Megéri 30 millióért házat venni hitelre hogy aztán még 15 milliót rákölts ? ( Bővebben lent )
Hello !!!
Remélem sokan hozzászóltok, kíváncsi vagyok a véleményekre.
Van egy friss házaspár a srác 20 év körüli a lány pedig 23 éves. Ebben az évben házasodtak.( tavaly nyáron jöttek össze ) Sráccal szoktam dumálni de ennyi. Ő meg a párja mesélte hogy hitelt vesznek fel ami 30 millió forint, a ház amit megvesznek az is annyiba kerül.
Viszont a tetőszerkezetet teljesen ki kell cserélni és a házban is vannak elmaradások ami összesen 15 millió plusz. Ez miatt ők felvették a CSOK-ot szóval az elkövetkező pár évben minimum 2 gyerek jönni fog.
A havi törlesztő a hitelük miatt kb 270.000 ezer lesz. Fizetésükbe nem akarok belemenni mindketten 25 év alattiak szóval adómentesek még pár évig.
Ha jönni fognak a gyerekek akkor a lány ugye GYES-en lesz, nyilván a CSOK határidő miatt amit nem tudok pontosan de ha igaz akkor 5 év határidő alatt kell meglennie az összes gyereknek, nyilván ahány után felvették a CSOK-ot. Akkor egy darabig nem fog a leány munkába állni. A srácnak esze ágába sincs kimenni külföldre hogy többet keressen.
Amit még mesélt a srác pár nappal később hogy a hitel egyik része már megjött nekik de mivel itt a karácsony az apósnak már sikerült közel 1 milliós ajándékot venni...kérdem én ha már most így szórják a pénzt akkor hogy fogják rendesen megcsinálni a házat és utána nagyon hosszú évekig fizetni a 270 ezres törlesztőt ??? Nekem ez egy nagyon rövid házasságnak tűnik vagy fogalmazzak úgy hogy "hirtelen halál" szaga van az egésznek.
Ti belemennétek egy ilyenbe ? Van értelme ennek szerintetek ?
Megkaptam már itt a Gyakorin, hogy proli, csöves, csóró vagyok..., de 2 20 éves takony, mire kap hitelt??? Meg önerő honnan van???
Ők is ájtípogromozóbankárNASAmérnökkriptobefektetők, mint itt minden hazud..., kommentelő Gyakoris?
Ő dolguk. Biztos a szülőkkel együtt meghányták-vetették.
Nyilván nem tudsz mindent.
Magánügyük.
Elég felelőtlen a pár
Ha van alattuk biztonsági háló, pl szülők akikhez mehetnek ha minden összedől akkor még nem akkora baromság amit csinálnak
De a semmibe szülni (és mi van ha nem jön a baba?) és már most elverni 1 milliót a pénzből... hát...
Kemény évek jönnek
Kérdező, a jó Isten mentsen meg az ilyen szomszédtól mint te!
Ismét tombol a magyar ember mentalitása, egyszerűen megkérdezem, MI A FSZ KÖZÖD VAN MÁS ÉLETÉHEZ? És miért turkálsz más zsebèben?
Ha azt írják nem mennènek bele ilyenbe, jobb lesz a lelkednek?:D
Már most irigy vagy ez egyértelmű.
4-es...nem turkálok senki zsebébe, nem akarom megkárosítani őket csak szimplán nem értem miért éri ez meg nekik ennyi.
3-nak válaszólok, nincs alattuk biztonsági háló vagyis az anyós, após nem fogja eltartani a gyerekeket ha vállnak, hitelt meg végképp nem fogják fizetni ez tuti.
A háztol függ hogy megéri e megvenni 30 millioért és még 15öt rákölteni. Ha 45 millióbol van egy értelmes házad huszonévesen akkor szerintem megéri.
Vannak települések ahol ennyi pénzert régi parasztházat lehet csak kapni, máshol egy felújítandó kádárkocka is kijön belőle vagy akár egy 80 as években épült nyeregtetős ház beépíthető tetőtérrel.
Amikor a feleség gyesre megy, akkor abban az időben nem kell a csok törlesztőjét fizetni, szoval hiába esik ki egy fizetés, a törlesztőt addig nem fizetik és a gyesnek is van egy összege amit megkapnak.
A 15 millio pluszt te találtad ki vagy ők mondták? Ami neked 15 millio az lehet nekik 10 alatt megvan mert sok munkát saját maguk megcsinálnak és a szülők is segítenek.
Ismerek egy párt akik vettek egy felújítandó házat csok-ra. A felújítás nagy részét ők végezték el mert mindkettejük családjában van köműves, festő, szoval megcsinálták ingyen a bukrolást, ajókat raktak be, gipszkartonoztak, festettek. A hitelhez kellett számla, azt meg tüzépestől, fűtésszerelőtől kértek meg az ablakostól mert azokért amúgy is fizetni kellett.
Hogy van e értelme belemenni... hát...tudsz jobbat? Nyilván nem akarnak albérletbe menni. Gondolom hogy ha 30 millioért vesznek házat akkor nem egy nagyvárosban laknak hanem egy faluban ahol jellemzően nem bérelnek az emberek, ezért nehéz albérletet találni. A jelenlegi árak mellett örül az ember ha valahogy megtudja oldani a lakhatást.
Én nem mennék bele mert 1 gyerekem van és nem vagyok olyan anyagi helyzetben hogy mégegyet bevállaljak de ha valaki amúgy is szeretne 2-3 gyereket akkor miért ne vehetné fel a csokot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!