Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akik pár éve károgtak itt a...

Akik pár éve károgtak itt a gyakorin, hogy úgyis bedől az ingatlanpiac, azok most mit érezhetnek?

Figyelt kérdés

Rengeteg vita volt, hogy így kipukkan a lufi úgy kipukkan majd, lesz még itt 5 milliós budapesti panel stb, és konkrétan már-már 1millió ft 1nm panel kispesten.

Szürreális az egész, tudom, de aki arra spekulált, hogy bezuhannak az árak, és lecsúszott így lakásvásárlás lehetőségéről, az mit érez most?

febr. 17. 11:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9-es ne bánd, én ugyanigy tettem csak előbb, még jobb pozícióban, 2018-ban. Iszonyat mentek az árak, hetente ment az átárazás. Nem volt meg a szükséges tőke és ami megvolt, az is úgy, hogy az utolsó fillérig ki kellett magamat forgatni, de láttam, hogy ez csak sokkal rosszabb lesz és eddig se és ezután meg főleg nem tudom lekövetni az áremelkedést. 2017 óta hezitáltam és elkeseredetten néztem, egy év alatt mennyit mentek az árak. Belevágtam, pár hónapig csikorgattam a fogam, mire anyagilag egyenesbe jöttem. Azóta 2.5x-ét éri minimum a lakásom, ma semmilyen szinten se tudnék belevágni és az árak azóta is drasztikusan mennek felfelé.. Én nem hittem, hogy itt áresés lesz, max kisebb megállás, mert már annyira mentek az árak... meg belegondolva, ha a 70 milliós panel ára lezuhan 60-ra akkor már meg tudja az átlagember venni ? (akinek tippelek maximum van 10 millió önereje, ami semmire sem elég átlag 400ezres fizetéssel).
febr. 18. 10:15
 12/20 anonim ***** válasza:
Ez folyamatos összeomlásban van és még nincs nagy bumm. De ennyi pénzért egyre kevesebben ugornak bele és be fog dőlni. Irreálisan elszállt amúgy. Persze démoni kör. Egyre kevesebb vásárlóerő miatt is emelkedtek az árak, de ez pontosan nem javít. Viszont összeomlóban volt az albérlet-piac is. Az emiatt kicsit visszaugrott, mert inkább oda mentek az emberek. Viszont azt pofátlan tulajok röpítették fel irreálisan és az is megint esik le. Inkább maradnak családi lakásban a fiatalok vagy valahogyan kapnak családi-baráti társaságokon belül. Mind a kettő szét fog esni.
febr. 18. 11:56
 13/20 anonim ***** válasza:
40%

12+

Na meg amikor 50-ezres albérlet mellett 150-ezerért nem sokkal jobb állapotú van, akkor egyértelműen nyer az 50-ezres. Tehát buknak azok is, akik pofátlankodni akarnak és szerintük ők meggazdagodnak a kiadással. Hát nem. :-)

febr. 18. 11:58
 14/20 anonim ***** válasza:

Az ötven milliós ingatlant 200ért kiadva senki sem fog meggazdagodn.

De a sok befektető irdatlan pénzekért felvásárolja a lakásokat, aztán rázúdítja a bérleti piacra leverve az árakat. Vagy legalábbis nem fognak nőni.

febr. 18. 15:04
 15/20 anonim ***** válasza:
40%
#14: Nem teljesen van igazad, mert ami lakások évek óta a piacon vannak, mint albérlet, azokat nem 50 millióért vették. Ha csak pát évet számolsz vissza, akkor is kb a feléért. Csak saccra irok számokat, a törlesztő, ha nem kp-ra vette, kb 70ezer forint ha van, most meg már 200-ért is simán ki tudja adni, szóval az termeli jócskán a pénzt, az újépítésűekről nem is beszélve, ahol az ingatlan- és albérletáremelkedés is exponenciális volt, tehát a kiadással is nyert bőven, meg ha eladná, kb 200 % haszna lenne rajta (pénzromlást nem számoltam, de akkor is bőven) Aki meg most vesz, gondolom hasonlóra számít és ahogy kinéz, még igaza is lesz, brutális árakon hirdetnek újépítésű lakásokat.
febr. 18. 16:22
 16/20 anonim ***** válasza:

Az újépítésű egyszer új, az az árelőny egyre csekélyebb lesz, amit az újság jelent, főleg, ha (le)lakják.

Most mindenki készpénzre vesz, mert kb 50-60 százalékos önerő kell, hogy a törlesztőt fedezze a bérleti díj.

Annyi tőke meg máshol többet termel kevesebb gonddal.

Hitelre csak a családok vesznek, akinek nincs más lehetősége, vagy azok az egységsugarú kisbefektetők, akik rá vannak fixálva az ingatlanra.

febr. 18. 17:49
 17/20 anonim ***** válasza:

#11: Itt a fő kérdés inkább az, hogy mi a bánatért akar 60 milliós panelt az, akinek max 10 millió önereje meg 400 ezres fizetése van.

Tömegek költekeznek egyre inkább támogatott (tehát adófizetői elvonásokkal be-hedgelt) hitelekből, túlvállalva önmagukat, összekötve anyagilag is magukat olyannal, akivel lehet, hogy pár év múlva nem lesznek együtt vagy a pokolba kívánják egymást és csak a gyerekek és közös hitel miatt maradnak együtt, illetve szintén tömegek akarnak mindig tovább nyújtózkodni, mint a takarójuk ér.

tegnapelőtt 11:28
 18/20 anonim ***** válasza:
#11: Az a helyzet, hogyha neked van vagy szeretnél két gyereket és Budapesten laksz, akkor 3 szobával kb ez az ársáv, amivel a legaljaként számolhatsz és akkor már eléggé kinti kerületbe kellett menned, vagy leveszel egy szobát, ha kicsit beljebb akarsz jönni, mert a két gyerek elvan egy jó ideig egy szobában is, de ebben nincs semmi luxus elrugaszkodás, ide lőttek ki az árak. 40 millióért már csak garzont kapsz, de kis idő múlva már azt se.
tegnapelőtt 14:04
 19/20 anonim ***** válasza:
Bocs, ezt #17-nek szántam.
tegnapelőtt 14:05
 20/20 anonim ***** válasza:

Utólag már késő bánat, de pontosan ezért nem kell csóróként gyereket csinálni, mert ha nem akarsz cigány módra élni, akkor már valóban növekszenek az igények, azoknak meg ára van. Amúgy is gyereknek, amíg kicsi nem is javasolt Pest. Csak allergiás lesz meg mindenféle autoimmun betegsége, ha meg nem vigyázol elbacca a villamos, mint LL. Juniorét.

Arról nem beszélve, hogy ha minimál infrastruktúra van, mint bölcsi, ovi, általános iskola, akkor bőven elég ha nagyobb lesz szerencsét próbálni.

tegnapelőtt 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!