Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Aki szeret falun élni, az...

Aki szeret falun élni, az miért szereti?

Figyelt kérdés
Ha lenne lehetőségetek máshol élni, akkor is ezt választanátok?

dec. 27. 20:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Nem szeretem az embereket ,falun meg kevés van, így nyíltan kevesebb embert kell utáljak. Mindenkinek előnyös így szerintem :D
dec. 29. 04:42
 12/34 anonim ***** válasza:
26%

Város azert előnyösebb, mivel kényelmesebb. Azert érdemes azt is végig gondolni, hogy ha valakinek gyereke van az sem jó kedvvel fog jó eséllyel fel órákat buszozgatni az iskolába mindennap. Még ha felnőttként ingazik is az ember. Aztan se normalis bolt, se gyógyszertár se semmi nincs helyben

. Talan csak egy trafik ami előtt álldigálva isszák a sört. Kb ennyi.

dec. 29. 09:00
 13/34 anonim ***** válasza:
78%
#12 na megint egy "belpesti", akinek a falu rögtön Bivalybasznádot jelenti. A magyar falvak igen erős többségében van iskola, gyógyszertár, stb.
dec. 29. 09:26
 14/34 anonim ***** válasza:
22%
13: Vidéki vagyok . Nagyon kétkedek benne hogy jelentős többségben a falvakban van-e gyógyszertár vagy iskola. Iskola tippre max 4. osztályig ha van. Ha a környékbeli falvakat körbe nézem talán 1-2 Ben ha van gyógyszertár.
dec. 29. 10:06
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Falun élek. Van óvoda,iskola,80%ban a kisebbség gyerekei járnak ide,szinte mindenki elviszi a gyerekét a közeli városba. Gyógyszertár van,méregdrága,és van hogy meg kell rendelni a gyógyszert mert épp' az nincs. Orvos van,ha van...és nem helyettesít a másik 10 helyen. Bankautomata nincs. 2 élelmiszerbolt van,az a mindennapi pékáruhoz,gyors szükségletű élelmiszerhez elég. Még postánk is van.

Lehet különválasztani a falvakat,hogy kisebbség/iskola/bolt...de csak a város közelsége a biztos,semmi egyéb. Meggyőződésem,hogy a 2-3 ezres falvak leépülnek,nem fejlődnek.

Rendben,hogy a gyerekem behordom a városba,bevásárolok ott,hiszem ott dolgozok, hétvégén kirándulhatunk,programozhatunk -valahol,mert falun nincs semmi.

De akkor ki lehet számolni mennyi idő töltök a békés falusi házban. Amíg elvégzem a házimunkát,rendbe teszem a portát,nyírom a füvet és alszok.

A szomszédomban 4 autó van,mind mozgásban. Anya+apa,2 dolgozó gyerek,1 óvodás-1 iskolás. Állandóan úton vannak. Ez városon is így van,de ha az iskolás hazajöhetne hamarabb városon házasétál,itt szülőt vár.

Nekem ezért nem éri meg. Hozzáteszem: mindig is falun éltem,most is,de készülök innen el. Nem szeretnék falun megöregedni.

dec. 29. 15:25
 16/34 anonim ***** válasza:

Nem igazán vannak cigányok. Volt már hogy a kerítésemem hagytam pár szerszámot és senki nem lopta el. Simán el lehetett volna vinni.

Gyerekesek se nagyon vannak. Városon minden nyáron az ment, hogy a házamnak, kerítésemnek rugdosták a labdáikat az utcabeli kölykök. Ha bedobták a kertbe, akkor már másztak is be a kerítésen a kis férgek. Itt ilyen nincs.

Nagy a kert, 3000 nm. Tele ültettem különféle füge fákkal. Városon csak 240nm kertem volt.

Ha lenne lehetőségem máshol élni, akkor külföldi lehetőségekkel élnék csak.

dec. 29. 18:26
 17/34 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk jó a falusi suli - pedig vannak kisebbségiek is - , elég elit gimibe vették fel belőle a nagyobbik gyerekem és a kicsi is szereti. És tök jó, hogy helyben vannak így barátaik, így programozni is nagyon jól tudnak velük, nem kell megszervezni nekik, hogy ne unatkozzanak, meg ide-oda furikázni őket. Különórákra is itt járnak, pl. kenuzni, rajzra, zenére. Együtt meg ha épp nem baráti családokhoz megyünk mi is, hanem ők jönnek, leginkább helyben szoktunk kirándulni, mert sok erre a túraútvonal. De legjobb mégis, amikor végre semmi nincs hétvégén és tudunk kertészkedni :) Az autót meg max., heti egyszer használjuk, de fél évig nem volt, vonattal mentünk bevásárolni (negyed óra a menetidő, csak persze csak óránként jár, de ha ügyes volt az ember a következővel pont vissza is tud jönni). Ja és lopni sem szoktak, kapunk sincs (átépítés alatt két éve:)).
dec. 30. 04:12
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Mi kisvárosban élünk, de feelingre inkább falu. Mi nagyon szeretjük, hogy óriási a telek és messze van a szomszéd. Lehet hangoskodni, nem kell a gyerekeket állandóan csitítgatni bent sem, a kutyát nem zavarjuk.

Van kis kertünk, saját játszóterünk, kinti konyhánk, szalonnasütőnk, medencénk, tripla garázsunk, stb. Itt minden adott, ami a kényelmes élethez úgymond szükségeltetik. Ezeket városban nem kaptuk volna meg egy pakkban márcsak a telkek mérete miatt sem, plusz megfizetni sem tudtuk volna, ha lett volna hasonló paraméterekkel. Az udvar privát annyira, hogyha én meztelenül akarok becsobbanni a medencébe, akkor megtehetem, senki nem lát. Egyébként csend van, az emberek pedig még emberek. Már nincs meg az a "mindenki mindenkit jobban ismer a családjánál" feeling, vagy a mindenki mindenkinek a mindenkije életérzés, de alapvetően az egész utcában tudjuk ki hol lakik, odafigyelünk egymásra, segítünk egymásnak, a gyerekek összejárnak bandázni, stb.

A kényelmetlenebb része, hogy a suli tré, így a gyerekek akkor már ingázni fognak. Mondjuk bele nem halnak, mert simán visszük-hozzuk őket, amíg egyedül nem közlekedhetnek, de utána is 20 perces buszút vár max rájuk.

Van minden helyben, amire szükségünk lehet, ami nincs esetleg, azt munkából hazafelé beszerzi valamelyikünk. Jelen életszakaszunkban nekünk ez itt tökéletes, ha már nem lesz az, akkor meg majd elköltözünk.

dec. 30. 08:10
 19/34 mindentudó99 ***** válasza:
Itt a 2-3 ezres falvak leépüléséről írnak. Hát nem tudom hol lakhatsz mert nyoma sincs ezeknek felénk. 2500 as a falu ahol élek. Van iskola óvoda bölcsöde posta boltok. Bank autómata gyógyszertár stb. Orvos fogorvos. Szóval minden. Nem hogy leépülne alig van eladó ingatlan ha van is drága mert nagy a kereslet. Én egy órát utazom melóba . Egy órát haza. Emnyi belefér. Ennyit városon belül is kell néha.
dec. 31. 06:46
 20/34 anonim ***** válasza:
A szüleim egy délvidéki kis faluban élnek és ott tényleg leépül minden... De miért? Mert autóval 8 percre van a legközelebbi város, ahol adott minden. Van bicikli út is a városig, plusz félóránként/óránként busz napközben. Csak a nagyon idős, helyhez kötött embereknek van bajuk azzal, hogy pl. nincs helyben gyógyszertár, de őket meg segíti a család és a szomszédok, vagy végső soron az önkori. Pl. anyukám rendszeresen viszi el a szomszéd nénit a városba a laborig, mert éppen oda kell mennie és ne kelljen buszoznia, ha már ő úgyis megy reggel autóval dolgozni. Vagy hazafelé úgyis beugrik a gyógyszertárba, meddig tart kiváltani a szomszéd néni gyógyszereit is? Cserébe a szomszéd néni ellátja mindig friss kaláccsal, virággal, vagy zöldséggel a kertjéből. Egy kertvárosias környezetből is lehet hogy kell 5-10 percet autózni az "infrastruktúráért", csak lehet, hogy már a közösség összetartó ereje sincs meg.
dec. 31. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!