Megéri 30 millióért házat venni hitelre hogy aztán még 15 milliót rákölts ? ( Bővebben lent )
Hello !!!
Remélem sokan hozzászóltok, kíváncsi vagyok a véleményekre.
Van egy friss házaspár a srác 20 év körüli a lány pedig 23 éves. Ebben az évben házasodtak.( tavaly nyáron jöttek össze ) Sráccal szoktam dumálni de ennyi. Ő meg a párja mesélte hogy hitelt vesznek fel ami 30 millió forint, a ház amit megvesznek az is annyiba kerül.
Viszont a tetőszerkezetet teljesen ki kell cserélni és a házban is vannak elmaradások ami összesen 15 millió plusz. Ez miatt ők felvették a CSOK-ot szóval az elkövetkező pár évben minimum 2 gyerek jönni fog.
A havi törlesztő a hitelük miatt kb 270.000 ezer lesz. Fizetésükbe nem akarok belemenni mindketten 25 év alattiak szóval adómentesek még pár évig.
Ha jönni fognak a gyerekek akkor a lány ugye GYES-en lesz, nyilván a CSOK határidő miatt amit nem tudok pontosan de ha igaz akkor 5 év határidő alatt kell meglennie az összes gyereknek, nyilván ahány után felvették a CSOK-ot. Akkor egy darabig nem fog a leány munkába állni. A srácnak esze ágába sincs kimenni külföldre hogy többet keressen.
Amit még mesélt a srác pár nappal később hogy a hitel egyik része már megjött nekik de mivel itt a karácsony az apósnak már sikerült közel 1 milliós ajándékot venni...kérdem én ha már most így szórják a pénzt akkor hogy fogják rendesen megcsinálni a házat és utána nagyon hosszú évekig fizetni a 270 ezres törlesztőt ??? Nekem ez egy nagyon rövid házasságnak tűnik vagy fogalmazzak úgy hogy "hirtelen halál" szaga van az egésznek.
Ti belemennétek egy ilyenbe ? Van értelme ennek szerintetek ?
felvették a babavárót, valószínűleg ezt szórják el jelenleg. Ez felhasználható önerőnek, és felveszek mellé még kb 20 milliót.
Így fizetniük kell a babavárót, a csok hitelt meg a lakáshitelt.
80m2-es házat 56-60millióból felépítenek újonnan kulcsrakészen.
45millióból ismeretlen méretű és minőségű,de használt házikó.
Hogy melyik éri meg és kinek azt döntse el az aki ott él majd.
A csok mindkettőre lehetőséget ad szinte bárkinek aki gyereket vállalna.
Itt a legújabb 2025ös előrejelzés:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!