Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akik pár éve károgtak itt a...

Akik pár éve károgtak itt a gyakorin, hogy úgyis bedől az ingatlanpiac, azok most mit érezhetnek?

Figyelt kérdés

Rengeteg vita volt, hogy így kipukkan a lufi úgy kipukkan majd, lesz még itt 5 milliós budapesti panel stb, és konkrétan már-már 1millió ft 1nm panel kispesten.

Szürreális az egész, tudom, de aki arra spekulált, hogy bezuhannak az árak, és lecsúszott így lakásvásárlás lehetőségéről, az mit érez most?

febr. 17. 11:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%
Amíg öntik az állami támogatásokat,ingyen milliókat az ingatlanpiacba addig nem fog kipukkani az ingatlanlufi, túl nagy biznisz ez a NER -es g#ciknek
febr. 17. 11:53
 2/20 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem árzuhanás itt már csak akkor lesz, ha beüt valami 2008-ashoz hasonló válság. Máskülönben csak további drágulás várható.
febr. 17. 12:23
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
Azok akkor is azt mondták, hogy majd jövőre, meg most is azt mondják.
febr. 17. 12:25
 4/20 anonim ***** válasza:
88%
Senki nem károgott, reménykedtek benne. Persze nyilván nem az eladók.
febr. 17. 12:30
 5/20 A kérdező kommentje:

2, ez olyan mint az infláció. Egyik évben 20%, majd következőben 1%, de attól még ugyan úgy megdrágult minden.

Beüt egy válság, oké, a 60 milliós csepeli panel ára így lemegy 45 millióra?

Meg ha belegondolsz, akkor a forint is viszonylag még stabil volt, most konkrétan évi 5-10%-kot változik az értéke

febr. 17. 12:31
 6/20 anonim ***** válasza:
62%
#5 egy akkora válságnál sokkal többet is zuhanhat az ingatlanok értéke, de ebben inkább ne reménykedjünk, kéne a francnak egy gazdasági világválság :D
febr. 17. 12:33
 7/20 anonim ***** válasza:
82%

Örökké nem fog tartani az emelkedés.

Én most biztos hogy nem vennék lakást, de ez egyéni vélemény.

Biztos tipp sosincs.

febr. 17. 16:02
 8/20 anonim ***** válasza:
68%
Baromira nem segít a piacnak, hogy most mindenki is pánikolva vásárol
febr. 17. 19:31
 9/20 anonim ***** válasza:
86%
Én 2018 óta vártam az összeomlást, 2021-be tudtam is volna venni de nem mertem belevágni így végül 2023-ban vettem 3x annyi hitelért. Nagyon szarul esik, hogy nem már 18-ban próbáltam volna összekaparni, de ígyis tavaly óta 15 millióval ér többet a lakás, elképesztő mi van most az ingatlanpiacon, minél előbb annál jobb.
febr. 17. 21:07
 10/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom feltűnik-e, hogy a befektetők elkezdtek menekülni és éppen most tárazzák ki az ingatlanjaikat magánszemélyeknek.

Nos, attól függően, hogy ez a magánszemély milyen élethelyzetben van (hitelből veszi, spórolt pénzből vagy mellényzsebből), mi a célja vele (egyetemi bulikázás/pezsgő szociális élet vagy +1-2-3 százezerrel jobb munkalehetőség) és milyen kondíciókkal (garzon magának és leendő párjának vagy eleve leendő gyerek(ek)nek plusz szobák, esetleg ő maga akar wannabe befektető lenni, attól függően fog nagyot, kevésbé nagyot szopni vagy neutrális lesz számára a helyzet.

Merthogy a fák nem nőnek az égig, ez alapigazság, nem az a kérdés, lesz-e válság, hanem az, hogy mikor. És míg egy részvénynél ha benne ülsz X összegben, akkor diszkonttal bármikor eladhatod, ha muszáj, de az ingatlan nagyon nem ilyen. Ha hitel van rajta, főleg.

Tehát pont az fog hamar és gyorsan túladni rajta a csúcs közelében, aki a legjobban jár az egésszel és a legkevésbé "kenyérre kell" neki és pont azok fogják kétségbeesetten árulni - ami már látható, ha nézegeted az ingatlanportálokat, hogy csak a képek és az ingatlanos cserélődik, de ugyanazt hirdetik - akik benne ragadtak és nagyon kéne a pénz, mert kisebb, nagyobb, más helyen lévőbe költöznének vagy mamahotelbe vagy a megörökölt nagyiéba, mert trében vannak. Ezt ők se fogják az orrodra kötni, ha eszük van, az ingatlanos meg pláne.

febr. 17. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!