Milyen a kisebbségi helyzet Ercsin?
Nem annyira gáz a helyzet, mint amilyen híre van. Savanyúrétet el kell kerülni, vagyis ha hirdetésekben azt látod, hogy "közel a vasútállomás, a rendőrség és a nagy Spar", akkor zárd is be. :) Élnek ott normális, fehér egyének is, de alapvetően no go zóna. Biztosan nem költöznék oda be. Nem fognak megkéselni fényes nappal ezer forintért, nem ez a baj. Inkább csak a látvány, a totál más kultúra és a piti lopási ügyek problémásak.
Amiért Ercsi mindig a hírekben köt ki, az két roma család állandó balhéja. Nagyon nagyon régóta tart és néha belobban, de ezek egymás ellen mennek, nem "külső" személyek ellen, szóval alapvetően ha nem ezek középpontjában lakik az ember, akkor a kutyát nem érdekli hogy nyírják egymást. Visszatérve a savanya gáz, pedig jellemzően ott olcsóbbak az ingatlanok nyilván. Sokszor már kukásautó sem megy, ételfutárok sem, a postás polgárőrrel jár gyest, meg nyugdíjat osztani és a múltkor még a mentősöket is betámadták. Amikor azt gondolná az ember, hogy ennél lejjebb nincs, ezek mindig rácáfolnak, hogy de igenis van... :D
A település többi része szerintem nem rossz. Ha ezek a balhék nem lennének én kimondottan élhető és szerethető kis városkának mondanám. Mi szeretünk itt lakni, összetartó kis közösségek alakulnak főleg kisgyerekesek között és itt még ember az ember, de mégis kikopott már a falusias mindenki mindent tud vérvonal. Nekünk hatalmas felüdülés Budapest "embertelensége" után.
Az egyik ovi körül is balhé megy most, nem részletezem, találsz róla híreket, ha rákeresel. (Ez mondjuk totál kiábrándító szerintem.) A másik tipikus c kategóriás, a harmadik okés. Suliba nem viszi ide a gyerekét, aki teheti, mivel ugye a körzetes gyerekeket kötelesek felvenni, a normálisak meg elviszik a saját gyerekeiket, így no komment. Gondolhatod.
Nekem egyébként néha kellemes csalódás egy-egy interakció. Sokféle c típus fellelhető itt és néha kellemesen lepődöm meg, amikor nem ezt várnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!