Hitel vagy albérlet? Melyik a jobb döntés?
Elnéztem, ebben a cikkben van az excelben írt kalkulátor, amivel kiszámolható a bérlés vs. vásárlás:
" a tulaj bármikor felmondhatja a
szerződést, és akkor egy hónap
múlva költöznöd kell"
Minimum 3 honap tudtommal. Változott ez mostanság?
Amugy alberlet jobb nekunk most, mert kicsi olcso lakas (41nm) kettonknek jo a parommal, mellette lehet sporolni. Hitelt ilyenre nem vennék mert 2-3 gyereknek ez kicsi lesz.
6-os vagyok (akit jól lepontoztak)
13-as: igen erről beszéltem, helyzet függő, van amikor inkább albérletet érdemes fizetni, nem sajátban lenni.
Engem azért lepontoztak, mert azt írtam, hogy számolni kell.
Saját példa 2003-ban 12MFt-ért vettem lakást, kb. 0,5MFt volt az illeték és az ügyvédi költség, abban laktam, most év elején eladtam 15,5MFt-ért, közben felújítottam és 1,5 évig árultam.
Ha albérletben laktam volna, akkor mostanáig kb 50eFt/hó körül lett volna, átlagosan számolva 2003-tól.
Ha nem veszek lakást, bankba teszem és jegybanki alapkamattal számolok (és persze az albérleti díjakat levonom) kb. 18MFT-om lenne.
Vagyis kb. 3MFt buktam a felújítással együtt.
(ha valakit érdekel a számolás, át tudom küldeni, tényleg ennyi jött ki)
Akkor nem számoltam, az volt a fontos, hogy saját lakásom legyen.
Most számoláson van a hangsúly, nem a saját lakáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!