Nyaraló harmada az enyém, beakarnak perelni, mert nem akarom eladni. Megnyerhetik?
Szüleinké volt, én szeretném megtartani, főleg a gyerekeim miatt, mert nagyon sok kedves emlék fűz minket oda.
Viszont a testvéreim, ahogy lezajlott a hagyatéki eljárás, csak a mielőbbi eladást sürgetik. (Mindketten pazarlóbb típusok, nincsenek jelentős megtakarításaik állandó jelleggel. )
És nem elég, hogy eladni akarják, ráadásul extrém áron tennék, arra hivatkozva hogy a környékbeli fejlesztések miatt hamarosan többet fog érni. Ez utóbbi lehetséges is, de azért az még odébb van.
Amennyit akarnak, annyit nem tudok fizetni a részük megváltásáért. Ami értékről a közjegyzőnél volt szó, még éppen ki tudnám fizetni, ha minden pénzem összeszedem, gyerekek megtakarításait is beletesszük...
Mondtam nekik, hogy állapodjunk meg egy korrekt árban, kifizettem azonnal, amit tudok, a többit engedjék részletekben... De erre sem hajlandóak. Azonnal kell nekik a teljes összeg.
Úgyhogy most ott tartunk, be akarnak perelni.
Azt mondják, úgy akarnak kitenni, hogy ami pénzt örököltünk, abból ők megtudják venni az én részemet (közös tulajdon megszüntetése pert útján). És majd én nélkülem eladják magasabb áron. Ez a tervük.
Hogyan akadályozhatom meg? Nemcsak, hogy akarom ellenére akarnak kitenni, még az én részem után is hasznot akarnak aratni...
Jogos, amit akarnak?
Ha mindenképpen ragaszkodom a részem megtartásához, akkor is elvehetik tőlem?
Folyt. Még egy dologgal:

Azonnal kell nekik a teljes összeg.
Perskedéssel marhára nem lesz azonnal és az árverés miatt jó szrul fognak járni.

Erdekes. Olcson mindenkinek kene a masik resze, dragan meg egyiknek se.
Gondolom aki pert indit, annak fogjak felpereskent az igenyet elsosorban figyelembe venni. Pl ha megallapit a birosag egy arat, es a felperes azon az aron ki tudja es akarja valtani a kerdezo reszet, akkor azon az aron ki is lesz valtva. Vagyis, ha eleg alacsonyra sikerul az ar, akkor felperes meg fogja venni, alperes hiaba venne meg ugyanugy a masik reszt. Ha magasabbra sikerul felbecsulni, akkor lehet hogy felperesek nem tudnak rajta eleget nyereszkedni, igy megvenni se akarjak, de kerdezonek meg lehet hogy nem tul magas es megveszi a masikak reszet. Ha annyira magas a becsles, hogy senkinek sem kell majd akkor johet az arveres, amin az osszes tulajdonos licitalhat. Nem biztos hogy igy van, ezt gugliztam ossze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!