Tapasztaltátok mostanában, hogy egyre többen elutasítják az ingatlanközvetítő közreműködését? Ezt annak köszönhetjük, hogy bizonyos irodák horror jutalék kulccsal már lejáratták a piacot? Meg sem hallgatják az embert, pedig 2% dolgozom.
4-es vagyok. Egy anonimus oldalon mi érdekem lenne kamuzni? Tényleg ennyi idő alatt adta el a lakásokat. Később mesélte, hogy ők nagyon sok formában hirdetnek, plusz az irodájukba is mennek be egy-egy adott lakástípust keresni. Az egyiket pl. éppen ily módon adta el. Egyébként a mostanit is ingatlanostól vettem, miután már felhajtottam több, mint 200(!) eladó házat, de egyik sem volt az igazi. Már majdnem megvettünk egyet, ami részben jónak tűnt, csak nem azon a környéken volt, ahol mi szerettük volna, amikor szó szerint betévedtem egy ingatlanközvetítő irodába, ahol épp akkor kezdtek feltölteni egy eladó házat, amit megmutatott az ingatlanos, mert pont az általam keresett helyen volt, így másnap meg is néztük, és még aznap ajánlatot tettem rá. Két nap múlva már az ügyvédemnél voltunk megkötni a szerződést.
Lassan egy éve benne lakunk.
"Egy anonimus oldalon mi érdekem lenne kamuzni?"
Peldaul, hogy ingatlanoskent a sajat malmodra tereld a vizet.
Utolsó! Nem foglak meggyőzni róla, hogy nem vagyok ingatlanos. Higgy, amit akarsz!
Kérdező, ne haragudj, de nem válaszolok többet a kérdésedre, mert nem szeretnék vitatkozni senkivel. Üdv!
Teljesen igaza van #3-as válaszolónak.
Én is tájékozatlan voltam még ingatlaneladás ügyben, ezért fordultam ingatlanközvetítőhöz. Nagynevű cégeket zavartam el az 5 százalékukkal és végül 2 céggel kötöttem szerződést 2%-ra nem kizárólagosra.
Én nem tapasztaltam sem a weblapon való kiemelést, sem egyéb más extrát, amiről itt többen beszéltek.
Azt viszont tapasztaltam, hogy az ingatlannal kapcsolatban, sem a statikához, sem a gépészethez, sem semmi egyéb szakkérdéshez nem tudtak hozzászólni - mert egyáltalán nem értettek semmihez. A nézelődők állandóan kérdeztek, a fűtéssel, a hőszigeteléssel, az átalakíthatósággal kapcsolatban. És minden kérdést NEKEM kellett korrektül megválaszolnom, mert a zsírprofi és eszméletlenül megfizetett ingatlanos - bugyibolti eladónő illetve taxis volt korábban. És abszolúte semmihez nem értettek, azt sem tudták, hogy az áramszámlán kilowatt, vagy kilowattóra van-e elsámolva, illetve, hogy az egyik teljesítmény, a másik fogyasztás - és mi a különbség a kettő között.
Ha én nem válaszolom meg a felmerült kérdések százait, akkor az ingatlan még most sem lenne eladva...
Na ennyit a professzionizmusról és a szakértelemről!
18-as:
ez azért van, mert hiányzik a minőség-ellenőrzés és a szakképzés. Ha komolyan vennék az OKJ bizonyítvány meglétét (amivel hivatalosan nem csak egy embernek kell rendelkeznie cégenként, hanem MINDENKINEK, aki ingatlanközvetítéssel akar foglalkozni), már ki lehetne szórni az ingatlanosok 60-65%-át... És akkor még nem beszéltünk az OKJ képzés színvonaláról...
Szóval a helyzet az, hogy mindenkinek a maga lelkiismeretén múlik, hogy mikor és miként képzi tovább magát, egyáltalán, kerül-e olyan munkahelyi környezetbe, hogy találjon valakit, akitől eltanulhatja a szakmát, és hogy milyen minőségi követelményeket támaszt ÖNMAGÁVAL szemben...
De akár kis, akár nagy irodánál ki lehet jó embereket fogni - azt, hogy ki hogyan áll hozzá ehhez a munkához, pedig nagyjából ki lehet szűrni legkésőbb akkor, amikor a megbízási szerződés aláírása ürügyén találkozik vele az ember...
Előző vagyok a 18-asnak: azért nem tapasztaltál "extrákat", mert általánost kötöttél, és a legtöbb iroda az általános szerződésekbe nem "öl" pénzt, mert ekkor a legkevesebb az esélye, hogy visszakapja a pénzét, és ezzel is a kizárólagosság felé akarják terelni az embereket.
Itt jönnek képbe a kis irodák, akik nagyobb valószínűséggel becsülik meg az általános szerződéseket. - Ezek szerint te pont nem ilyenekkel szerződtél... (Bár ugye egy szerződést fel is lehet mondani: ha nem voltál megelégedve az iroda által nyújtott szolgáltatással és az ingatlanos "szakmai" felkészültségével, miért nem vontad vissza a megbízást??? Én biztos azt tettem volna, és kerestem volna valaki mást...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!