Mit csináljak, ha nem akarok elköltözni, hogyan barátkozzam meg a gondolattal?
Tudomásul veszed, hogy lejjebb kell adnotok. Elég sajnálatos, hogy a szüleid talán erejükön felül is kielégítették az igényeidet. Most itt az eredmény. Sápítozol, hogy összébb kell húznotok magatokat. Örülj annak, hogy lesz hol laknod. Nagyon sokan az utóbbi években elvesztették az otthonukat, az állásukat.
Csak, hogy tudd, a nagyobb lakás fenntartása is többe kerül. Pont ezért akarják a szüleid a házat is eladni. Ők pontosan tudják, mennyit bír el a költségvetésük.
Túl fogod élni, hidd el. És van élet a kisebb lakásban is.
Azt tanácsolom, hogy mire eljön a költözés ideje, próbáld meg kiszelektálni azokat a dolgaidat, amikre nincsen szükséged. Gondolom apukád sem úgy gondolta, hogy az eladott bútorok tartalma egy az egyben megy a kukába.
Tudod már, mekkora lesz a szobád? Egy félszoba tényleg elég kicsi, de egy tengerimalac simán elfér benne, ha normális helyre van téve. Persze ha franciaágyad van, meg négyajtós ruhásszekrényed, meg vállalatvezetői íróasztalod, akkor elég szorongós lesz a hely...
Ha pl. szekrénysorod van, akkor eladhatnátok egyben (úgy többet ér), és vehetnétek valami kisebb, kompaktabb berendezési tárgyat (akár használtan is). Ez ugyanígy igaz az ágyra meg az íróasztalra is (bár nem írtad, mekkorák).
Laktam már félszobában (mondjuk többfajta méretű félszoba van), és ott tényleg annyi volt a berendezés, hogy ágy a hosszabb falnál, a végében szekrény, a másik falnál íróasztal. Slussz. De még az is azért volt így, mert régebbiek voltak a bútorok, nehezen mozdíthatók, problémásak. Azt a szobát én speciel simán meg tudtam volna csinálni úgy, hogy rengeteg hely legyen benne.
Sajnos nagyon semmit sem tudsz csinálni. A szülők döntik el a dolgot, ilyenekbe a gyerekek nem szólnak bele kb. sehol. Nem azért, mert parasztok a szülők, hanem egyszerűen azért, mert ez teljesen az ő dolguk, ők fizetik, ők csinálják. Érted.
Én már elköltöztem otthonról, de garázs nélkül 90 négyzetméter körül volt a ház, amiben laktunk, és elég volt hármónknak. Igaz, nagyobbat is be lehet lakni, de azért nem olyan kicsi, elfér benne a tengerimalac meg a teknős.
Amúgy ahogy áll az ingatlan piac ma, hidd el, még az is lehet érettségiig élvezheted a házat, mert van, amit évekig nem tudnak eladni. Hát még, ha meg sem hirdették. Akkor meg úgy is elmégy tanulni, tök mindegy, mekkorában laknak a szüleid. Gondolom ezért is akarnak kisebbe menni, mert lassan te is elmégy, és kettőjüknek felesleges akkorában lakni, meg azt fenntartani, csak azért, mert havonta egyszer majd hazamégy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!