 évig elleszünk." - félmegoldás, amire majd megint költeni kell...

"- tető nekem régi palatető, persze tök jó lenne cserélni, de most őszintén, kit érdekel, van tető és csókolom." - a szigetelés és a fűtés szempontjából fontos a tető, de ha te annyira buta vagy, hogy erre magadtól nem jöttél rá, akkor fizess csak havi 60-80-akat a fűtésszámlára, egészségedre.

"- padlók cseréje. én ezt is így hagytam, linóleum volt, a szobába vettem szőnyeget, egy padlószőnyeg egy szobába már 20 ezerből megvan, ebbe talán nem kell belehalni. egy 10-20 nm-es konyhába a járólap megint nem egy ökör ára, 20-30 ezerért meg lehet csinálni egy egyszerűbb, olcsóbb járólappal. persze nagyon szépek a divatos nagy lapok, amik hosszúkásak, azok jó drágák is. de ha most nem a flancolás a cél, akkor igenis szépen meg lehet oldani olcsóbban is." - nem feltétlen a flancolás, de minőségbeli különbség is van a legolcsóbb meg a középkategóriás járólap között. Pl. a vastagságában. Az utóbbira, ha ráejtesz valamit nem törik rögtön ketté. Megint más, hogy nem mindenki szeretné a legolcsóbb szart megvenni a házába, hanem olyasmit, amivel tényleg egy életre elégedett lehet. De amint írtam, tényleg nem a padlók cseréje a nagy összeg, hanem pl. az, ha alá is kell szigetelni.

"- hőszigetelés: megint csak azt kell mondanom, nem létszükséglet. az utóbbi években lett ilyen nagy divat, és igen, lehet vele energiát és pénzt megtakarítani, de szüleink, nagyszüleink is tökéletesen megéltek hőszigetelt falak nélkül" - persze, meg fújt is be az ablakon a hideg, meg ki is hűlt az egész ház ha nem voltak otthon fűteni 2 napig és rögtön meg is fázott mindenki. Kisbabával különösen előnyös pl.

+igenis vegyen egy saját házat, akinek ennyije van. kérdező, nehogy elkótyavetyéld ezt a pénzt holmi albérletre, majd rendbe teszed a házat, élnek ennél sokkal rosszabban is!"

Persze, élnek ennél rosszabban is sokan, csak szerintem nem ez a cél. Az, hogy neked van egy ócska, szigeteletlen, felújítatlan házad, ami belülről kinéz úgy ahogy a legolcsóbb anyagokból (nem árra, minőségre), amik tartanak addig, ameddig (nem soká) az szerintem nem nagy érdem. Nagyobb fokú értelemre és előrelátásra vall, ha valaki úgy tervezi az életét, hogy ne menjen el 10-20 éve arra, hogy szívja a fogát hogy "jajj még ezt meg ezt meg ezt is meg kell csinálni a házon" aztán majd valamikor 50 éves korában kész lesz...

Tipikus magyar mentalitás a tiéd - mindegy milyen szar, de az enyém - csak nem sokra vezet...

2015. aug. 4. 19:15
 20/38 anonim ***** válasza:

az enyém nem szar, hanem egy átlagos állapotú normál ház.

semmi baj nincs vele.

igenis sokan az olcsóbb csempét veszik meg, és nem költenek a drágábbra.

dehogy fújt be a szél meg jött a hideg, meg mittudomén miket írkáltál össze, amíg nem volt hőszigetelés! lassabban húlt ki a ház talán, de nem fáztak benne, és nem volt semmi baj vele. neked már a gyerekkorodban is hőszigelet otthonod volt? fáztál?

annyi baromságot hordasz össze, hogy csak pislogok.

a célod egyedül a nagyzolás, flegmázás, fennhéjázás.

fizessek 60-80 ezret. hát, nagyokos, 20 ezret fizetek fűtésre, mármint ennyi a villanyszámlám, amiben minden egyéb is benne van, pl. villanybojler, számítógépek, tévé, hűtő, mosógép, minden.

szerintem egy gázos ennél többet fizet...

tipikus magyar mentalitás... hát inkább ez, mint idiótának lenni, és 20 évig albérletet fizetni.

2015. aug. 4. 19:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!