Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tapasztaltátok mostanában,...

Tapasztaltátok mostanában, hogy egyre többen elutasítják az ingatlanközvetítő közreműködését? Ezt annak köszönhetjük, hogy bizonyos irodák horror jutalék kulccsal már lejáratták a piacot? Meg sem hallgatják az embert, pedig 2% dolgozom.

Figyelt kérdés
2015. márc. 5. 18:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
18-as vagyok. Az a helyzet, hogy a kis irodákkal, már az ismerkedés stádiumában még rosszabb tapasztalatom volt. A nagyok működését látva ők is szerettek volna egy szeletet hasítani a válság előtti nagy tortából. Kis lepukkant iroda, ingyenes tárhelyen működő honlap, freemail-es emailcím. Nekem egy freemail-es elérhetőségű vállalkozás ne akarja eljátszani a nagyot és zsírprofit, mert nem dőlök be...
2015. márc. 10. 10:49
 22/28 anonim ***** válasza:
A nagy irodáknak is vannak helyi kis irodái, akik ezekben dolgoznak, igen jól ismerik a helyi körülményeket, többnyire a környéken is laknak. Én ilyenbe tévedtem be és nem bántam meg.
2015. márc. 10. 11:41
 23/28 anonim ***** válasza:
21-esnek: fizetős tárhelyű honlapom van, de azon úgysem adok el egy lakást sem, mert a nagy, fizetős portálokat nézik az emberek, ott kell elől lenni. Mellette gmailes e-mail címem van. Kaptam ugyan a tárhelyhez "rendes" e-mail címet, de NAGYON NEM szeretem, a gmailt sokkal praktikusabbnak találom. Aki ez alapján ítél meg, tegye! - De nem lesz igaza. Mert azt ugyan nem tudom garantálni, hogy én adom el a lakását, de a lelkiismeretes, pontos munkát, és azt, hogy minden tőlem telhetőt megteszek az eladás érdekében, igen!
2015. márc. 10. 14:22
 24/28 anonim ***** válasza:

"minden tőlem telhetőt megteszek az eladás érdekében"

ebben a modern korban ebbe a mindenbe az is beletartozik, hogy a google keresőben az első oldalra tudjam optimalizálni a honlapomat. És az is, hogy a jól mutató emailt használjam, hátha az ingatlant megvenni szándékozó is nézi, hogy gmail, vagy freemail :-) és nem lesz bizalma neki sem.

Az, hogy ragaszkodom a mániáimhoz, és a mániáimon kívül mindent megteszek az eladás érdekében, na ez nekem kevés...

Mert ez neked így kényelmes...

Hatékony és profi legyél, és annak is mutasd magad, és messziről is profinak látszódjál! Ne kényelmesnek...

2015. márc. 11. 14:14
 25/28 anonim ***** válasza:

23-as 24-esnek: Amikor országos hálózatnál dolgoztam, akkor is az ingatlan.com-on keresztül jelentkezett az érdeklődők 99%-a. Vagy az ő honlapjaik sem eléggé jól optimalizáltak? :)

Nem vagyok kényelmes, és nem mulasztok el semmit, ami a tapasztalatom alapján hasznos lehet - emellett rendszeresen próbálkozom új ötletekkel is. Nem vagyok begyepesedett. DE! kétségtelen, hogy szeretem a saját utamat járni. Ezért (is) van saját vállalkozásom:))

Amúgy sokféle ember van, mint ahogy magánemberként, szakemberként sem lehetek mindenkinek szimpatikus, de az a lényeg, hogy megtaláljuk egymást azokkal az eladni és venni szándékozókkal (és a tapasztalat azt mutatja, hogy megtaláljuk), akikkel megbízunk egymásban és jól tudunk együttműködni. Nagy a piac. Jut is, marad is.

Sokan úgy gondolják, hogy az ingatlanos csak rohadtul hálás lehet, ha valaki nagy kegyesen hajlandó szóba állni vele. Pedig mi is emberek vagyunk, megvan a magunk önbecsülése, és nekünk sem kell minden megbízást elvállalni...

2015. márc. 11. 19:42
 26/28 A kérdező kommentje:
Teljesen igaza a van 24-es válaszolónak. Saját honlapot szinte nem is néznek az emberek. Kizárólag nagy portálok ingatlan.com stb hirdetéseit nézik. Ott is kell optimalizálni, hiszen ha nem emeli ki az ember a hirdetést (fizetős) könnyen a 34 oldalon találja magát. A 34 oldalig senki nem lapoz, mert már az első 5 oldalon megtalálja amit keres. Viszont eltértünk egy kicsit a kérdésem lényegétől, hogy mi lehet az elutasítások oka? KIk lehetnek azok akik tönkretették, vagy rossz szájízt adtak ennek a szakmának, és szerintetek miért?
2015. márc. 12. 05:51
 27/28 anonim ***** válasza:
69%

Az elutasítások oka szerintem az, hogy a kellemetlen tapasztalatok jobban terjednek a szájhagyomány által, és a fórumokon meg blogokon, mint a kellemesek.

Valamint az, hogy a ténylegesen elvégzett munka pénzbeli ellenértéke, és az eladásra fordított költségek általával jóval alacsonyabb érték, mint a sikerdíj. Szóval sokan úgy érzik, hogy annak az összegnek a nagy része, amit az ingatlanosnak fizetnek, meg-nem-szolgált díjazás.

Egy-egy sikeres eladás sikerdíja nem ritkán egy átlagember több havi vagy éves keresete, megfeszített munkájának eredménye, ami irritálja a "kisembert".

Hogy joggal, vagy sem, ezt mindenki habitusa, vérmérséklete, és keresete alapján ítéli meg...

2015. márc. 13. 10:18
 28/28 anonim ***** válasza:

Ez leginkabb annak koszonheto, hogy a legtobb kozvetito es tisztelet a kivetelnek, nem csinal mast minthogy felteszi par netes protalra a lakast, aztan varja a sultgalambot.

Ezt meg meg tudja az elado csinalni maga is.

Regen, mikor meg tobb ujsagban hirdettek, folyamatosan figyeltek a KERESEK hirdeteseket, hivogattak, kerestek az embereket hogy ki akar venni, stb, tenyleg sok munka volt vele.

2016. márc. 21. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!