Lakás itthon, én megyek. Nem akarom megtartani, mi a teendő?
Van egy lakás a nevemen, de a szüleim élnek benne stb, így elbuktam az első lakás kedvezményt már alapból (kicsi voltam amikor a nevemre írták). De most már kiköltözök külföldre, eddig mindenhez kellett az aláírásom, meghatalmazás és a többi. Nem akarok ezek miatt hazajárni, így nekik visszaadnám ezt a jogot. Nem nagyon akarják... mert ügyvédi költség...
Pl ha eladják akkor is az én nevemmel lesz a dolog, azért is járkálni haza(?!), nem is tudom hogy külföldön meg itthon mennyire számít az adózásban az ilyesmi,mit befolyásol.
Én is arra gondoltam, de felháborodtak, hogy drága biztos és 100ezrek, értitek. Nincs benne tapasztalatom, várom a tapasztalatokat!
Utánaolvastam, mondtam nekik hogy nekem egy hazaút kb annyi mint az ajándékozási költség nekik.
Ez most ki van adva éppen, ők foglalkoznak vele.
Ha kimegyek akkor kell egy meghatalmazás (ha úgy akarnám) hogy bármit csináljanak, én ezt amúgy nem akarom, ráadásul jól tudom hogy abból is csak ügyvéd féle verzió él?? Tehát az megint egy ügyvédi költség.
Ha a Te neveden van, jogilag eladhatod.
(Persze ha nincs hivatalosan haszonélvezeti joga a szüleidnek.) De ezt azért én nem tenném meg a szüleimmel.
Arra viszont nem kötelezheted Őket, hogy visszavegyék a tulajdonjogot; úgy tudom.
De biztos tanácsot ebben is egy ügyvéd adhat.
Van haszonélvezetük rajta, nem is tenném, de annyira nem jó a kapcsolatunk, hogy meghatalmazást adjak ( sajnos nem tudnak ügyeket intézni jól, ez tény, bármennyire is hangzik rosszul) egyszer már összevesztünk egy ilyenen ugyanis volt régen egy meghatalmazás de ők aláírtak mindent a bérlőknek, arabok bejelentettek egy céget és engem hívtak be tárgyalásra stb. Ráadásul az albérletet is feketén csinálják, nem akarok ezekből gondot. Ha meg el akarják adni ne az én nevemmel legyen a szórakozás plusz pl az azutáni adózás.
De úgy meg nem akarok kimenni hogy ezzel még itt legyen gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!