Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hitel vagy albérlet? Melyik a...

Hitel vagy albérlet? Melyik a jobb döntés?

Figyelt kérdés
2015. máj. 15. 04:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Elnéztem, ebben a cikkben van az excelben írt kalkulátor, amivel kiszámolható a bérlés vs. vásárlás:

[link]

2015. máj. 15. 11:48
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha hosszú távon ugyan abban a városban szeretnél élni (hosszú táv: 10 év fölött mondjuk), akkor a hitel egyértelműen jobban megéri. Pl. Budapesten a bérleti díjak már lassan magasabbak mint egy törlesztőrészlet lenne.
2015. máj. 16. 00:32
 13/14 anonim ***** válasza:

" a tulaj bármikor felmondhatja a

szerződést, és akkor egy hónap

múlva költöznöd kell"

Minimum 3 honap tudtommal. Változott ez mostanság?

Amugy alberlet jobb nekunk most, mert kicsi olcso lakas (41nm) kettonknek jo a parommal, mellette lehet sporolni. Hitelt ilyenre nem vennék mert 2-3 gyereknek ez kicsi lesz.

2015. máj. 17. 15:46
 14/14 anonim ***** válasza:

6-os vagyok (akit jól lepontoztak)

13-as: igen erről beszéltem, helyzet függő, van amikor inkább albérletet érdemes fizetni, nem sajátban lenni.

Engem azért lepontoztak, mert azt írtam, hogy számolni kell.

Saját példa 2003-ban 12MFt-ért vettem lakást, kb. 0,5MFt volt az illeték és az ügyvédi költség, abban laktam, most év elején eladtam 15,5MFt-ért, közben felújítottam és 1,5 évig árultam.

Ha albérletben laktam volna, akkor mostanáig kb 50eFt/hó körül lett volna, átlagosan számolva 2003-tól.

Ha nem veszek lakást, bankba teszem és jegybanki alapkamattal számolok (és persze az albérleti díjakat levonom) kb. 18MFT-om lenne.

Vagyis kb. 3MFt buktam a felújítással együtt.

(ha valakit érdekel a számolás, át tudom küldeni, tényleg ennyi jött ki)

Akkor nem számoltam, az volt a fontos, hogy saját lakásom legyen.

Most számoláson van a hangsúly, nem a saját lakáson.

2015. máj. 19. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!