Ennyi pénzből hogy vegyek lakást?
Netto 512 ezer forintot. És ennél többet egy cég sem ad itthon.
Mások hogyan oldják meg hogy ilyen fizetésből vesznek 60 milliós panel lakást Budapesten?
9-es: Akkor fixen kérdezem tőled, hogy ma Magyarországon kik azok akik havi nettó 1,5 millió Ft-2 millió Ft között keresnek alkalmazottként. És nem kell hozzá 10 évig tanulni és még egy 15 évig kivárni mire eljut az ember arra a szintre.
Én 32 éves vagyok, 24 éves korom óta dolgozok kb. megállás nélkül. 24 évesen kezdtem el dolgozni havi 200 ezer Ft körül kerestem és 6 év alatt sikerült elérni azt hogy 500 ezer Ft fizetésem legyen.
Lehet a szakma sem jó amiben vagyok, de nem tanulhat az ember örökké. Mert oké tanulok más szakmát, leszek 35 éves mire kapok vele munkát ha kapok leszek 36-37 éves. Mire eljutok addig hogy hátha majd t9bbet fogok keresni az átlagnál leszek 45-50 éves. Több mint a fele az emberi életnek elment. És mmég mindig nincs lakás. Leszek 55-60 éves mire eljutok arra a szintre hogy tudok lakást venni. Igy mi értelme van élni? De őszintén.
"Netto 512 ezer forintot. És ennél többet egy cég sem ad itthon."
Ez nem igaz. Bőven vannak ettől jobb fizetések is, csak nem mindegy, milyen munkakörre. Én egy győri cégnél kerestem nettó 1 millió fölött 2 évvel ezelőtt.
"Mások hogyan oldják meg hogy ilyen fizetésből vesznek 60 milliós panel lakást Budapesten?"
1. Nem Budapesten vesznek, mert nem csak a drága székesfőváros létezik
2. Nem egyedül vesznek, hanem a párjukkal és úgy már mindjárt más
3. Nem készpénzre veszik, hanem 20-25 éves hitelre
4. Legyártják a kúrmánynak a kölyköket a tenyészpénzekért
#11 felsővezetők, IT vezetők. Mindden más alkalmazott alatta keres, tetszik vagy sem.
Ha házat akarsz rövid időn belül, akkor ki kell szakadni az alkalmazotti lét csapdájából.
"ma Magyarországon kik azok akik havi nettó 1,5 millió Ft-2 millió Ft között keresnek alkalmazottként"
Pl. a szoftverfejlesztők. Seniorként egy jobb cégnél a nettó 1,5 millió simán megvan, a nettó 2 millió már azért neccesebb, de nem lehetetlen.
"És nem kell hozzá 10 évig tanulni"
Hát valamit valamiért. A semmire nem adnak ekkora fizetést. De egyébként ha tehetséges vagy, megcsinálsz egy egyetemet az 3 év, utána elindulsz juniorként és ha ügyes vagy 3-4 év már senior szint, azaz összesen 7 év alatt elérhető az áhított fizetés.
"de nem tanulhat az ember örökké"
Miért is nem? Én pl. 32 éves voltam, amikor munka mellett elkezdtem levelezőn a programtervező szakot az egyetemen. Nem volt könnyű, de megcsináltam, méghozzá kitűnő eredménnyel, aztán elkezdtem ebben dolgozni, először magyar cégeknél, aztán mentem tovább. Most, 42 évesen itthonról, saját lakásból, kényelmesen külföldre dolgozom, Euróért és a magyar átlag négyszeresét keresem.
Nem azt mondom, hogy könnyű, de nem lehetetlen!
13-as: EGY CSOMÓ vállalkozási sikeres ötletem lenne. De nincsenek 100 millióim.
Gondolom ismeritek a kifli.hu. Na a cég 2019 alakult. Az akkori egyik ötlet kitalálóját mármint aki benne volt a cég alapitásában, ismertem és én mondtam neki az ötletet is nagy vonalakban. Mit csinált aztán? Létrehozta megcsinálta.
A különbség az hogy neki voltak több millió Ft befektetni való pénze. Nekem meg nem.
Pénz pénz pénz pénz kell mindenhez és nem csak tudás, nem csak papír hanem pénz.
És itt most nem jönnek képbe a befektetők meg így meg úgy. Nézzétek meg a Cápák műsorát. Eleve már egy meglévő vállalkozásba szállnak csak be hogyha jó az ötlet és látnak benne potenciált.
ha én azt mondom holnap hogy kész üzleti tervem van és szeretnék nyitni mondjuk Ausztriában egy lángosost meg kürtős kalácsos vállalkozást. És meglenne a hely is meg minden. Akkor honnan teremtsem el a eszközök, gépek árát, marketing költség árát és stb.
Szeretnék vállalkozni már vagy 8 éve, de nincs rá tőkém.
Spórolsz úgy. Nem tudom most milyen körülmények között laksz, vagy van-e párod, de előttem is leírták már, együtt könnyebb.
Vannak állami támogatások is, amelyeket igénybe lehet venni. Igen, vannak feltételek, de hát minek nincsenek?
Másik megoldás, hogy kimész külföldre, keresel valami melót és spórolsz mint az állat. Évekig csak a legszükségesebbekre költesz, a lehet legtöbb pénzt félreteszed és megvan az lakás árának egy jelentős része, vagy akár az egész.
Hitelt is lehet felvenni, feltéve, hogy adnak, illetve lejjebb kell adni az igényeket. Vidéki közepes városokban, akár Dunántúlon is lehet venni normál áron lakást, olyan 20-25 millió körül is. Ez nem egy elérhetetlen összeg, főleg ha nem egyedül kell összeszedned rá a pénzt.
16.os: 50 millió forintot nem meg kel sporolni, hanem keresni.
Nem adnak ennyi hitelt. Anyám és apám is szegény, panellakásban élünk, én születésem óta.
Kertes ház nincs is. Nekem miért nem segít senki? Másoknak meg piszok nagy szerencse van, örökölnek pénzt, meg annyuci apuci vállalkozását átveszik. Igy könnyű.
Saját szekeremet szeretném tolni és nem másét. Ehhez tőke kell és vállalkozás.
De 50 millió forintot nem adnak vállalkozásra. hogyha igen akkor hol lehet megigényelni?
Azért nettó 500 nem olyan rossz fizu. Ha ketten vagytok megyeszékhelyen néhány év alatt szép önerő gyűlik össze. Aztán hitel.
Ezt lehet könnyíteni külföldi melóval, szülői segítséggel, örökléssel, támogatott hitellel, jó befektetéssel stb.
Nekem 550 a nettóm (plusz juttatások, bónuszok) és az elmúlt egy évben 5 milliót spóroltam ebből. Párom is hasonlóan keres, az már úgy 10 millió. Abból már megvan az önerő, de lehet tovább is gyűjteni. Meg lehet kevesebbet spórolni és lassabban tenni félre.
Persze nem egyszerű egy lakást összedobni, és igenis luxusnak számít, nem csak itthon, hanem mindenhol.
#17 hiába volna neked bármennyi pénzed, úgy buknál bele az ausztriai lángososoba, hogy azt tankönyvből tanítanák utána.
Ha nincs több milliód egy vállalkozáshoz, akkor kezdj olyan vállalkozásba, amihez nem kell több millió forint. Nem a kifogásokat kell keresni a miért nemre, meg a veled hogy cseszett ki az életre gyártani a több 1000 külömbnél külömb kifogást, hanem megoldást kell adni egy problémára.
Egy cápa milliárdos vagyonnal, jó hogy meglévő pénzt termelő cégbe akar beszállni. Ha ezt nem érted, akkor pénzügyileg az alap szinten se vagy még.
N ezért is nem jutsz előrébb fizetésben, sem a házvásárlásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!