Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A ház fele-fele arányba az...

A ház fele-fele arányba az enyém és a testvéremé. Eladhatom az én részemet az ő tudta nélkül?

Figyelt kérdés
Lassan 3 éve, a testvérem kipakolt mindent a házból tudtom nélkül, és lelakatolta az ajtót, be se tudtam menni. Nem sokkal utána lakókat engedett be, amit mástól tudtam meg. Azok pedig nem akarnak albérleti díjat fizetni. Elindítottam egy pert, de a drága testvérem ismeretlen helyre költözött, nem találom. Arra gondoltam, ha a lakók nem fizetnek, kirakom őket, eleget vártam, vagy eladom a részemet ha meg tudnák venni. Lehetséges ez? Ha nem akarnak kimenni, rendőrséghez kell fordulnom?
2013. jún. 10. 08:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, nem adhatod el, mivel elővételi joga van, először fel kell neki ajanlanod megvételre.
2013. jún. 10. 08:27
 2/5 anonim ***** válasza:
82%

Ez így van, de ha nem reagál az elövételi jogra x napon belül akkor eladhatod.

Viszont ki az aki megakar venni egy fél ingatlan részt, úgy, hogy a másik fél ismeretlen helyen van.

A lakókat tedd ki ha nincs szerzödésük, ha van mondj fel nekik és úgy tedd ki öket.

Te nem tudsz cselekedni a rendörségen kell kilakoltatást kérned ellenük, ök kiteszik majd.

Viszont ha ismeretlen helyre kötlözött azért kerestesd mert mi van ha már meghalt, és nincs örökös akkor lehet már az egész a te tulajdonod.

vagy eltünt személynek nyilvánmítják ha nincsen meg akkor is olyan mintha meghalt volna.

2013. jún. 10. 08:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Én írtam neki egy levelet, felajánlottam hogy vegye meg a részemet, nem reagált rá. Biztos hogy átvette a levelet, mert ajánlva adtam fel, és a postán utána érdeklődtem és igazolták hogy átvette.Utána, mikor a bíróság küldte a levelet neki hogy mikor lesz a tárgyalás, oda már úgy ment vissza a levél, hogy ismeretlen helyre költözött. Ügygondnokot ajánlottak fel, de hol van nekem arra 30000 ft-om?
2013. jún. 10. 08:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez most volt februárban.
2013. jún. 10. 08:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Lakókat kirúgod, mert te vagy a tulajdonos (még ha csak fele részben is) beköltözöl 15 év múlva elbirtoklod a tesód részét is...

Persze tudom ez lassú.

Vagy kérhetsz bérleti díjat a lakóktól.

2013. jún. 10. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!