Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Borsodban egy kisebbség...

Borsodban egy kisebbség mentes faluban vagy egy kisebbségtől nem mentes városban?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Párommal azt hiszem, amíg élünk nem fogunk tudni dűlőre jutni.

Ide köt a család és a munkánk is, ami számunkra nagyon fontis, ezért nem akarunk elmenni innen.

A család vidéken van kisebbségmentes településen. Azonban a munkahely, az iskola, a bevásárlási lehetőségek onnan messze vannak.

A suli, bevásárlás kb. fél óra autóval. A párom munkahelye is ennyi kb. Az én munkahelyem viszont 45 perc autóút onnan, hacsak nem váltanék, de az nem olyan egyszerű a szakmám miatt.

A munkahelyünk közelsége szempontjából Edelény, Barcika. Spéter jöhetne szóba, mint város.

Azonban Barcikán én valamiért nem szívesen élnék, mert nekem az màr túl városias. Péter meg Edelény meg nagyon sok kisebbség van és nincs közösségi élet, nincs közvetlen kapcsolat az emberek között.

Kicsit attól tartok, ha elmennénk egy kisvàrosba a gyerekeinknek nehezebb lenne ott baráti kapcsolatokat ki alakítani, mert mindenki éli a maga életét, nagyobb távolságok is vannak, mint faluban (ahol mi nőttüni fel) megszoktuk, hogy minden gyerek baràt és az 1 szem játszó és foci pálya egy állandó hely. Nyugalom és biztonság van.

Azonban sokat változott a világ és màr a munka, az iskola rengeteg időt elvesz. Egy èdesanya már nem otthon ül, mint annak idején és nekem nincs is olyan rugalmas beosztásom, hogy bármikor jöjjek menjek. Na meg a párom mindig azt mondja nincs is senkink ezeken a településeken. Ami igaz, viszont hétvégén úgyis meglàtogatja az ember az ősöket és lehet lenni a nyugodt kis faluban

Szeretnék lehetőségeket nyújtani a leendő gyermekeimnek, de nem tudom mivel teszek jót nekik.

Szeretettel fogadok választ.

ma 17:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Borsoban van még kisebbségmentes település?

Kazinbarcika túl városias? 23 ezren laknak ott.

(nyugodtan le lehet ponzotni, de ezek tényleg érdekelnek)

Oda biztos nem költöznék ahol a kisebbség jelentős mértékben jelen van. Szemetelnek, hangoskodnak, belekötnek a gyekekbe (felnőttekbe is)

Pici korban tök jó amúgy falun élni, de középiskolában a gyerekeket eléggé megviseli az ingázás. Saját tapasztalat, Budapestre ingáztam 5 éven keresztül a belvárosba. Napi 2X 1,5 óra Mit nem adtam volna, ha a városban lakhattam volna.

A gyerekek az iskolában egyébként úgyis találnak majd barátokat, nem előfeltétel, hogy egy faluban éljenek, ahol gyakorlatilag semmit nem lehet csinálni.

ma 18:02
 2/2 anonim ***** válasza:
30-45 perc ingázás egyáltalán nem sok. Én is ennyit ingázom naponta 2 város között. De nagyon sokan élnek- sőt kiköltöznek! nagyobb városok agglomerációjába, ahonnét minimum ennyit ingáznak, de lehet, hogy többet.De még Bp-en belül is utaztam ennyit a lakásom és a munkahelyem között metróval és busszal.Viszont az előnyök megfizethetetlenek, amit egy család, egy összetartó közösség jelent.
ma 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!