Van 20 milliónk a párommal és albérletben élünk, vegyünk lakást hitelre ebben a helyzetben?
"A gáz albérletben lakni?" posztot olvasgattam és egy csomóan írtátok, hogy azért nem vesztek lakást, mert önerő sincs a hitelhez.
Nekünk van 20 millió (plusz maradna 2-3 millió tartalék), de még ezt is kevésnek érzem, hogy mondjuk egy 60 milliós lakáshoz vegyek fel 40 millió hitelt, holott ez 33% önerő ebben az esetben.
Ha minden jól megy, akkor év végére még ehhez hozzá tudunk csapni kb. 5-8 millió Ft-ot, tehát decemberre lenne 25-28 milliónk kb, csak közbe ugye emelkednek az árak is.
Emellett van anyukámnak 2 lakása, az egyikben lakik, a másik évek óta üres, melyet jó 10 éve ígért, hogy elad és a testvéremmel fele-fele megkapjuk az összeget, hogy legyen még tőként ingatlant venni. M
Erről sajnos pár éve kiderült, hogy üres ígéretek voltak, és mi is hülyék voltunk, hogy kalkuláltunk vele és hittünk a szülő szavának. Szerencsére tettünk félre, de sajnos nem számítottunk rá, hogy becsap és közbe ennyit emelkednek az ára.
Szóval most 190 ezret fizetünk albira, egy jó helyen lévő, majdnem minden szempontból megfelelő lakásért és van kb 20 millió saját, félretett pénzünk.
Ti vennétek saját lakást vagy van értelme még félretenni? Havi kb. 500 000 Ft-ot tudunk ketten eltenni összesen, ha minden összejön.
Sokan rögtön palotát akarnak venni. 20 Misibol azért akár egy panelt is lehet venni kb bárhol. Tudom nem a legjobb, de onnan lehet lépni. Vagy egy lakást ami max 20 Misi. Nem fizettek albit, tudtok félre tenni, nincs hitel a nyakatokban, és ha most tudtok félre tenni 500-at,es 190 az albi az 690.000ft/ho!
Az 1 év alatt 8,2Misi. Mondod hogy van még félretett pénz. Én így csinálnám.
Vennék egy házat, lakást 20 misiert.
Közben raknék félre amilyen gyorsan és amennyit csak tudok.
Ha összegyulne az önerő vennék máshol egy lakást/házat és amit vettem kiadnam albérletbe aminek az árából fizetnem a leendő hitelt.
Így lenne 2 lakás.
Aztán meg mindig raknám félre amennyit csak tudok, és vagy a hitelt pörgetnem ki, vagy vennék másik lakást.
25 nm-n kezdtük miis, aztán lett nagyobb és nagyobb, majd osszegyult annyi hogy lett annyi önerő másikra amit akartunk, így azt kiadtuk, és amiben élünk az ingyen van így közben tudunk félrerakni.
En vennék egy felujitandó házat 20-30 millióért a helyetekben, így nem kell sok hitelt felvenni. Sok felujitandó ház lakható, mert lakott benne valaki korábban például egy idős ember, csak az örökösök eladják a házat.
Apránként fel lehet újítani és néhány dolgot házilag is meg lehet oldani. Pl ikeás konyhát te is betudsz szerelni, festést is megtudod csinálni, laminált padló lerakása sem egy nagy mutatvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!