Próbálj meg most elhelyezkedni Budapesten pl. IT területen. Olyan ismerősöm is van már aki több területein is senior szinten van és mégis munkanélküli, mert leépítették az előző munkahelyéről és azóta sem kell sehová.
Ami igaz volt pár évvel ezelőtt, hogy könnyű állást találni, az most jelen pillanatban már nem igaz. Változik a piac nagyon gyorsan.
tegnap 14:24
12/17 anonim válasza:
11 Burkolo meg nincs, se villanyszerelo, se semmi ertelmes szakmunkas. Az IT piac relativ beszukulese nem jelent semmit se a teljes gazdasagra nezve, se az ingatlanarakra. En is konnyebben valtottam munkahelyet 2009 kornyeken, mert az akkor keves fizetesemre konnyen raigertek a cegek, most meg nehezebben ha ugyanolyan vagy akar csak hasonlo beremelest akarok. De igy se volt tobb 2 honapnal fel eve. Persze vannak akiknek nehezebb, pl juniorok, de ez offtopik itt.
tegnap 15:25
13/17 anonim válasza:
Ja, "IT szenior" munkakorben Budapesten mozgok en is.
tegnap 15:26
14/17 anonim válasza:
Én meg azt olvasom, hogy a szakmunkások között is rinyálás van már meg verseny a melóért.
Nekem van olyan 42 éves ismerősöm, aki villanyszerelő, de elkezdett tanulni valami gazdaságtant levelezőin, mert állítólag nincs munka. Legalábbis azok az építkezések amikben jó pénzek voltak, már nincsenek, kifutottak.
Nem akartam letörni a lelkesedését, de egy negyvenes éveiben lévő embert egy friss gazdász diplomával a munkaerőpiacon, vulgárisan szólva ki fognak röhögni még ha el is végzi.
tegnap 15:34
15/17 anonim válasza:
Van itt meló. Csak arra képezze át valaki magát,amire igény van.
tegnap 16:16
16/17 anonim válasza:
Mire átképzed magad arra amire igény van, már nem lesz rá igény. A sok IT-s gyorstalpalós is nagyon jól jártak vele. Fizettek több milliót az átképzésükért egy kódsulinak, erre sehol semmi meló.
tegnap 16:28
17/17 anonim válasza:
Jol van hagyjuk mar a nincs melot. Anekdotak helyett meg lehet nezni a statisztikakat, 2009-2010 kornyeken es manapsag. Meg az ingatlanarakrol is, pl [link] felso abra, volt 4 ev visszaeses az elmult 30 evben, pont a valsag utan, milyen erdekes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!