Ti hol vennétek házat, ha lenne 15-20M forintotok?
Én az alábbi helyeken néznék
- Balaton környéke
- Eger
- Szécsény
- Gödöllő
- Budapest (mondjuk amúgy is Budapesten élek)
Talán Csillaghegyen, a Dunaparthoz közel.
Szeretem azt a környéket. Bár lehet, hogy oda ennél több pénz kéne..
Délmagyarországon. Ingáznék Ausztriába a szakmámmal, és keresnék egy rakás pénzt. Pécs jól hangzik.
Az ország északkeleti része gyakorlatilag halott -bűnözés, cigánykisebbséggel teli, munkalehetőség nonegzisztens-, Budapest pedig egyre inkább csúszik le. Ez a "Budapest hanyatlása" mostanában leginkább az MSZP 8 éve alatt ütközött ki, jómagam azt hittem, esetleg a fityisz kicsit észbe kap, és tesz néhány gazdasági lépést a főváros megmentéséért, de most már be kell látnom, tévedtem. Ők is hagyják tönkremenni a fővárost, csak nem olyan drámaian, mint a baloldal.
Volt ennyi pénzünk, bár a vásárláskor még nem jött össze az összes... A Bakony keleti csücskében, 2 falu között vettünk egy kicsi nyaralót és ráköltöttük a maradék pénzt, de még be se fejeződött ez, 20 millión felül lesz a végére, az tuti, s akkor még nem lesz garázs :D
Képtelenek vagyunk megbánni, szép a kilátás és csöndes a hely :) A házat féláron se tudnánk eladni, de kit érdekel, magunknak csináljuk ;) A poén az, hogy kb. MINDENT megváltoztatunk s átépítünk benne. A külső falak maradnak csak meg az alsó szinten (némelyik azóta belső fal), a régi födém fele, 1-2 vezeték- és csődarabka... Ilyenek. Még a pinceajtó is áthelyeződött, nemhogy a fürdőszoba és a konyha...
Még mindig olcsóbb picivel, mint újat építtetni s majdnem olyan lesz, mint amilyen az lenne... Viszont vannak nagy gyümölcsfáink és díszfáink, ami egy kósza telken nem lenne meg ;)
El tudok képzelni bizonyos szempontból jobb helyeket, közelebb a népszerű motoros célpontokhoz, magasabb hegyek közt, de azért kellemes itt is, van egy helyes kis szolidabb szerpentin, rálátok két hegységre s egy nagyobbacska tóra (víztározó, de attól még szép), s ha a széle is a Bakonynak, de a Bakony. Kedvelem a Bakonyt, régen is azt gondoltam, jó lenne itt lakni.
Pécs környéke lenne még poénos (Horvátország közelsége, hegyek, még a főút is szerpentinek és melegebb és napsütésesebb, mint ez a rész, habár ez se olyan hideg, mint a Bakony fő része), illetve a Fertő-tó környéke (lazán átugorhatnék a sima osztrák utakon kanyarogni, de a magyar részen is akadnak helyes kis kanyargós részek, a nyugati célpontok is közelebb lennének valamivel)...
Sík vidékre nem mennék (egész gyerekkoromban az Alföldön laktam, a hegyek vonzanak), az Északi-középhegység pedig bájos, de egyrészt rengeteg rossz út van (OK, a Bakony sem százas e szempontból, de azért tetszik :P), másrészt sok kedvenc célpontom jóval messzebb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!