Lakás itthon, én megyek. Nem akarom megtartani, mi a teendő?
Van egy lakás a nevemen, de a szüleim élnek benne stb, így elbuktam az első lakás kedvezményt már alapból (kicsi voltam amikor a nevemre írták). De most már kiköltözök külföldre, eddig mindenhez kellett az aláírásom, meghatalmazás és a többi. Nem akarok ezek miatt hazajárni, így nekik visszaadnám ezt a jogot. Nem nagyon akarják... mert ügyvédi költség...
Pl ha eladják akkor is az én nevemmel lesz a dolog, azért is járkálni haza(?!), nem is tudom hogy külföldön meg itthon mennyire számít az adózásban az ilyesmi,mit befolyásol.
30: Ez igaz. Meg kell próbálni megszerezni a szülők beleegyezését ebbe. És ha tulajdonhányadot kapnának cserébe a haszonélvezeti jogért? akkor már eladható lenne.
Sokmindent meg lehetne próbálni, mielőtt lemond az egész lakásról. Holnap úgyis konzultál az ügyvéddel, remélem, a legkedvezőbb verziót tudják megvalósítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!