Ingatlan árverésnél (lakóingatlan) most akkor tulajdonképpen mi az az összeg amivel megnyerhető, és el is vihető?
Lakóingatlan, 1/1, tehermentes (családi ház).
Van egy bizonyos "becsérték beköltözhetően", és van egy minimálár, amiről indul a licit, a becsérték fele.
Ha én kifizetem az árverési előleget, és a minimáláron nyerek licitet, akkor megkapom az ingatlant, vagy sem?
Nem lakott, üresen áll már jó ideje. Valahol azt olvastam, hogy lakóingatlan esetén a becsérték 70%-a alatt nem adják a házat oda... Akkor minek a minimálár?
Annyiért veszed meg amennyiért koppan a kalapács.
Van mikor a minimálár kisebb, mint a becsérték (házrész, lakott stb.). Olyankor lefelé indul a licit, de a minimálárnál lejjebb nem megy.
"van amikor a minimálár kisebb mint a becsérték"
az MBVK hirdetéseknél online mindig a fele, de a becsérték beköltözhetően a teljes ár. Ezért kérdem, hogy ha megnyerem a minimáláron akkor vihetem, vagy sem, üres a ház beköltözhetek-e.
Köszi
Csak arra figyelj,hogy ne lakottan vedd meg. Mert akkor a beköltözés még akkor is roppant nehézkes eljárás lesz,ha tulajdonjogilag a tiéd.
A tehermentes jelző jó. Lehet vele játszadozni majd,ha esetleg az árverező nem egyenlíti ki az ingatlanra vert szolgáltatói tartozásokat. (De elvileg a kapott pénzből ki kellene egyenlítenie-gondolom én,hisz tehermentes átadásról van szó)
Jót ír 5-ös!
A gond akkor lehet, a szolgáltatókkal, ha kevesebbért koppan le, mint a végrehajtónál lévő követelés. Mert ekkor felosztási terv szerint kapnak lóvét a hitelezők. Ha valamelyik szolgáltató felmondta a szerződést (nincs villany, gázóra) akkor lehetnek plusz költségek.
Sok ilyet lehet olvasni fórumon, hogy inkább kifizette a korábbi lakó tartozását, mert nem jutott dűlőre a szolgáltatóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!