Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Inkább vennél egy egy szobás...

Inkább vennél egy egy szobás nagyon jó helyen levő lakást, vagy egy rosszabb helyen levő másfél (két) szobást, miért?

Figyelt kérdés
Ugyanabban a vidéki nagyvárosban van mindkettő. Állapota mindkettő felújítandó.

tegnap 15:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Azt mondják mindig a környeket kell megfizetni:)) így hosszútávon lehet, hogy a jobb környeken lévő lenne celszerűbb, de ehhez ismerni kéne a környéket
tegnap 16:10
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Csakis a nagyon jó helyen lévőt..(ha van ilyen)
tegnap 16:44
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen, az egy szobás nagyon jó helyen van, a nagyobbak meg kint, megközelíthetetlenebb helyen, ahol rosszabb a közbiztonság, és rosszul ellátott.
tegnap 16:55
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha én is laknék benne, akkor a kettő közül a nagyobbat választanám.
tegnap 16:57
 5/13 anonim válasza:
100%
Én inkább a nagyobbat venném persze ha nincs kint nagyon a város szélén, én most vettem kiadásra inkább a nagyobbat választottam
tegnap 17:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A kisebbet, de én egyedül élek, ha nem így lenne lehet, hogy másként döntenék.
tegnap 17:25
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Magamnak a jobb helyen lévőt venném mert szeretem ha minden a közelben van.

Kiadás távol áll tőlem ezért abban nem gondolkodom.

tegnap 18:06
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én a jó helyen levőt választanám, mert az nekem lényeges szempont. Majdnem a legfontosabb.
tegnap 20:26
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy hogy mit jelent a "rosszabb helyen levő".

Az első lakásunk a temető mellett volt - ez rosszabb helynek számít, ellenben a közlekedés jó volt, a terület klassz volt és fejlődő, a közelben volt a párom munkahelye és nem kellett túl messzire menni a boltokhoz sem.

Az 1 és 1,5 szoba hatalmas különbséget jelent. Ha van egy külön apró hálószobád akkor már nem kell állandóan ki-be csuknod az ágyadat csak hogy ne a hálószobádban élj állandóan. Akkor már könnyen fogadsz vendéget is mert el tudsz vonulni a saját szobádba aludni, ő meg maradhat a nappaliban.

Megoldható az 1 szobás lakással is a normál élet - egyik barátunknak ilyen volt és most kiadja bérbe amióta ők vettek nagyobbat maguknak. Egy jól tervezett térelválasztó polccal az ágy el volt takarva és lehetett jól használni a lakást. De amint tehették vettek egy nagyobbat, majd aztán költöztek tovább egy még nagyobba.

Összességében kell nézned mindent!

Ha már amúgy is felújítod akkor megtervezheted olyanra ami szinte másfél szobásnak hat a belső elrendezése miatt. Ugyanakkor tényleg sokat számít a külön szoba. Ha csak kicsit rosszabb a hely akkor én inkább azt venném meg. Ha sokkal rosszabb, akkor már nem.

tegnap 20:48
 10/13 A kérdező kommentje:
Nagyon rosszabb környék és hely. Rossz a közbiztonság, nem szívesen mennék oda este. És rossz az ellátottsága, boltok, tömegközlekedés hiánya.
tegnap 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!