Lakás itthon, én megyek. Nem akarom megtartani, mi a teendő?
Van egy lakás a nevemen, de a szüleim élnek benne stb, így elbuktam az első lakás kedvezményt már alapból (kicsi voltam amikor a nevemre írták). De most már kiköltözök külföldre, eddig mindenhez kellett az aláírásom, meghatalmazás és a többi. Nem akarok ezek miatt hazajárni, így nekik visszaadnám ezt a jogot. Nem nagyon akarják... mert ügyvédi költség...
Pl ha eladják akkor is az én nevemmel lesz a dolog, azért is járkálni haza(?!), nem is tudom hogy külföldön meg itthon mennyire számít az adózásban az ilyesmi,mit befolyásol.
Meghatalmazást postán is tudsz küldeni, bele kell írni, hogy milyen konkrét ügyre, milyen időtartamra érvényes, kint letanúztatod vagy ők itthon aláíratják két ismerőssel, és kész. Vagy adsz nekik haszonélvezeti jogot rá, onnantól nem kell meghatalmazás se szerintem. Ezért nem kell hazajárnod.
Ha értékálló a lakás, jól jöhet még.
Az adózási részt nem tudom pontosan, nézz utána, de ha nem adod el, akkor a bérleti díj az, ami adóköteles. Ebből a szempontból is jobban járnál, ha haszonélvezetet adsz nekik.
Én ehhez nem értek, ebből is látszik hogy sajnos nem megy az ügyintézés nekik...
Először akkor rágtam be amikor adtam meghatalmazást hogy az én számlámra (nekem volt épp kedvezményes) vegyenek új telefont, otthon megnézték, jóváhagytam hogy igen, azt akkor ingyen lehet meg stb. és hagyták magukat rábeszélni egy másikra és mivel nem értettek hozzá belekevertek egy új drágább (persze) csomagba és részletbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!