Melyik lakast vasárolnátok?
febr. 4. 23:13
Sok függ a belső elrendezéstől is - lehet hogy jobb belülről a kisebb lakás. A régi lakásokban néha nem túl jó az alaprajz, felesleges terek vannak meg kényelmetlen méretek.
Ahogy fontos a környezet is, a közlekedési lehetőség is. Együtt kell mérlegelni mindent és úgy dől el melyik a jobb, önmagában az hogy újabb vagy régebbi, kisebb vagy nagyobb nem biztos hogy elég. Ha hasonló környéken vannak és mindkettő lakás jó belül is, akkor én inkább a nagyobbat választanám, de ehhez azért látni is kellene.
febr. 4. 23:49
febr. 5. 01:04
Ezek abszolút másodlagos infók. Látszik, hogy a kérdezőnek fogalma sincs arról, mit kell nézni egy lakáson.
Az a kérdés, melyik milyen környéken van. Mert azt nem tudod megváltoztatni. Sem a szomszédokat, sem azt, hogy milyen a tömegközlekedés, milyen boltok vannak a közelben, milyen a közbiztonság, orvos, gyógyszertár milyen messze van stb.stb.
febr. 5. 01:06
Tényleg a környék dönt elsősorban, hogy mennyire lesz értékálló. Utána a ház állapota (és egy újépítésű is lehet problémás). És utána jöhet a lakás.
febr. 5. 05:49
6/15 A kérdező kommentje:
Mind a 2ö jó helyen van ami az új mellet szól az az hogy modern fűtése van és a lépcsőház és az egész épület szép
10m² ekkora számoknál elég sok szerintem. +1 szoba kb. A 45m²-es lakást később tudod modernizálni, kisebb ráfordítással, de a 35m²-eshez nem tudsz építeni + 10m². Hosszú távon kényelmesebb lehet a 45m². Nekem van egy 37m² lakásom, tesóméké 36m², mindketten nagyon örülnénk +10 m²-nek, sokat jelentene.
febr. 5. 06:56
#7 Pont ezért írtam, hogy nem mindegy a lakás beosztása, alaprajza. A régebbi lakásoknál gyakran kevesebb a jól használható terület úgy is hogy nagyobb a nm. Mindkettő másfél szobás. Ha van benne felesleges közlekedő folyosó, szúk kis előszoba vagy egyszerűen vékony, hosszú a konyha amibe nem lehet asztalt se betenni, akkor rosszabb, mint egy 10nm-rel kisebb lakás ahol esetleg a konyha és nappali közös légtérben van.
febr. 5. 07:07
Újépítésűt értelmes ember nem vesz... ugye nem kell részleteznem, hogy miért?
febr. 5. 08:04
10/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok otthon az ingatlan piacon ami azt illeti de a kisebb lakás tégla a nagyobb panel egyébként
Kapcsolódó kérdések: