Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyit szabad alkudni egy 10...

Mennyit szabad alkudni egy 10 milliós ház árából, hogy ne tünjön szemtelenségnek. Dunahausnál tennénk ajánlatot, miért kell letenni azt a 300ezer forintot ajánlat tevéskor?

Figyelt kérdés
2014. márc. 13. 11:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
55%
Egy ismerős drága telken (32 milliót fizettek a mellette levő másik telekért előző évben) álló rossz házzal együtt lement 25 millióra. Így már el tudta adni. Ez lehetett a reális ár.
2014. márc. 13. 17:48
 12/23 anonim ***** válasza:
Annyit alkudsz amennyit bírsz és az eladó enged!Mi kinéztünk egy családi ház emeleti lakását külön bejárattal,saját kerttel.12.9-et kér érte a hölgy.Maga a ház,jó állapotú,szigetelt,a tető viszonylag új(8 éve cserélték),a lakás pedig jó nagy és az elrendezése is jó,de! Az összes tetőablakot cserélni kell,a plafont kompletten gipsz-kartonozni,jelen pillanatban nincs külön a fűtés,1 kazán van az alsó szinten,tehát,a felső szintnek kéne külön gázóra és egy cirkó .Ez a minimum,amit muszáj megcsinálni. Na mármost,ez így nem ér 12.9-et,megkérdeztem azt az ingatlanost,aki a miénket árulja,hogy szerinte mennyi lenne a reális ára,max.11M-t mondott.Annyi nekünk jó lenne,úgyhogy nagyon várjuk,hogy elmenjen a mienk,és akkor "pofátlanul" alkudni fogok,mert tudjuk,hogy túlárazott,ráadásul a komplett házat is próbálják árulni már 2 éve...úgy néz ki nem sok eredménnyel...Amúgy megnéztük hasonló ingatlanokat is,és kb. annyi volt az ára,amennyit az ingatlanos mondott,tehát,nézz körbe menj el több hasonlóba és akkor tudni fogod,mennyi a reális ára kb.
2014. márc. 13. 18:43
 13/23 anonim ***** válasza:
59%

Fordítva is működik az alkudás művészete, jellemzően inkább az autóknál.

Az eladó direkt túlárazza az árut és direkt arra utazik, hogy majd a pofátlan alkudozó az övét fogja hamarább megvenni, mert a

vásárlási kedv nagyon fokozódik ám, a "hű de ügyesen alkudtam, milyen jól fogok járni" érzéssel.

Van ilyen "betegség" is, sokan nem tudják otthagyni a portékát, ha sokat sikerül alkudni belőle.......,

közben kicsit át lettek verve, mert

nem ők alkudtak jól, az eladó tukmálta rájuk az árut.

Ingatlannál a "melyiket válasszam" esetben a sikeresnek

VÉLT alku esetén egyértelműen azt veszik meg.

2014. márc. 14. 07:55
 14/23 anonim ***** válasza:

Annyit alkudj, amennyit reálisnak tartasz.

Mi a 7 milliós ház árát lealkudtuk 6,5 M-ra. A közvetítőnek nem tettszett, mert ő százalékra dolgozott, de a tulaj belement. Nálunk volt az ár 10%-a foglalónak. És hitellel vettük meg végül.

2014. márc. 17. 22:46
 15/23 anonim válasza:

Annyit alkudj, AMENNYIT CSAK BÍRSZ!!!!

Te vagy a vevő, nálad a pénz! :)

2014. márc. 22. 01:23
 16/23 anonim válasza:
ez a 300e az ajánlattevésre pedig..... inkább nem mondom. ez a DH biznisze. Eleve kerülném! Lehúzás hogy feszkó legyen benned! az az üzlet nem jó üzlet, amelyik valamelyik félnek nem jó!!!!!!!!! Lépj tovább...
2014. márc. 22. 01:26
 17/23 anonim ***** válasza:
én most fogok lakást venni, 14.3M-ról alkudtam le 12.3M-ra, a vételi szándéknyilatkozat mellé csak akkor tegyed le a 300e-ret, ha az eladó is jelen van és ő is helyben aláírja. Ha az iroda azt akarja, hogy tegyél le 300e-ret, aztán "majd ők megpróbálják kialkudni", tehát lényegében nekik rakod le, nem az eladónak, akkor ne rakj le pénz. Én kétszer megszívtam ezzel, amiknek a végén kiderült, hogy esélyem nem volt akkora ajánlattal megvenni a lakást, de 1-2 hétig az ingatlaniroda gyakorlatilag használta a pénzem. Röviden átvertek, habár visszakaptam, nekik ez kamatmentes forgótőke. Az egyik amúgy az az iroda volt, amit említesz a kérdésben.
2014. márc. 25. 15:15
 18/23 anonim ***** válasza:
Nekem 152 ezret kellett letennem, de összesen KÉT napra, mert akkor megírtuk a szerződést ügyvéddel, kifizettem 1,5 M forintot előlegként, aztán a teljes összeg kifizetése után két héten belül már tudtam is költözni. Ez tisztességes ingatlaniroda volt.
2014. márc. 25. 23:36
 19/23 anonim ***** válasza:
Amikor megvan a komoly vevő, akkor következik az ingatlanirodában az ártárgyalás, vagyis az alku. Ha sikerül megegyezni, ezt írásba foglalják, az ügyvéd elkészíti a szerződést és lehet fizetni. Hosszú folyamat, egy-két hónappal lehet számolni.
2014. márc. 26. 12:40
 20/23 A kérdező kommentje:
Furcsa dolgok ezek. Az ember nem beszélhet a tulajdonossal anélkül hogy az ügyintéző ott lenne.
2014. márc. 27. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!