Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Otthon szempontjából mi lenne jó?

Otthon szempontjából mi lenne jó?

Figyelt kérdés

Kertes házban nőttem fel, tetszik a kert, meg a tudat maga, hogy a szomszéd még távolabb van. Hátrányként a téli munkát, néhány szomszéd zajongását említeném. Lassan beépül a szomszédos kert is.

Télen a rezsi azért elég húzós, 3-an lakunk 160nm2-em, ami kényelmes, de mondjuk egy embernek biztos nagy, kettőnek meg talán elmegy, bár felesleges.

60nm2 körüli új építésű lakásnak mennyi a havi költsége ? víz, villany, gáz... közös költség az ugye mindenhol más...

A energiaosztályú lakásban gondolkodok, I, II, XII és XIII kerület tetszik elhelyezkedés szempontjából.

Többnyire a korom miatt mindig vagyok valahol, így mondjuk nincs értelme szerintem egy nagy kacsalábon forgó dolognak. Kíváncsiság kedvéért egy ugyanúgy A-s háznak 150-160nm-eseknek mennyi az átlagos havi díja?

Ahogy számolom, saccolom, télen is a fele alatt kijönnék...

2014. jún. 2. 12:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Amíg az ember fiatal, és aktív, talán jobb a városban egy lakás, ami közel van mindenhez: munkahely, mozi, bulik, orvos, ovi, isi, stb. Ha a gyerekek megnőttek, önálló életük van már, olyankor jobb egy csendes vidéki családi ház, nagy területtel, kerttel, barkácsműhellyel, állattartási lehetőséggel. Én legalábbis így csináltam.
2014. jún. 3. 14:49
 2/3 A kérdező kommentje:

Igazat megvallva, egy lakás akárhogy is nézem olcsóbb, mind megvétel és fenntartás szempontjából is. Eladásnál se veszít sokat az értékéből, ezekre az újabb építésű dolgokra meg valahogy rá vannak kattanva az emberek. Eleinte nem hittem volna, ezért nem is foglalkoztam vele, de jobban lehet értékesíteni, mint egy kijjebb eső régebbi házat, ami mondjuk nem épp a legkorszerűbb.

Idővel ha lenne pénzem valószínűleg egy hétvégi telket vennék valahol itt a közelben. Hétvégente el lehet menni sütni, autót szerelni meg kikapcsolódni.

Gyerek nemigazán van még tervezve, most is egyedül élek, 21 éves vagyok.

2014. jún. 4. 11:36
 3/3 anonim ***** válasza:
21 évesen ne törd a fejed ingatlan vásárláson. Legyél inkább mobil, hisz nem tudhatod, merre szólít majd az élet. Bármelyik nap megismerkedhetsz egy lánnyal az ország másik végéből, bármelyik nap kaphatsz visszautasíthatatlan állásajánlatot 200 km-re a jelenlegi kakhelyedtől. Akkor csak nyűg lesz, és áron alul leszel kénytelen túladni rajta.
2014. jún. 5. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!