Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kertes ház vagy panel?

Kertes ház vagy panel?

Figyelt kérdés

Ingatlan vásárlás előtt állunk és megy a dilemma.Férjem és én is panelban nőttünk fel,világ életünkben abban laktunk.

De most elgondolkoztunk a kertes házon.Viszont én félek tőle.

Ami mellette szól számomra:

Szabadabb élet.Itt mindenki egymás hegyén hátán lakik,hallom ha a szomszéd babája ordít,vagy ha a wc-t lehúzzák.A kertbe kimegyek napozhatok,bográcsozhatok,kiteregethetek,lehetek kicsit önellátó,zöldség,gyümölcs termesztéssel,állatot is tarthatok.A gyereknek is szabadabb...lehet saját játszótere,a kertben nyugodtan játszhatna stb...

Viszont a hátránya ami nekem elég nyomós,de nem tudom mennyire kell ettől félnem:

A kertes ház pénznyelő és ott mindig van munka!A fűnyírás,a hóhányás,a kert rendbe tétele.De ezek mellett súlyos a ház karbantartása.Ott ha valami történik az nem is összeg,egy tetőt megcsinálni sem kis pénz.Persze nem kell havonta/évente csinálni,de a kertes ház sosincs kész,azon mindig lehet valamit csinálni,újítani hogy ne essen szét.Vagy nem?

Én nem akarom egész életemet azzal tölteni hogy a házat csinálom.Itt a panelban a legnagyobb probléma normális kertek közt az lehet hogy kiég az izzó,vagy max a csapot meg kell csináltatni.De itt ha felújít az ember,ablakcsere,tapétázás,parketta,bútor egy jó 5-10 évig hozzá se kell nyúlnia,vagy még tovább.

A mostani lakásunkban 15 éve parkettáztak és tökéletes állapotú.Nem ázunk fel,nem potyog a vakolat,nem kell félnem nagy szélben elcsúszik a cserép,bedől a kémény stb stb...

Viszont maga a kertes ház vonz.Nagyszüleim kertesben laktak és imádtam ott lenni.Mai napig imádom a kinti létet,ha bejön a jó idő állandóan megyünk a szabadba,tehát még a kert gondozása nem is lenne probléma.Csak a ház fenntartása.

Rosszul gondolom?Nem olyan vészes?

A kertes házat amúgy városban vennénk,falu szóba sem jöhet.

Segítsetek dönteni :)

2014. febr. 20. 07:52
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Születésem óta mindig családi házban éltem, tavaly váltottam, a nagy régi és rossz állapotú helyett vettem egy kisebb, tíz éves, minőségi anyagokból épültet, díszkerttel. Ahol ugye díszfák vannak és fű, valamint sziklakert. Sok munkát nem igényel, fű- és sövénynyírás, locsolás és kész. A házat eladás előtt teljesen felújították és leszigetelték, a tetőtéri szobák teljen újak (parketta is). De még itt is előfordulhat, hogy pl. eldugul a csatorna, vagy elcsúszik egy cserép, ki kell takarítani az esőcsatornát stb. Családi házban az ember sok mindent maga javít, meg kell tanulni barkácsolni, ha férfi, ha nő, pl. az zárcsere vagy a csap bőrözése sem ördöngősség. Csak olyat vegyél meg, amelyet felújítottak, elsősorban a tetőre és a vizesblokkra kell nagyon odafigyelni.
2014. febr. 26. 11:10
 22/24 anonim ***** válasza:
Örülök,hogy örülsz!:) 16
2014. febr. 26. 20:29
 23/24 anonim válasza:
69%

Én kertesben lakom a szüleimmel,de sokszor voltam heteket panelban rokonoknál.Hidd el itt is vannak olyan szomszédok akik miatt lehetetlen megmaradni.A szomszédunkban oláh cigányok élnek.Szerintem nem kell őket bemutatni. :)Akkor ott van még a távolság.Arra készülj fel,hogy nem olyan egy vásárlás mint a városban.Ha itt elmész bevásárolni az minimum 2-3 óra ha tömegközlekedéssel mész.Nem úgy van mint a a városban,hogy ha kell valami akkor leugrok és 5 perc múlva jövők is vissza.Nekünk kb olyan 2-3 óra egy átlagos"nagy" bevásárlás.

Ha el szeretnék menni a haverokkal bulizni egy jót a városba az felér egy kisebb túrával.Mi 1,5 km-re lakunk a buszmegállótól.Nagyából úgy 20-25 perc intenzív séta.A busz is olyan 30 percenként jár.Szóval ha lekésed akkor jobb ha van nálad valami olvasni való,mert hamar felmerül benned az öngyilkosság.:D Busszal is kb 20-25 perc amíg beérsz Csepelre.(Bp XXI.ker)

Akkor ott van még a sok ház körüli munka.A fű nem vágja le magát és főleg nem veti el magát.Mikkor jön egy szélvihar futólépésben kell kimenni,hogy rögzítsük a hintaágyat,asztalt,székeket meg mindent.És akkor ott vannak még azok a mocskos kis vakondok.Szerintem folyton figyelnek minket és mikkor látják,hogy szépen lenyírtad a füvet és össze szedted a faleveleket akkor kezdenek el túrni a kertedben.És ha nem a vakondok teszik tönkre akkor a gaz.Nyáron én is kint szoktam a kis hobbizöldséges kertemben tevékenykedni.Van paradicsom,hagyma,paprika,foghagyma.Azokat minden nap locsolni kell és hetente kiszedni körülötte a gazt.És sajnos nem lehet kapálni,mert akkor kárt teszel a zöldségedben is.Szépen le kell térdelni és egyesével kihuzigálni.És mire a végére érsz az elején már ott kezd kibújni az újabb gaz.

Sokan azt mondják,hogy megfizethetetlen a kertesnél az,hogy ki lehet menni és szalonnát sütögetni,pihenni stb...

A panelban az a megfizethetetlen,hogy minden ott van a szádban.Én Csepelen szeretnék lakni valahol a Szent Imre-tér és a Sétáló utca környékén.Ott van minden a közelben.(iskola,óvoda,orvos,boltok,buszok,hév)

Onnan max 30 perc és bent vagy a belvárosban.

2014. márc. 14. 00:14
 24/24 anonim ***** válasza:
55%

Valaki írta itt Debrecen-Józsát, hát az nem 2km-re van a várostól! Ha csak táblától-tábláig nézzük is 5 km!, de mi pl a belvárostól 10km-re vagyunk(pedig nem józsa külterületén lakunk)

Bejutás/tömegközlekedés katasztrofális! Emlékszem ha elmentem bulizni, felért egy (tor)túrával.

Saját kocsival megint más a helyzet, de az se 2 forint!

Ez a szalonnasütés, kiülés nagyon jól hangzik, de úgy tudnám összegezni hogy 80% kert rendbetétel és 20% élvezet! Aztán döntse el mindenki hogy megéri-e! Nekem nem!

Laktam kertesben és most panelban, egyelőre a panel jobban fekszik. Igaz én hétvégente mindig a szabadban vagyok, utazok stb. A Kertes akárki akármit állít is sokkal, de sokkal költségesebb és nem a javításokat kell elsősorban számításba venni. Nálam első helyen a fűtés van, na arra megy rá inged-gatyád ha kertesed van! Hiába a hiper-szuper hőszigetelt ablak szigetelt fal, persze sokat ér, de akkor is nagyon sokba lesz a fűtés!

Panel és panel közt is sok a különbség! Sőt még házon belül is. Sokan le fognak most hurrogni, de én laktam Földszinten és felsőbb szinteken is, a Földszint egy zajos, poros rémálom a felsőbb szintekhez képest! Ráadásul minél feljebb vagy annál kevesebb az esély hogy leáztatnak. Az is fontos hogy egy szinten hány lakás van, mert nem mind1, hogy mondjuk 2 szomszédod van vagy 4!

2016. júl. 3. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!