Honnan van pénzük az embereknek ilyen lakásokra pénzük?
Néztem egy eladó Pesti lakást.
75m2/80 millió forint.
2 szobás
De viszont teljesen fel kell újítani azt a lakást.
Alsó hangon a felújítás elvisz 20 milliót, és akkor nem mondtam sokat.
100 millió egy lakás?
Ha 2 életem lenne, és becsületesen végigdolgoznám mindkettőt,akkor se tudnék 100 millió forintot felmutatni.
Nagyon jó kérdés.
Külföldre költöztem és azt gondoltam majd 8 év alatt összehozok annyit, hogy vegyek egy lakást. Azóta annyira felnentek az árak, hogy esélyem sincsen.
Ha a 2010-es árak lennének akkor simán vennék egy lakást hitel nélkül, de így..
Az átlagember nyakig ül az adósságban + maga újítja fel, barkácsol, melózik, amit tud.
Azért lehet Budapesten olcsóbban is lakást vásárolni, csak az nem a csitti-fitti belváros, vagy valami menő környék, hanem Csepel, Keresztúr, Palota, stb. Ott egy 75m2 felújítandót 50-60-ért találsz.
Honnan?
Örökség pl.
Ha az egészet nem is fedezi de eladja 50 millialáért... valamit csak gyűjtött maga az ember is (jobb esetben 2 ember ugye mint egy pár..) aztán minimál önerő kell hozzá.
Hopp ott is van a 100 millió.
VAGY
Befektette évekkel ezelőtt valaki az örökségét vagy egyszerűen tervszerűen megtakarított es azt befektette jó helyre máris meg van a 100 milla..
Csak "alulról" nézve sok pénz ez, egyébként baromira nem az...
Persze aki megnézi melyik akciós parízerből vegyen 10 dekát annak ez elérhetetlen, csak nem feltétlen az a normális.
Össze szeded az önerőt min 30%-ot mert ha kevesebb igen sok a hitel, aztán 15-25 évig ezt fizeted.
Ha lesz még pénzed veszel drága kocsit lízingre, és ezt is szorgosan fizeted.
Én is ezt csinálom
Ketten vesznek fel hitelt 25-30 évre.
Egy fizetés a törlesztő, masikból lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!