Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nekem gyanúsnak, erőszakosnak...

Nekem gyanúsnak, erőszakosnak tűnik az ingatlanos, sürget minket illetve szerintem a foglaló amit kér is túlzott mértékű szerintetek?

Figyelt kérdés

Nemrég néztünk meg egy házat. Szerintem jó lenne ha látná egy szakember mielőtt döntünk (építész, statikus) mert az a gyanúm hogy alulról vizesednek a falak (a szobákban majdnem a mennyezetig leverték a vakolatot). Az ingatlanos állítja hogy nem, az csak azért van mert fel akarták újítani. A szomszéd említette hogy valami nincs rendben a közművekkel, az önkormányzat köttette be és a tulaj meg nem fizette ki, vagy valami ilyesmi, mert régen az önkormányzat tulajdona volt a ház. Mikor rákérdeztünk az ingatlanosnál, nem adott egyértelmű választ. Nem akar tulajdoni lapot mutatni, és közölte hogy mostanában nem jön ki mégegyszer megmutogatni a házat, amikor említettük hogy visszamennénk szakemberrel megnézni.

Pozitív lett a hitel előbírálatunk, de úgy tudom még találhatnak okot rá hogy ne kapjunk hitelt ezért nem akartunk szerződést kötni amíg ez nem egyértelmű. Az adásvétel ingatlanoson keresztül zajlana nyilván, aki már értesített ügyvédet és azt akarja hogy menjünk be 2 nap múlva, igazából ezt tényként közölte telefonban. A házra nincs más érdeklődő és úgy tudjuk nem is nagyon volt. Szerintem az ajánlat amit tettünk bőven jó, nem is ér ennyit a ház. A tulaj meg ragaszkodik hozzá hogy még +100 ezer. Rámondtuk hogy legyen. Erre itt erőlködnek a foglalóval, ami szerintem túlzás, 10%-ot szoktak kérni úgytudom. Ők kicsivel 20% feletti foglalót kérnek, ami nem kis összeg. Nem tudom nekem fura ez az egész. Nem értem miért nem akarják megvárni a hitelbírálatunkat, illetve a szakembert és miért nem láttunk még tulajdoni lapot. Csak nekem bűzlik ez? Szerintetek belemenjünk?

2015. márc. 23. 14:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
7-es. Amiket leírtál, szerintem eléggé alap igények, mi is nagyjából ezeket lőttük be, így igazából még mindig nem értem, miért nem találtok megfelelőt már hosszú évek óta. Bár az sem mindegy, hol keresel. Mi Bp-hez közel, Kistarcsán találtunk megfelelőt. Már az elején belőttük a települést, úgy kerestünk. Igaz, szóba jött még Csömör és a XVI. kerület, azonban mindkét helyen drágábbak az ingatlanok, Kistarcsa volt az, ami megfelelt a költségvetésünknek és viszonylag könnyen találtunk is.
2015. márc. 24. 08:35
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlanos látja rajtatok, hogy ez a ház nektek tetszik, és ezt gátlástalanul ki akarja használni.

Ahogy az előttem lévők leírták többször is, szakember alapos átvizsgálása nélkül ne tegyél semmilyen nyilatkozatot!

Itt valami nem stimmel, (ezt te is érzed) és hogy mi az, azt a te érdekedben ki kell deríteni. Még a vétel előtt!!!

2015. márc. 24. 11:23
 13/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2015. márc. 24. 12:33
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon tetszik nekünk a ház. A legnagyobb baj, amiért a kérdést feltettem igazából az, hogy a párom szinte mindent elhisz az ingatlanosnak, és nem igazán hallgat rám. Most hogy olvasta a válaszokat, szerintem sikerült meggyőznöm hogy ne menjen bele mindenbe gondolkodás nélkül.
2015. márc. 24. 12:41
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Két dolgot nem értek:

1: miért nem néztek utána az önkormánynál?

2: ha ennyire gázos a pecó, miért nem kerestek másikat?

Ha az ingatlanos nem ad egyértelmű választ, akkor vagy nincs képben, vagy nagyon is képben van. A foglalót azért sürgeti, mert a jutalékát abból veszi le. De ez csak azt jelenti, hogy az az ingatlanos, akivel üzletelsz, egy sz.rházi.

2015. márc. 24. 15:39
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
2013-ban öt hónapig keresgéltünk, megnéztünk vagy 30-40 házat (neten is, nemcsak a valóságban). Ilyenkor szűrni kell, teljesen hibátlant úgysem találsz, amelyik a legjobb, azokból összeállítasz egy hármas listát. Ha közben bejön egy még jobb, akkor az kerül a harmadik helyre. Nekünk nem volt szerencsénk, a legjobbnál visszalépett az eladó, felmentünk a netre és ott volt álmaink háza. Röpke három nap alatt meg is vettük, vagy ezer más vevőjelölt orra előtt. Nekünk készpénzünk volt, a többieknek nem.
2015. márc. 25. 12:16
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy megvegyétek! Tulajdoni lap és energiatanusítvány nélkül nem lehet érvényes, ügyvéd előtti szerződést kötni! Nézzetek másik házat, vizestől betegek lesztek.

Ez az ingatlanos csaló, a megtekintésnél, ha megvan a vételi szándék és a tulajdonos is beleegyezik, akkor készül egy szándéknyilatkozat, ehhez le kell tenned a vételár 1%-át. NEM 10-et! Azt csak akkor, ha megvan az adásvételi szerződés. Villany- víz, gáz átírása, a teljes összeg kifizetése és kulcsátadás a menete!

2015. márc. 25. 12:23
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
A közművek talán nincsenek átírva? Ma is az önkormányzat nevén van? A "tulajdonos" soha nem iratta át? Ilyen házat nem is lehet érványes szerződéssel megvenni, ha nem akarsz nagy összegű közműhátralékokat kifizetni. Vagy jön a végrehajtó.
2015. márc. 25. 12:25
 19/22 A kérdező kommentje:
Ma kaptunk tulajdoni lapot végre, van energiatanusítvány.
2015. márc. 25. 14:55
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell nézni a közműveket is, kinek a nevén vannak?
2015. márc. 25. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!