Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a véleményetek erről a házról?

Mi a véleményetek erről a házról?

Figyelt kérdés

Sajnos csak ilyen képet tudok róla mutatni (google térképes), mert nincs interneten meghirdetve.

Nógrád megyei ingatlanról van szó, családi házas, igényesebb külvárosi övezetben. A ház korszerűsítésre szorul (fűtés, villany, víz, nyílászárók, stb.) Belülről ki van meszelve, de egyébként mindent újítani kell (konyha, fürdőszoba is).

A képen látható, hogy a cserepeket mindenféleképpen cserélni kell, de lehetséges, hogy az egész tetőszerkezetet jobb lenne, ha kicserélnénk. A ház alatt egy nagy pince található, mögötte egy melléképület ami garázsként és tárolóként funkcionálna. A kerítés a telek (1800 nm) körül szintén cserélendő. Már körülbelül 7 éve lakatlan a ház. 6 millió forintért árulják. Szerintetek ez reális ár? Ha legközelebb ismét megnézzük, mire figyeljünk oda?

A kép:

[link]

2015. aug. 3. 09:53
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
Milyen település? Szerintem nem ér annyit. Nagyon lepusztult állapotban van. Csak a falak maradnának és a tetőszerkezet. Mindent felújításra szorul.
2015. aug. 3. 10:01
 2/38 vfrtom ***** válasza:
100%
Mindenféleképp egy kömüvessel menni, aki megnéz mindent.Mi is így nézettünk házat, szerintünk rendben Volt, aztán a kömüves közölte , hogy, ha telket akarunk akkor jó, de a ház vizes, ergo mindent aláfalazni, fürdöt újra burkolni, aljzatbetont a szobákban cserélni. Szóval kömüves(hozzáértö), vagy építészmérnök.
2015. aug. 3. 10:05
 3/38 anonim ***** válasza:
54%

Így a kép alapján első ránézésre nem tűnik vészesnek, 4-5 millióból rendesen gatyába lehetne rázni, egy életet valószínűleg kiszolgál.

Hogy megéri-e leginkább az elhelyezkedéstől függ. Mi ettől rosszabbat vettünk ennyiért, de itt drága az ingatlan.

2015. aug. 3. 10:33
 4/38 anonim ***** válasza:

Nekem ez nem tűnik igényesebb külvárosi résznek. Ez konkrétan a település legszéle, utána már se út, se lakott terület nincs.

Ilyen helyen annyira nem szokott jó lenni az infrastuktúra, azaz az úthálózat, a közlekedés, az internet, a közvilágítás, a közbiztonság mind-mind hagy némi kívánnivalót maga után.

A ház maga nagyon régi, és ahogy írod, jóformán mindent cserélni kell.

De az is igaz, hogy egy ekkora telekért akár telekár is lehet 6 millió, bár tényleg számít, hogy hol van.

6 millióból nem úsznád meg a telekvásárlást + a terveztetést és a falak felhúzását, ez is tény.

De vedd figyelembe, hogy az ilyen típusú házak a 60-as években épültek, az pedig már 50 éve volt.

Én megkérném 5-ért, vagy 4,8-ért, ha évek óta árulják, akkor örülni fognak, hogy végre van vevő.

2015. aug. 3. 11:03
 5/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egy kis ismertető a környékről: Salgótarjánról van szó. A külvárosi rész, ahol ez a ház is található párhuzamos a 21-es számú főúttal, kocsival körülbelül 10 perc a belváros, 5 perc a TESCO. Buszok is járnak (körülbelül 3 perc séta és ott a buszmegálló). Az igaz, hogy a ezen a részen nem csupa új építésű ingatlan található, de akik ideköltöznek, azok mind szépen felújítják az idősebb házakat és kulturált módon gondozzák azt. Azóta mióta arra járt a google autó, felújították a járdákat és teljesen új aszfaltot kapott a út. Ezt azért tudom ennyire, mert néhány rokonom is arrafelé lakik, én is többször jártam már ott.
2015. aug. 3. 11:41
 6/38 anonim ***** válasza:

Romos, maximum bontott tégla értékben venném meg. A falak ferdék, a tető potyog le, az ablak rohad ki a helyéről.

A vezetékeket is 100%, hogy cserélni kell, és természetesen az egész ingatlant szigetelni.

Magyarán: a házban az egyetlen érték maga a fal, ha az legalább stabil - de nem néz ki annak. Kb 1-1,5 milliót fizetnék érte, mert ráadásul nagyon rossz környéken is van. Tehát kb. telekár + tégla ára.

2015. aug. 3. 14:25
 7/38 anonim ***** válasza:

Azt vedd figyelembe, hogy mit szeretnél vele!

Ha "nem számít" a pénz és mindenképp ott akarsz lakni (örökre) akkor megveheted, de ha megfordul a fejedben, hogy esetleg később el akarod adni és a pénzednél szeretnél "maradni" akkor felejtős.

Valószínűleg vályog vagy vegyes falazatú, fafödémes épület.

Ahhoz, hogy ez a mai igényeket is kielégítse minimum rá kellene költened 100 ezer/m2-t (saccra 80-100m2-es kockaház+alsó épület). Az így kb. 10 millió, persze lehet kevesebb is, igényszinttől, minőségtől, műszaki tartalomtól is függ.

A cserép szinte biztos lejön, szerkezet is sanszos. Födém mivel fa, tuti erősítésre szorul + álmennyezet. Komplett fűtés (gáz nem látszik van-e). Szennyvíz bekötés vagy zárt tároló van.

Az egészet körbe kellene hőszigetelni (a padlót is) + a falak alatti (utólagos) vízszigetelést sem egyszerű megoldani (ha pince van pláne nem).

Nem tudom, mennyire vizes a terület, de ez ugye változhat tehát ha jót akarsz mindenképp kell.

Szóval ha a környéken 16-18 milláért el lehet adni egy felújítottat akkor van benne ráció, ha nem akkor felejtős.

2015. aug. 3. 15:43
 8/38 anonim ***** válasza:
71%

Micsoda képességei vannak egyes válaszolóknak :) Miből látod milyen falazata van erről a képről? :) Ezek a kocka házak jellemzően tégla falazatúak. Igen nagy általánosságban. Az meg hogy mit kell megerősíteni mit nem megint hogy látszik...? Attól még hogy valami régi még nem biztos, hogy gyönge. Sőt. Azt se mondom, hogy nem így van, de látni azt biztos nem lehet erről a képről. Azt megint csak nem tudom kilátni ebből a képből, hogy egyenesek-e a falak, honnan gondolod, hogy nem? Vízmérték akkor már nem is kell ha ezt így google utcakép alapján meg lehet mondani. Amúgy azzal se szokott gond lenni, egyenes falat már 60 éve is tudtak rakni, illetve se repedést, se vakolat javítást nem látok, ha egyenesen rakták ha nem ezek a falak állnak.

Azzal is vitatkoznék, hogy mit fog érni és mit nem ez később. Új házat építeni most már egyre több előíráshoz kötik - van amitől jobb nem is lesz, csak drágább - 5-10 év múlva lehet ez a ház felújítva igen jó alternatíva lesz.

Csak a magam példájából kiindulva mi ennél régebbi házat vettünk három éve, teljesen felújítottuk, az elmúlt két évben úgy felmentek az ingatlan árak itt, hogy minden ráfordításon felül 2 millióval drágábban el tudnánk adni. De eszünkbe sincs, mert teljesen jó.

2015. aug. 3. 17:10
 9/38 anonim ***** válasza:
54%

"Azt megint csak nem tudom kilátni ebből a képből, hogy egyenesek-e a falak, honnan gondolod, hogy nem? Vízmérték akkor már nem is kell ha ezt így google utcakép alapján meg lehet mondani. Amúgy azzal se szokott gond lenni, egyenes falat már 60 éve is tudtak rakni, illetve se repedést, se vakolat javítást nem látok, ha egyenesen rakták ha nem ezek a falak állnak."

Én a falak egyenességéről nem írtam!

"Micsoda képességei vannak egyes válaszolóknak :) Miből látod milyen falazata van erről a képről? :)"

Nem vagyok látnok!

- mivel a tető csendesítős ebből jön, hogy nagy valószínűséggel fafödém van és a szarufák a (fa) födém gerendába vannak becsapolva (közvetlenül a falazat felett) ezért kell a csendesítő (ami tulajdonképpen "megtoldja" a szarufát az eresz kilógásához a födém (fiók) gerenda végéig.

- ezt jellemzően akkor alkalmazták ha nem volt koszorú a (fa) födémgerendák a sárgerendára ültek (a fiókgerendák is) (ha lenne koszorú akkor lenne talpszelemen is, a szarufák "túllógnának" (csüngőeresz lenne) nem lenne csendesítő.

- ha tégla lenne a falazat nagy valószínűséggel lenne koszorú (lásd fentebb) mivel (nagy valószínűséggel) nincs ezért saccoltam, hogy vegyes lehet (vagy vályog) a falazat.

"Azzal is vitatkoznék, hogy mit fog érni és mit nem ez később. Új házat építeni most már egyre több előíráshoz kötik - van amitől jobb nem is lesz, csak drágább - 5-10 év múlva lehet ez a ház felújítva igen jó alternatíva lesz. "

Ezzel egyetértek annyiban, ha feltételesen mondod (alternatíva lehet)

2015. aug. 3. 17:33
 10/38 anonim ***** válasza:

a fala szerintem is tégla.

ha a kérdezőnek ennyi pénze van, akkor ez alternatíva, mert ha ugyanebből a pénzből évekig bérel valamit, akkor a pénz eltűnik, albérlet mellett félretenni jó eséllyel nem tud, lakni meg csak kell valahol. szóval akinek ennyi pénze van, annak egy ilyen felújítandó ház az alternatíva.

kedves utolsó, elhiszem, hogy szép házad van, meg hogy sokat költöttél rá, de amíg nem adod el, addig nem tudod megmondani, mennyiért menne el. a valós árat csakis a kereslet határozza meg, semmiképpen sem a tulajdonos elképzelése. ha valaki vesz egy házat 10 millióért, és rákölt még 10-et, akkor 20 milliója van benne, de ez nem jelenti azt, hogy minimum 20-ért el tudja adni. lehet, hogy 25-ért, de lehet, hogy csak 15-ért megy el.

anyám is azt hitte a válás után, hogy ő majd 14-ért eladja a nagy házat. mivel feltettem neki netre, de a kutya nem volt rá kíváncsi, hívott ingatlanost, rászánta volna azt a pár százezret. jó hogy ki nem röhögte az ingatlanos, de azt egy az egyben leszögezte, hogy ő ezzel ennyiért nem foglalkozik, mert senkinek sem fog kelleni. anyám meg nem volt hajlandó lejjebb vinni az árat, mert egy munkakerülő, és ennek az árából akart egy kisebbet venni + utána a maradékból élni. ma már annyira lepukkant a ház, nincs benne fűtés, kikapcsolták a közműveket, penészesek a falak, hogy én max. 6-ot adnék érte, de lehet inkább ledózerolnám. egy távolabbi rokon nemrég érdeklődött, hogy mennyi lenne, mert tud valakit, aki házat keres. én pedig mondtam, hogy ha jót akar annak az illetőnek, akkor ezt a házat nem ajánlja neki. Ilyen, amikor a tulaj többre tartja a házát, mint amennyit a valóságban bárki is adna érte. (nem mondom azt, hogy a tied nem ér annyit, hisz nem láttam!)

Lehet, hogy a tulajnak 14, sőt 20 milliót ér, mert egész életében ezért dolgozott, csinosítgatta, de attól még a vevő(k) határozzák meg, mennyit is ér valójában.

Kérdező, belülről láttad már egyébként? Nem penészes? Mert attól az életben nem szabadulsz meg.

És a lényeg: ha ez a ház már évek óta ott áll üresen, akkor ALKUDNI, ALKUDNI, ALKUDNI!

2015. aug. 3. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!