Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jelenleg az ünnepek miatt még...

Jelenleg az ünnepek miatt még áll az ingatlanpiac? Mikor szokott beindulni?

Figyelt kérdés
A mostani lakásom szeretném eladni, és egy nagyobbra cserélni, de alig alig látok jelenleg eladót.
tegnap 09:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Január ubi szezon.

Tavasszal indul majd be.

tegnap 10:35
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Én eladtam és most vennék. A következőket látom...

-túlàrazott

-jogilag nem rendezett sem az ingatlan helyzete sem a tulajdoni lap/térkép szelvény (tulajdonos el sem akarja rendezni, hogy legalább lakáshitel felvehető legyen rá. De 40M kér)

- és ha még jogilag nem rendezett nem hogy csokot de lakáshitelre sem alkalmas

-nehezen megveszed az ingatlant és már nem marad pénzed hogy annyira felujitsd hogy költözhető legyen ( realitás talaján maradva :30-40M egy paraszt vályog házért és még költs rá also hangon 10-15M.)

- csokos házak meg 50-60M kezdődik és akkor azt mondom hogy csak nm és összközműves ami jó, a többi huncutsag később derül ki.

- nem őszinték az emberek. Mindent is felújítottunk. Aztán látod az energetikain a dolgokat vagy ha magad is leellenorzod...

-mindenki álmodik egy árat és azt várja hogy majd a nagy befektető elé le teszi kpban a 30-40-50M. ( Nekem ezt meg is mondták. Ezeknek az embereknek aprópénz mert még van pont az életük...)

-alberlok laknak és hiába fizeted ki hónapokig nem tudsz beköltözni.

Én ennek az összességét tapasztaltam. Kérdező jól gondold meg. Jan 15-tol új földhivatali rendszer lesz, még jobban belassul minden, 21 ezer lesz már a földhivatali ügyintézés is ..

Mindenki árul csak eladni nem akar. Most nehéz normális ingatlant találni.

tegnap 12:00
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
#2 ez így volt 2 éves is, és így lesz júniusban is.
tegnap 12:38
 4/8 anonim ***** válasza:
61%
egyre rosszabb a helyzet és ezt mindenki tudja, mi nem hogy alkudni de licitálnunk kellett egy jó árú Budapesti lakásra, borzalom... és vagy 20 ingatlanossal beszéltünk és mindenki azt mondja megőrültek az emberek... a lakások 1 nap alatt elmennek a házak stagnálnak évek óta
tegnap 12:42
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

Mi házat keresünk másfél éve.

Teljesen mindegy, hogy ingatlanos vagy magán, katasztrófa.

Lehetne rá napelem, lehetne H tarifa, lehetne szép kandalló, csak nincs kibélelve, stbstb., persze minden a helyszínen derül ki hogy nincs kész, nem működik...

Befesti terrakottáta az egészet, betesz a fürdőbe egy Obis szaunát, és mediterrán luxus háznak hirdeti.

A fele a lehetőséget árulja.

Pesten egy kis lakás ha jó árban van, egy nap alatt elkel.

Vidéken is egy jó ház. Ismerősöm kari előtt meghirdette áron alul, aznap elkelt egy kicsi ráfizetéssel.

tegnap 13:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez így van, szerintem sem áll a piac. Miből gondolod ezt? Panelek mentek mindig is, most is gyorsan van vevő rájuk. Mi tavaly házat vettünk Bp-en, egész jó árban volt, kicsit még túl jónak is tűnt. Kiderült, hogy nem abból épült, aminek hirdették, a szuterén vizesedik és két derékszög nincs a házban. +10M-t tettünk bele, úgy lett kb. lakható, de még nincs szigetelve. Arról nem is beszélve, hogy lobogtatták a gázszámlákat, de kiedrült, hogy plusz elektomos fűtés nélkül kifűthetetlen a ház. Szóval amit írt valaki, pont így van. ÖSszehazudnak mindent, csak hogy elkeljen. Szerencsére jó sokat alkudtunk, így kb. azt kaptuk, ami ennyiért jár.
tegnap 15:01
 7/8 A kérdező kommentje:

Hát abból gondoltam, hogy jelenleg nem igazán látok eladó lakásokat, amiket látok azokra meg már tavaly is fent voltak, csak most rájuk raktak +5 milliót kb :D

De új hirdetést nem nagyon.

tegnap 16:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Tavasszal. Ünnepek alatt és után én sem örülnék, ha ide mászkálnának nézelődni.

Ráadásul javarészt délután érnek rá az emberek, amikor már sötét van.

Biztos nem vennék meg semmilyen ingatlant, amit csak lámpafényben láttam.

tegnap 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!