Az, hogy lehet, hogy annyian mentek kulfoldre es megse
lettek olcsobbak az ingatlanok?
Figyelt kérdés
Sokan ugye elmentek, hisz, nem volt munkajuk de ezt valahogy megsem latom az ingatlan arakon! Na nem a putrikra gondolok mordorban, de ott se olyan olcsoak pl a zartkertek. Altalaban a videki zartkerteket, foldeket, szoloket, preshazakat, vagy a videki varosok foteren levo lakasokat szoktam figyelni. Es az arakbol nem arra, kovetkeztetek, hogy annyira nagy lenne a szegenyseg! Pl egy kisebb faluban, vagy tanyat venni hazzal par hektar folddel, amibol meglehessen elni, hat nem olcso. Vagy pl olyan strategiailag nem fontos varosokban mint pl szekszard, mako, hodmezovasarhely... Is eleg dragak a normalids polgari lakasok a downtownban.
Az az áresés (a kivándorlással együtt) már 2008-2013 között lezajlott. Már nincs akkora mértékű tömeges kivándorlás mint ebben az időszakban volt, illetve általában a fiatalok mentek ki, akik amúgy sem birtokoltak még saját lakást. Már a 80% kiment akkor. Akik meg megszedték magukat azon pár év alatt, befektetési célból tudtak itthon venni és kiadni és tartották a piaci szintet a végtörlesztésesekkel szemben. Az idősebbek pl. orvosok - megtartották a kéglijüket, esetleg kiadták.
2015. jún. 22. 19:20
2/8 A kérdező kommentje:
Tudom en is ilyen kivandorolt fiatal vagyok, es mar nekem is van egy lakasom pest belvarosaban kadva!, de vennek valami gazdasagot vagy hasonlot magamnak es rohadt draga minden 4000 nm gyumolcsos 2 millio a balaton korul, meg lejjebb somogyban, meg jasonlo arak vannak, szolo, preshaz 5-6milla, tanya cegled fele normalis fold merettek 8-12 millio, hat sporolos vagyok, meg van passziv jovedelmem is az alberletbol,de pl a majorsaghoz meg hitel is kene, es nem beszeltunk a gyumolcs csemetek ulteteserol vagy egy kisebb pinceszet beinditasarol vagy palinkafozdeerol.
2015. jún. 22. 19:30
3/8 anonim válasza:
Aki kimegy az ugye jól keres, nem szorul rá hogy eladja az ingatlanját, ha van neki inkább kiadja.
Amellett meg hogy mennek kifele jönnek is dolgozni máshonnan - erre felénk legalább is - erdélyi magyarok, szlovákiai magyarok, de szlovákok, románok is. Nálunk 10 év alatt egy panel albérlet ára meg háromszorozódott, a lakás ára megduplázódott. Ja, hát itt sok munkalehetőség van.
Inkább egy olyan jelenség van, hogy akik nem tudtak jó állást találni kiszorulnak az albérleteikből mert jönnek jobban fizetők helyettük.
2015. jún. 23. 10:06
4/8 A kérdező kommentje:
Merre felé laksz?
2015. jún. 23. 14:47
5/8 anonim válasza:
Joval kevesebben mentek ki mint amit sokan hisznek. Persze sokan mentek ki de jóval többen maradtak itthon vagy tértek haza pár év után.
2015. jún. 23. 22:51
6/8 anonim válasza:
Győrben lakom. Ide hétről hétre költöznek emberek családostul. De már olyan horror az ingatlan ára és az albérlet is, hogy van aki visszamegy, mert elmegy rá a keresetének a nagy része és ugyanott van mint ahonnan eljött...
2015. jún. 24. 08:53
7/8 A kérdező kommentje:
Az audi hatás:-) igen sopron, győr jó befektetés!
mondjuk békéscsaba már nemhiszem!
2015. jún. 24. 14:28
8/8 anonim válasza:
Akinek van lakasa, az minek menne ki? Ugy magyar fizetesbol is ki lehet jonni ha nem kell berelni.
Legtobben azert mentek ki, mert nem volt lakasuk, es eselyuk se hogy valaha legyen (mert pl a szuloknek sem volt sajat lakasuk)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!