Lakás itthon, én megyek. Nem akarom megtartani, mi a teendő?
Van egy lakás a nevemen, de a szüleim élnek benne stb, így elbuktam az első lakás kedvezményt már alapból (kicsi voltam amikor a nevemre írták). De most már kiköltözök külföldre, eddig mindenhez kellett az aláírásom, meghatalmazás és a többi. Nem akarok ezek miatt hazajárni, így nekik visszaadnám ezt a jogot. Nem nagyon akarják... mert ügyvédi költség...
Pl ha eladják akkor is az én nevemmel lesz a dolog, azért is járkálni haza(?!), nem is tudom hogy külföldön meg itthon mennyire számít az adózásban az ilyesmi,mit befolyásol.
ha haszonélvezők, akkor a tulajnak semmi köze az albérleti szerződéshez. írasd rájuk az összes közművet és kész.
A postádat meg oda küldeted, ahová jól esik, még van a postának olyan szolgáltatása is, ami utánad küldi a leveleket.
Semmi értelme tök feleslegesen elajándékozni az ingatlanodat, eladni meg nem tudod, mivel haszonélvezettel terhelten nincs az a hülye, aki megvenné.
Sőt, az albérlő utáni felújítás is a haszonélvező sara.
Tulajdonosnak csak az értéknövelő beruházásokba kell beszállni pl, ha a házat leszigetelik, akkor a megemelt közös költség a te sarad, nem a haszonélvezőé.
Emellett a haszonélvezőnek fent kell tartania az ingatlan állagát is, ha használja vagyis nem lakhatja le következmények nélkül.
menj ügyvédhez és beszéld meg vele, kinek milyen kötelezettségei vannak, de feleslegesen ne herdáld el a tulajdonodat!
Szerintem téged egy kicsit megvezettek :)
Ha a neveden van a bérleti szerződés, akkor nem ők adják ki feketén a lakást, hanem te. Adózni ugyanis neked kellene, nem nekik.
De ha van haszonélvező, akkor te ki sem adhatnád a lakást...
Javaslom, tegyél rendet a dolgaid között, mert ez így nem lesz jó hosszútávon. A "nem értek hozzá" nem jó indok. Senki sem születik úgy, hogy ért ezekhez. Ezért vannak ügyvédek, de még a neten is tudsz infót találni.
Nagy pénzek és nagy felelősség van az ügyben, muszáj lenne ráfordítani egy kis időt, hogy ne te szívd meg, ha lesz valami gond.
Ma kerestem egy ügyvédet és olcsón megcsinálja a dolgokat, mivel van rajta holtig tartó haszonélvezet. Ezt kifizetik.
Elvileg nekem kéne igen adózni, tudom, de egy FT-ot nem kapok az albérleti dolgokból, sőt amíg ott laktam nekem is kellett fizetnem nekik (munkaváltásnál az első hónapban nem tudtam adni, kizártak és zárat cseréltek mire hazamentem a pénz miatt!) így nem is tudnám miből stb. ezért csinálják ők, ahogy akarják, de az ő nevükön legyen. Ők örökölték egy eltartásból, csak kihasználták az én kedvezményemet... szóval ha lebuknak akkor ne az én nevemmel szórakozzanak. A hivatalokkal meg én se akarok kintről szórakozni. Meghatalmazással mindent aláírnak (egyet meg is hamisított egy korábbi kínai család és állandóra bejelentkeztek... kb 1 év múlva derült ki, amkor már nem is voltak az országban), el sem olvasnak dolgokat, a postán akarták a leveleket letiltani mert jön egy cégtől (az arab azt a címet adta meg a cégénél és jönnek mindenféle levelek). Így pár nap múlva a saját bőrükkel azt csinálnak, amit akarnak.
Ezért add el, és végy nekik akkorkát, amekkora nekik éppen elég, a többi pénzből meg vagy végy egy másik picurkát, amihez nincs semmilyen joguk, vagy költsd el a pénzt.
Végülis az ő pénzükből van az ingatlan, jár nekik a lakhatás, ez nem kérdés, de mivel ennyi kárt okoztak neked evvel, Neked is jár belőle anyagi haszon! Így meg tudod oldani a helyzetet igazságosan. Én így tennék.
Kedves 29-es!
Csak az a gond; hogy így (a szülők haszonélvezeti jogával terhelten) nagyon nehéz lenne eladni a házat, jó esetben is a ház "normál" értékének törtrészéért lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!