Ha egy telket akarok venni, mennyit alkudhatok szerintetek?
Nem tudom, hogy mit akarsz a telekkel kezdeni, de mielőtt megvennéd nézz utána, a földhivatalban, hogy az a telek minek van nyilvántartva, mert ha mást írtok a szerződésbe mint aminek megveszed akkor utána fél évig rohangálhatsz mire rendbe lesznek a papírjai. Sajnos ezt megtapasztaltam, mert vettem egy "építési telket" és közbe kiderült, hogy legelőnek van nyilvántartva.
Ha építkezni akarsz vagy majd a későbbiekben szeretnél majd akkor érdemes bemenni az építési osztályra is és megkérdezni, hogy hogyan lehet beépíteni a telket.
Ha már biztos vagy, hogy megveszed, és megvan a pénz, akkor mond meg, hogy 300e van nálad és ha megfelel rögtön meg is veszed. Ha nem megy bele akkor mond neki, hogy maximum 340e tudsz adni érte és sajnos feljebb nem tudsz menni.
Viszont ha mondanak valamit a hivatalban, hogy pl. legelőnek van nyilvántartva, akkor előhozakodhatsz azzal, hogy építeni szeretnél rá, és meg kell majd a telek besorolását változtatni hozzá ezért csak 300eFt-ot tudsz érte adni ls feljebb sajnos nem mehetsz.
Vagy ha építési telek akkor csak ilyen házat lehet rá építeni és ti nem pont ilyenre gondoltatok, de maximum 300ezret így is megadnál érte most rögtön kpba.
Viszont mi nem tudunk semmit se a telekről, milyen körülötte a környék és sok más adatot se így nem tudjuk megmondani, hogy mennyit ér, de szerintem egy 100ezerrel le lehet vinni az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!