Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kertes ház vagy panel?

Kertes ház vagy panel?

Figyelt kérdés

Ingatlan vásárlás előtt állunk és megy a dilemma.Férjem és én is panelban nőttünk fel,világ életünkben abban laktunk.

De most elgondolkoztunk a kertes házon.Viszont én félek tőle.

Ami mellette szól számomra:

Szabadabb élet.Itt mindenki egymás hegyén hátán lakik,hallom ha a szomszéd babája ordít,vagy ha a wc-t lehúzzák.A kertbe kimegyek napozhatok,bográcsozhatok,kiteregethetek,lehetek kicsit önellátó,zöldség,gyümölcs termesztéssel,állatot is tarthatok.A gyereknek is szabadabb...lehet saját játszótere,a kertben nyugodtan játszhatna stb...

Viszont a hátránya ami nekem elég nyomós,de nem tudom mennyire kell ettől félnem:

A kertes ház pénznyelő és ott mindig van munka!A fűnyírás,a hóhányás,a kert rendbe tétele.De ezek mellett súlyos a ház karbantartása.Ott ha valami történik az nem is összeg,egy tetőt megcsinálni sem kis pénz.Persze nem kell havonta/évente csinálni,de a kertes ház sosincs kész,azon mindig lehet valamit csinálni,újítani hogy ne essen szét.Vagy nem?

Én nem akarom egész életemet azzal tölteni hogy a házat csinálom.Itt a panelban a legnagyobb probléma normális kertek közt az lehet hogy kiég az izzó,vagy max a csapot meg kell csináltatni.De itt ha felújít az ember,ablakcsere,tapétázás,parketta,bútor egy jó 5-10 évig hozzá se kell nyúlnia,vagy még tovább.

A mostani lakásunkban 15 éve parkettáztak és tökéletes állapotú.Nem ázunk fel,nem potyog a vakolat,nem kell félnem nagy szélben elcsúszik a cserép,bedől a kémény stb stb...

Viszont maga a kertes ház vonz.Nagyszüleim kertesben laktak és imádtam ott lenni.Mai napig imádom a kinti létet,ha bejön a jó idő állandóan megyünk a szabadba,tehát még a kert gondozása nem is lenne probléma.Csak a ház fenntartása.

Rosszul gondolom?Nem olyan vészes?

A kertes házat amúgy városban vennénk,falu szóba sem jöhet.

Segítsetek dönteni :)

2014. febr. 20. 07:52
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

2 millió forint? :D :D :D

Honnan veszed ezt a bődületes nagy hülyeséget?

Ha 2milla lenne egy költözés akkor ki költözne?

Ha eladok az ügyvéd,a lakás 2%-at kéri munkadíjnak...a lakás után az NAV max 4%-át kéri.Energiatanusítványt 15-30ezer forint közt lehet kérni és ennyi.Ez 2 millió? :D

Persze egy 30milliós kacsalábon forgó palota után biztos 2 millió,csak hogy én nem olyanról beszélek.sajnos...Ha olyanra lenne pénzem akkor magam felhúznék egy házat amire aztán utána biztosan nem kellene költenem,se tetőre se parkettára. :D :D

Jaj... :)

2014. febr. 21. 08:21
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Azért kérdeztem a közösk.-et mert ha a 6700 -ból levonjuk a szemét szállítást mondjuk marad 4500 . Csak saccoltam .Beszorzod 12-vel az 54000 forint. Hát ha egyszer rendbe van rakva egy ház arra jó esetben 15-20 évig egy forintot nem kell költeni nagyobb munkákra. Persze nem festésre meg ilyenekre gondoltam. Szerelvényekre. Tehát a közösk.-be befizetett évi 54000 megmarad. 10-év alatt 540000 , ha esetleg a megvett ház tetejét 10 év múlva át kell lécezni az se kerül annyiba amit 10 év alatt egy panelban k.k.-címén befizetsz.
2014. febr. 21. 09:00
 13/24 anonim ***** válasza:
Még annyi szüleim háza 60-éves még nagyszüleim építették . Sima kockaház. Két éve ki lettek cserélve az ablakok műanyagra mert a régiek már nagyon huzatosak voltak. És ennyi.
2014. febr. 21. 09:09
 14/24 anonim ***** válasza:

Én mindenképp a kertesre szavazok, de nagyon meg kell nézni (nézetni), hogy mit vesztek.

Ha egy családi ház jól meg van építve és időnként karbantartják, nincs sokkal több gond vele, mint egy lakással.

Én próbáltam a családi házat, panelt, tégla társasházi lakást, de messze a kertes vezeti a rangsort :)

2014. febr. 21. 13:55
 15/24 anonim ***** válasza:

2 millió forint? :D :D :D

Honnan veszed ezt a bődületes nagy hülyeséget?

Ha 2milla lenne egy költözés akkor ki költözne?

Ha eladok az ügyvéd,a lakás 2%-at kéri munkadíjnak...a lakás után az NAV max 4%-át kéri.Energiatanusítványt 15-30ezer forint közt lehet kérni és ennyi.Ez 2 millió? :D

kettővel szorozz mindent, mert kétszer adsz el és kétszer veszel. ÉRTED?

2014. febr. 21. 21:16
 16/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező azért ne csak a "rosszakat" szemezgesd ki a válaszokból,mert nagyon jó és értelmes meglátásokat kaptál.

Szerintem a kérdésedre teljes körűen megkaptad a választ,hogy összegezzem:rosszul gondolod,egy normális családi házra évtizedekig nem kell rákölteni semmit.

Plusz ötletek: Ha félsz a viharkártól kötsz egy biztosítást negyed annyiból jön ki,mint a jelenlegi közös költségetek kb. és ha lefúj 2 cserepet egy vihar pl,akkor a biztosító térít.Ugyanígy vízkárnál.Vagy köthetsz egy jó kis lakástakarékot is (emellé).Ezeknél havi 5000 a minimum,ennyiből is pár év múlva több száz ezret veszel ki,tehát ha bármi lenne,lesz hova nyúlnod még az állam támogatja is.Tehát ezektől ne félj,tudsz ilyen megfelelő óvintézkedéseket tenni,mellyel biztonságban lehettek.

Szerény véleményem szerint nincs jobb a kertes háznál.De a leírtjaid alapján szerintem abban a bizonyos pro-kontra listában is nyerne!:) Szóval szerintem egyezik a véleményünk.:)

2014. febr. 22. 15:31
 17/24 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Örülök a hozzászólásodnak mert így még ezt senki nem mondta el,hogy ilyen lehetőség is van. :)

Tényleg minden szempontból jobb lenne számunkra a kertes ház,engem az az egy ami vissza tart hogy ha ott elromlik valami akkor 100ezrek... :(

2014. febr. 25. 12:51
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem értem ezt az indokodat! Ha a panelban elromlik a mosógép, akkor olcsóbb, mint a családi házban? Vagy, ha a panelban kitörik az ablak, olcsóbban csinálják meg, mint családiban?
2014. febr. 25. 13:17
 19/24 anonim ***** válasza:
Kertesben ha a szomszédnál cső törés van csak ő ázik, panelban mindenki. Na ?
2014. febr. 25. 14:59
 20/24 anonim ***** válasza:
Ugyanez égő házra is igaz, ha időben hívják a tűzoltókat...
2014. febr. 25. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!