Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Felújított drágábban vagy a...

Felújított drágábban vagy a felújítandót olcsóbban?

Figyelt kérdés
Melyiket lenne érdemesebb megvennem családi háznak? Az újításnál csak az anyagot kellene megvennem, mert az édesapám megcsinálná ingyen, mert kőműves (is).
2014. jan. 27. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha gyorsan akarsz költözni és tetszik, ahogy felújították, és a felújítandó anyagárával azonos áron megkapod, akkor azt választanám.
2014. jan. 27. 16:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez több tényezőtől függ.

Mennyibe kerülne a felújítás?

Mennyire illeszkedik az igényeitekhez a felújított?

Mennyire bírjátok a koszt, munkát?

Mennyire sürgős a költözés?

Mennyire biztos, hogy a felújított házban nincsenek rejtett hibák (ezeréves vízcső a csillivilli csempe alatt és rokonai)?

Én általánosságban a felújítandót tartom jó ötletnek, mert azt úgy alakítjátok, ahogy nektek kényelmes.

De ha a felújított is megfelel, és a felújítással együtt a másik is azonos árban jönne ki, csak hónapokig tartana és közben ti albérletben laktok, akkor például okosabb döntés lehet a felújított.

Márpedig családi kalákában biztos, hogy jóóó sokáig fog tartani, tapasztalat :)

2014. jan. 27. 17:30
 3/6 A kérdező kommentje:
23 éves vagyok és úgy döntöttem, hogy nem fizetek tovább senkinek havi 60-80 ezret egy 40m2 es lakásért inkább fizetem a törlesztést, amit mindegy, hogy 10 évvel később kezdek el vagy most. Így legalább tudom, hogy ez az enyém és nem kell máshoz igazodnom. A mai világban meg úgysem ússza meg senki, hogy ne vegyen fel vmi miatt hitelt. Szeptemberben már mindenféle képen költözni szeretnék csak nem tudok dönteni és eddig fele-fele arányban kaptam az okoskodó és egyben jót akaró tanácsokat.
2014. jan. 27. 17:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Szeptemberre bőven fel lehet újítani egy lakást, ha van pénzed megvenni mindent, tehát lehet haladni, és nem mindig a következő fizetésre kell várni.

És kell valamihez szakembert hívni, ami már idő és pnz, hisz oké, hogy apukád kőműves, de nem biztos hogy tud villanyt, vizet gázt stb szerelni.

2014. jan. 27. 17:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Azért is gondolkozok a felújításban, mert egy ház felújításához minden szakembert ismerek és már az összeset felhívtam, hogy ha úgy döntök tud-e segíteni és kb. mire számítsak mennyibe fog kerülni. Nagyon nagy szerencsém van, mert mindegyik a húgának tekint és megúszom azzal, hogy csak legen jó hangulat a munkálatok közben.
2014. jan. 27. 17:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Én az olcsóbb felújítandóban gondolkodtam, mivel nem találtam olyat, ami tetszett volna, hiába volt felújított, ha teljesen más ízlés szerint készült mint, ami nekem tetszene. Ráadásul felújított lakásokat/házakat irreális áron kínáltak úgy, hogy sokszor nem is látszott rajta a nagy felújítás. De ha találsz olyat, ami megfelelő és nem kell rajta semmit sem csinálni, akkor megéri a magasabb ár, mivel nagyon sok munka, idegesség egy felújítás. Viszont a felújítás előnye, hogy akkor minden olyan, mint amilyennek te szeretnéd.
2014. jan. 27. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!